امروز: جمعه, ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 265994
۸۸۸
۱
۰
نسخه چاپی
اصول رزومه نویسی

30 اصل مهم در رزومه نویسی

رزومه، یک خالصه ی دو یا سه صفحه ای از مهارتها، دستاوردها، تجارب کاری و تحصیلات شما است که هـــدف آن جلب نظر صاحب کار آینده تان است. از آن جا که رزومه هویت شماست، ما در این مطلب سعی داریم شما را در هر چه بهتر نوشتن این مهم، یاری کنیم.

30 اصل مهم در رزومه نویسی
 

نوشتن یک رزومه نیاز به دقت دارد و فرایندی است که باید برای آن زمان کافی گذاشت. ابتدا خوب راجع به آن فكر کنید. سپس تاریخچه کاری و آموزشی خود را بنویسید و چندین بار آن را بازخوانی کرده و نكات لازم را تصحیح کنید تا روزمه شما به شكل کامل و مورد قبولی پیش زمینه ها و توانایی شما را نشان دهد، در آخر رزومه تان را بازخوانی نهایی کنید.
نوشتن یک رزومه ممكن است ساعتها وقت شما را بگیرد ولی توجه داشته باشید مدیران و کارفرمایان کمتر از یک دقیقه برای خواندن آن زمان می گذارند. اگر رزومه تان حاوی هر نوع غلط فاحشی باشد، استخدام کنندگان دقت خود را برای اصلاح آن هدر نخواهند داد. به یاد داشته باشید؛ رزومه هویت شماست؛ در ارائه آن کوشا باشید.

براي مطمئن شدن از اين كه رزومه شما نهايت توجه را به خود جلب می كند ، موارد زير را رعايت كنيد:

1. استفاده از نامه پوششی ( Cover Letter )؛ نامه پوششی نامه ای است که همراه با رزومه ارسال می شود و در فرایند پذیرش شما از طرف کارفرمایان بسیار مهم است، خیلی از آن ها به طور ناخودآگاه رزومه هایی را که فاقد نامه پوششی باشند رد می کنند. بوسیله نامه پوششی و با تاثیری که برای خواندن رزومه تان روی مصاحبه کنندگان می گذارید، باعث جلب توجه آنها می شوید.

2. عدم استفاده از اشكال جلب توجه کننده؛ استفاده از فونت های غیرمعمول و یا مثلا کاغذی با رنگ صورتی در رزومه باعث جلب توجه ناخوشایندی می شود. رزومه خود را با استفاده از کاغذهایی سفید یا کرم رنگ، نوشته هایی مشكی و در صورتی که تایپ می کنید از یک فونت معمول و رایج استفاده نمایید.

3. زیاد ننویسید؛ از نوشتن مشاغلی که در دوران دبیرستان و یا غیر آن داشته اید و احتمالا به حرفه (تخصص) فعلی شما ربطی ندارد در اطلاعات رزومه تان پرهیز کنید. رزومه شما نباید بیشتر از دو صفحه باشد، همچنین باید حاوی تاریخچه کاری اخیر شما که در برگیرنده مسایل مربوطه و مهمتر است باشد.

4. تمرکز و تكیه بر دوره اشتغال به جای نوع مشارکت؛ به جای اینكه تصدی شغل های گوناگون در دوره های زمانی متعدد را وارد رزومه تان کنید، توضیح دهید که در هر مدت کاری چطور با شرکت های قبلی همكاری می کردید و در نهایت چه تاثیری بر روند کاری آن ها گذاشته اید. به عنوان مثال هر کسی می تواند مدتی را که در شرکتی مشغول به کار بوده است را در رزومه خود بنویسد ولی ذکر پیشرفت در کار شرکت نسبت به سال گذشته که شما باعث آن شدید قابل توجه خواهد بود، مصاحبه کنندگان حتما این نكات را در نظر می گیرند.

5. اجتناب از توجه زیاد به خواسته ها و علایق شخصی؛ استخدام کنندگان تلاش دارند، افراد را بر اساس توانایی ها و مهارت هایی که دارا هستند برای سازمانشان انتخاب کنند، بنابراین هر چیزی در رزومه شما باید تجربیات کاریتان را به خوبی نشان دهد. تاکید و توجه به خواسته ها و علایق شخصی ناخوشایند خواهد بود و شانس انتخاب شما را در کمتر خواهد کرد. توجه داشته باشید همیشه موضوعات کاربردی و تخصصی دارای تاثیر بیشتری نسبت به مسایل شخصی طرح شده از جانب شما است.

6. توجه و رعایت کردن بعضی اصول؛ باید دقت کنید که توجه لازم، پوشش دهی مطالب و داشتن جلد کاغذ در رزومه برای هر کارفرما و همچنین شغلی که برای آن درخواست می دهید ضروری است. با رعایت کردن بعضی اصول، ابزار لازم را برای نشان دادن این نكته که کاملا مناسب یک موقعیت شغلی خاص هستید فراهم می کنید. در تمام درخواست ها و رزومه های خود نسبت به مسایل توجه کافی و یكسان داشته باشید.

7. عدم استفاده از تاریخ و موضوعات حدسی و احتمالی؛ با بررسی و محاسبه تاریخ گذشته کاری خود زمان و موضوع شغلی خود را به دقت بنویسید. عدم توجه به این مساله کارفرمایان را دچار مشكل خواهد کرد، احتمالا جای پرسش باقی خواهد گذاشت و نهایتا باعث خواهد شد که آن ها به درخواست شما رسیدگی نكنند. سعی کنید با محاسبه دقیق، هر نوع شبهه و فاصله ای را در رزومه تان از میان بردارید.

8. ذکر نكردن دلایل ترك شغل قبلی؛ هیچگاه، مطالب منفی در رزومه خود ننویسید. ممكن است از کار قبلی خود به دلایلی انصراف داده باشید یا شما را از شغل و سمتتان بر کنار کرده باشند. نوشتن این مطالب و یا دلیل ترک کردن حرفه قبلی نكاتی منفی هستند و فقط در صورتی که از شما خواسته شود و یا سوالی در این مورد از شما پرسیده شود باید آن ها را ذکر کنید.

9. اطلاعات و موضوعات فردی؛ مسایلی که شما در آن اطلاعات عمومی دارید یا موضوعات و رفتارهای مربوط به شخص شما ممكن است برای خودتان خوب و جالب باشد، ولی اگر به حرفه شما مربوط نباشند نباید در رزومه نوشته شود. همچنین از قراردادن اطلاعات فردی مثل قد، وزن و یا هر چیز دیگری که در رزومه جایی برای ذکر آن در نظر گرفته نشده، خودداری کنید. ممكن است این مسایل بر علیه شما بكار روند و مشكلاتی را برایتان در انتخاب ایجاد کنند.

10. توجه به نكات دستوری و املایی؛ نكات دستوری و املایی را در رزومه رعایت کنید و سعی کنید از خطا در این موارد بپرهیزید، هر چند ممكن است مصاحبه کنندگان به همه مسایل دقت نكنند. همیشه رزومه تان را چندین بار بخوانید و از دوستانتان بخواهید در مورد آن نظر بدهند و اشتباهاتی که در آن می بینند را به شما گوشزد کنند.

11. تاییدیه از شرکت های قبلی؛ برای اطمینان، از شرکت هایی که در آن ها سابقه کاری دارید، تاییدیه دریافت کنید. رزومه باید در طول سال های مختلف براساس قابلیت ها و سوابق شما تغییر کند. نباید از یک رزومه ثابت با جملاتی تكراری برای ارسال به شرکت های مختلف استفاده شود. هر سال مطابق با مسئولیت ها، موفقیت ها و مهارت های خود برسوابق کاری خود بیفزایید. این نكته را به یاد داشته باشید: هرچه میزان سوابق و مهارت های شما بیشتر باشد احتمال پذیرش نیز افزایش می یابد.

12. نقاط ضعف خود را بپوشانید؛ اگر به هر دلیلی سوابق کاری شما به میزان لازم نیست، می توانید با استفاده از استعدادها و مهارت های دیگر، نقاط ضعف خود را بپوشانید. این ویژگی ها عبارتند از : میزان علاقه، توانایی اجرای کارهای مختلف در شرایط دشوار، تجربه کافی در حل مسائل و مشكلات کاری، استفاده از مدیریتی صحیح در مواقع بحرانی، احساس مسئولیت، حسن اجرای قوانین کار، اخلاق و رفتار شایسته در محیط کار، ابراز رضایت کارفرمای پیشین، لوح های سپاس و تقدیرنامه های مختلفی که به دلایل مختلف کسب کرده اید، سوابق تحصیلی ممتاز، علاقه حرفه ای شما در امور مختلف، استفاده از نوآوری ها و ابداعات مختلف، روحیه انتقادپذیری و انعطاف پذیری.

13. اگر سوابق کاری شما زیاد است، برای طولانی نشدن رزومه، مهم ترین و جدیدترین آن ها را ذکر کنید.

14. هیچ وقت درباره شغل مورد نظرتان در رزومه چیزی ننویسید، اگر این طور عمل کنید کارفرما خواهد فهمید که شما مستقیما خواستار پست خاصی هستید و یا به نوعی او را مجبور به پذیرش موقعیت خاصی می کنید و این به نفع شما نیست.

15. هیچ وقت در بیان استعدادها، توانایی ها و سوابق شغلی اغراق نكنید. زیرا دیر یا زود همه چیز برای کارفرما روشن خواهد شد. با این کار نه تنها احتمال موفقیت خود را کاهش می دهید، بلكه تصویر بدی از شما نیز به وجود خواهد آمد.

16. هیچ وقت درباره میزان دریافت حقوق و ساعات کاری در رزومه چیزی ننویسید. مطمئنا پس ازپذیرش، کارفرما درباره ساعات کاری و شرایط پرداخت حقوق، توضیحات لازم را به شما خواهد داد.

17. در رزومه حروف اختصاری ننویسید. متن رزومه باید کامل، مرتب و بدون غلط های تایپی باشد. زیرجملات خط نكشید و جز درموارد تاکید آن ها را با فونت بزرگتر ننویسید.

18. رزومه به هیچ وجه نباید دست نویس باشد. حتی اگر یک کلمه جا افتاده باشد. هرگونه خط خوردگی احتمال موفقیت شما را ضعیف تر خواهد کرد. بنابراین برای اطمینان بیشتر، یک بار رزومه را پرینت بگیرید و پس از چندین بار مطالعه دقیق، پرینت نهایی را ارسال کنید.

19. در مورد نگارش انگلیسی، حتماً درباره متن رزومه با یک مترجم و یا کسی که انگلیسی ادبی را به خوبی میداند مشورت کنید .

20. سعی کنید حتماً خودتان رزومه تان را بنویسید. چون ممكن است دیگران سوابقی برای شما بنویسند که از آن اطلاعی نداشته باشید و در زمان مصاحبه دچار مشكل شوید.

21. رزومه حتما باید بدون غلط املایی و خط خوردگی باشد چون در آن صورت کارفرما فكر می کند شما دقت لازم را ندارید.

22. سعی کنید همیشه اطلاعات رزومه شما به روز باشد.

23. به یاد داشته باشید که اگر نمی توانید چیز خوبی بگویید، بهتر است که اصلاً چیزی نگویید. تمام اطلاعات منفی را از رزومه کنار بگذارید. البته باید خود را برای مواجهه با این اطلاعات به طریقة مثبت در مصاحبه آماده کنید.

24. از ابهام بپرهیزید و شفافیت را در پیش بگبرید: تنها نتیجة ارائه توضیحات مبهم ، ایجاد حس بی اعتمادی در طرف مقابل خواهد بود.

25. هیچ گاه تنها با ارسال رزومه به یک شرکت خاص اکتفا نكنید. همزمان به چند شرکت معتبر رزومه بفرستید تا میزان توانایی ها و مهارت های خویش را بازیابید. از پذیرفته نشدن نهراسید، و شانس خود را بار دیگر بیازمایید.

26. هرچقدر رزومه شما به شرایط و صلاحیت‌های شغل مورد تقاضا نزدیک‌تر باشد، شانس شما برای به دست آوردن آن شغل بیشتر است. برای اطمینان از این امر لیستی از شرایط مورد نیاز کارفرما را تهیه و سعی کنید در انتخاب ویژگی‌های مورد نیاز مطلبی را از قلم نیندازید.

27. شما می‌توانید برای جلب نظر کارفرمایان لینک (URL) پروفایل خود در سایت LinkedIn را در رزومه خود قرار دهید. همچنین با شخصی سازی این لینک می‌توانید، نام‌تان را در آن ذکر کنید. البته اطمینان حاصل کنید که بین اطلاعات موجود در رزومه و اطلاعات پروفایل شما هماهنگی وجود دارد، زیرا کارفرمایان پروفایل شما را بررسی خواهند کرد.

28. اگر از رزومه‌ای که تنظیم کرده‌اید جواب گرفتید، یعنی بارها دعوت به مصاحبه شدید، پس رزومه‌ی خوبی دارید و نیازی نیست تغییرات زیادی ایجاد کنید. اما اگر احساس می‌کنید رزومه‌ای که تنظیم کرده‌اید برای‌تان نتیجه‌بخش نیست، در شیوه‌ی تنظیم اطلاعات تجدیدنظر کنید.  

29. رزومه‌‌ی خود را از طریق آدرس ایمیل حرفه‌ای خود ارسال کنید که ترکیب نام و نام خانوادگی شماست (همان آدرسی که در قسمت اطلاعات عمومی رزومه نوشته‌اید).

30. رزومه‌ی خود را تنها در قالب PDF (تهیه شده از فایل متنی Word) ارسال کنید.

 

تهیه کننده: شیوا ترابی

اصول رزومه نویسی - علیرضا قربانی

پایگاه خبری حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید