امروز: جمعه, ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ برابر با ۰۶ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی
کد خبر: 285306
۲۶۱
۱
۰
نسخه چاپی

آیا از خطرات مشارکت در ساخت اطلاع دارید؟

برای اینکه شما را با خطرات مشارکت در ساخت آشنا نماییم ناگزیر هستیم به مرور خاطرات پرونده‌های مشارکت در ساخت از جمله کلاهبرداری در مشارکت در ساخت بیندازیم تا برای شما خوانندگان مطلب کمی ملموس‌تر شود.

آیا از خطرات مشارکت در ساخت اطلاع دارید؟

برای اینکه شما را با خطرات مشارکت در ساخت آشنا نماییم ناگزیر هستیم به مرور خاطرات پرونده‌های مشارکت در ساخت از جمله کلاهبرداری در مشارکت در ساخت بیندازیم تا برای شما خوانندگان مطلب کمی ملموس‌تر شود.

راه دوری نمی‌رویم. همین مشارکت در ساخت برج‌های معروف غرب تهران که در دهه هشتاد بلای جان خیلی‌ها شد و در آخر قوه قضاییه ورود نمود و پروژه را به پایان رساند، ناشی از عدم درک مناسب طرفین از قرارداد مشارکت در ساخت بود.

متاسفانه بعضا اشخاص در زمانی که با هدف دستیابی به تملک به سمت سرمایه گذاری می‌روند چشم خود را به روی خطرات مشارکت در ساخت می‌بندند.

تعهدات سازنده قرارداد مشارکت در ساخت

در بسیاری از قراردادها شاهد آن هستیم که سازنده خود را حتی از تحویل مبری دانسته و بجای تحویل ملک به خریدار سود سرمایه گذاری ناچیزی را با استناد به قراردادی که خریدار آن را درک نکرده می‌دهند.

یکی از پر حیله‌ترین قراردادهای ملکی، قرارداد مشارکت در ساخت که حتی دلالان املاک نیز به واسطه شغل خود در این حیطه دستی بر آتش دارند.

جان مایه‌ی این مقاله پیرامون این است که چه کارهایی نکنید تا دچار خطرات مشارکت در ساخت نشوید.

برای اینکه آگاهی یابید چه کارهایی بکنید که دچار خطرات مشارکت در ساخت نشوید می‌بایست با مدارک خود به بهترین وکیل مشارکت در ساخت مراجعه نمایید.

نکات مهم خطرات مشارکت در ساخت

  • مالکیت سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • انتخاب مصالح و متریال و امکانات در مشارکت در ساخت چگونه است؟
  • وجه التزام مانع باخت در مشارکت در ساخت می‌شود؟
  • راه فرار سازنده از تعهدات چیست؟
  • به کسی برای مشارکت در ساخت وکالتنامه کاری بلاعزل بدهیم یا نه؟

زمان مالکیت سازنده در قرارداد مشارکت

حتما دقت کنید در قرارداد ننویسید به محض انعقاد قرارداد سازنده مالک گردید، منطقا سازنده باید مقداری بسازد و مقداری متقابلا مالک گردد نه اینکه نساخته مالک تام الاختیار شود.

اگر به الفاظ بی اعتنا باشید قاضی دادگاه نمی‌تواند دایه‌ی دلسوزتر از مادر باشد و وکیل هم نمی‌تواند معجزه کند.
بهتر است بنویسید در ازای مثلا ساخت سقف طبقه اول بیست درصد مالکیت مشاعی برای سازنده به وجود می‌آید.

انتخاب متریال در مشارکت در ساخت

دقت داشته باشید حتی برند و مدل و کیفیت باید در قرارداد قید شود.

ننویسید مثلا گرانیت درجه یک، پکیج درجه یک. دقیق مدل کالا را بنویسید تا مشکلی از این حیث پیش نیاید. در محاکم درجه بندی‌های عامیانه جایگاهی ندارد.

مانند اینکه اوستای کبابی به خود لقب ممتاز را بدهد. و به جای کباب ممتاز یک سیخ کباب معمولی به مشتری دهد. در این صورت کسی نمی‌تواند به اوستای کبابی ایراد بگیرد که چرا در سردر کبابی نوشته ای کبابی ممتاز و لیکن یک سیخ کباب کوبیده ضعیف ۱۲۰ گرمی تحویل داده‌ای، پس با این تمثیل‌ها خواستیم بگوییم با نوشتن عبارت درجه یک در قرارداد نه تنها کار خود را راحت نکرده‌اید بلکه کار را سخت‌تر هم کرده‌اید.

البته به عینه دیده‌ایم که فردی که اعتقاد به تنظیم قرارداد توسط وکیل نداشت و خطرات مشارکت در ساخت را به شوخی گرفته بود در قرارداد خود با خودکار درشت هم نوشته بود تمام متریال درجه یک! در آخر دادگاه به دلیل همین ابهام و اجمال نتوانست سازنده را محکوم نماید.

وجه التزام مانع باخت در مشارکت در ساخت

آداب نگارش وجه التزام در قرارداد اگر رعایت شود، قرارداد قوام پیدا می‌کند و قرارداد مشارکت در ساخت مستحکم می‌گردد، بارها دیده‌ایم افراد غیر خبره بدون توجه به مطالب سایر بندهای قرارداد برای یک بند از تعهدات وجه التزام قرار می‌دهند در حالیکه در بندی دیگر انجام تعهد مزبور به نحوی از انحا تعطیل و منتفی شده است.

راه‌های فرار سازنده از تعهدات

در این شرایط تورم به اصطلاح برای سازنده می‌ارزد که از ضعیفترین و ارزانترین متریال ممکن استفاده نماید.

پس راه فرار از تعهدات سنگین از کیفیت کاستن است و مالک باید راه را بر این قضایا ببندد.

فرض کنید در قرارداد نوشته شده است سنگ نمای درجه یک، این درجه یک بودن دقیقا راه فرار سازنده است چرا که عرف درجه یک در فرمانیه و قلعه حسن خان با یک دیگر یکسان نیست.

وکالتنامه کاری بلاعزل به سازنده

وکالتنامه کاری بلاعزل به سازنده ندهید به هیچ عنوان سرنوشت خود را به دست دیگران نسپارید، حداقل در خصوص وکالتنامه مزبور در قرارداد مطالبی موثر بنویسید.

هرگز به این تصور که وکالت کاری است خود را به خوش خیالی نزنید، خطرات مشارکت در ساخت را جدی بگیرید قیمت یک پارکینگ امروز برابر با قیمت یک واحد تجاری است!

با همین وکالت کاری پارکینگ طبقه سوم زیر زمین را به شما می‌دهند. و زمانی که از خودرو پیاده می‌شوید اگر تهویه هوا خوب باشد آسانسور باید تا همیشه سکونت با شما همراهی کند. و خودرو شما نیز در مسیر استهلاک شدید قرار خواهد گرفت.

اصلا چه لزومی دارد وکالت کاری بلاعزل باشد؟!

با سازنده رودروایسی نداشته باشید حرف خود را محکم بزنید، بازنده قرارداد مشارکت در ساخت و هر قرارداد دیگری فرد ساکت و مطیع است.

اگر در مشارکت در ساخت صرفا نوشته شود سازنده پیمانکار می‌گیرد تا امور را پیش ببرد. این اقدام نمی‌تواند مجوزی باشد که مالک را با پیمانکار مواجه سازد و تعهدات سازنده باید سرجای خود باشد.

دقت داشته باشید خطرات مشارکت در ساخت بیش از هر چیزی می‌تواند ناشی از عدم وجود دانش فنی مالک باشد. لذا توصیه می‌گردد در قراردادها یک نفر ناظر متخصص را صاحب اختیار برای پیگیری نمایید.

  • منبع
  • مهرپارسیان

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید