جریمه شرکت در کنکور به جای افراد دیگر
شرکت فرد دیگری به جای داوطلب اصلی در جلسه این آزمون جرم محسوب شده و فرد جایگزین تحویل مراجع انتظامی میشود و مطابق قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم آزمونهای سراسری داوطلب خاطی یک تا چند دوره از شرکت در تمام آزمونهای سراسری محروم خواهد شد.براساس این گزارش، درج مشخصات یا هرگونه علامت مشخصه (نوشتن عبارات نامرتبط با مواد درسی و ... ) در پاسخنامه آزمونهای تشریحی تخلف محسوب شده و منجر به محرومیت فرد داوطلب خواهد شد.
به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر (اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه) در تمام مراحل آزمون الزامی است.هر داوطلب با توجه به علاقه و بدون در نظر گرفتن مدرک کارشناسی خود میتواند با رعایت سایر مقررات مندرج در دفترچه راهنما 20 رشته/محل تحصیلی از یک مجموعه امتحانی را انتخاب کرده و در فرم اینترنتی درخواست ثبتنام درج کند، البته رشتههای علوم پزشکی از این امر مستثنی هستند.
براساس این گزارش، کارکنان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی (اعم از رسمی، آزمایشی و قراردادی) مجاز نیستند واحد دانشگاهی محل خدمت خود را به عنوان محل تحصیل انتخاب کنند به جز در مواردی که رشته انتخابی فقط دارای یک واحد مجری در استان باشد و چنانچه این موضوع رعایت نشود و در همان واحد دانشگاهی قبول شوند، قبولی آنان منتفی تلقی خواهد شد.
میزان مجازات:
دویست هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی0درجه جرم؛مواد استنادی
ماده 541 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)
هرکس به جای داوطلب اصلی هریک از آزمونها اعم ازکنکور ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، دانشسراها، مراکز تربیت معلم، اعزام دانشجو به خارج از کشور یا امتحانات داخلی و نهایی واحدهای مزبور یا امتحانات دبیرستانها، مدارس راهنمایی و هنرستانها و غیرو در جلسه امتحان شرکت نماید حسبمورد مرتکب و داوطلب علاوه برمجازات اداری و انتظامی به دویست هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
صلاحیت
مستقیما در دادگاه کیفری 2 رسیدگی می گردد.
توضیحات مدیر سایت:
1- با اینکه داوطلب اصلی در عملیات مادی جرم مداخله نداشته و حسب مقررات قانونی و اصول حقوقی باید معاون در جرم محسوب شود ولی قانونگزار او را شریک در جرم دانسته است.
2- داوطلب اصلی زمانی شریک در جرم است که شرکت کننده در آزمون با علم و اطلاع وی در آزمون شرکت کرده باشد . در غیر اینصورت اتهامی متوجه داوطلب اصلی نمی باشد .
3- هرچند در متن قانون از کلمه «غیره» استفاده شده و به نظر می رسد موضوعات مطروحه تمثیلی باشد ولیکن با توجه به موارد مذکور در متن قانون ، محصور در آزمونهای علمی است و شامل آزمونهای عملی مانند آزمون راهنمایی و رانندگی نمی شود .
دیدگاه