امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 278211
۱۰۶۶
۱
۰
نسخه چاپی

تخلیه ملک اجاره ای در دوران کرونا | 9 استثنا که موجرها باید در مورد تخلیه ملک اجاره ای در دوران کرونا بدانند

فقط در 9 مورد استثنایی، صاحب خانه می تواند تخلیه مستاجر را در دوره اضطراری کرونا از شورای حل اختلاف بخواهد

قوانین اجاره در دوران کرونا

حقوق صاحب خانه ها در دوران کرونا

9 استثنا وجود دارد که صاحب خانه ها می توانند تخلیه مستاجر از ملک مسکونی خود را از دادگاه بخواهند که در این زمینه بنگاه های مشاور املاک هیچ صلاحیت و قدرتی ندارند.

به غیر از این 9 مورد که در ادامه ذکر شده است، صاحب خانه نمی تواند تخلیه مستاجر خود را در ایام کرونا بخواهد.

رسیدگی به این استثنائات در صلاحیت مرجع قضایی است و صرف ادعای صاحی خانه کفایت نمی کند و باید با ارائه دلیل نزد مرجع قضایی بررسی شود.

9 استثنا برای تخلیه ملک اجاره ای

فقط در 9 مورد استثنایی، صاحب خانه می تواند تخلیه مستاجر را در دوره اضطراری کرونا از شورای حل اختلاف بخواهد.

1. چنانچه مالک، به منظور تخریب واحد مسکونی، احداث ساختمان جدید و یا تعمیرات اساسی واحد مسکونی، پروانه ساختمانی یا پروانه تعمیرات اساسی اخذ کرده باشد.

2. چنانچه مستاجر تا یک ماه پس از تمدید قرارداد اجاره جدید، بر اساس مستندات مثبته و به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده، ما به التفاوت مال الاجاره را به موجر پرداخت نکرده باشد.

3. املاک مورد اجاره که قبلاً یا در مدت تمدید قرارداد به طور قطعی و رسمی مورد معامله قرار گرفته باشند، مستاجر می‌بایست ظرف مدت دو ماه از تاریخ انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل آن اقدام کنند.

4. چنانچه مستاجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخ‌های فوق‌الذکر موافقت نکند، به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده، واحد قابل تخلیه است.

5. مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس این مجوز، به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده به تعهدات خود عمل نکنند و موجب تضییع حقوق موجر شوند مشمول این مصوبه نخواهند شد.

6. چنانچه موجر و افراد تحت تکفل وی صرفاً مالک همین واحد مسکونی مورد اجاره بوده و نیاز (مالک و افراد تحت تکفل) موجر به ملک مسکونی مورد اجاره برای سکونت، توسط مرجع صالح رسیدگی کننده احراز شود.

7. چنانچه بنا به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده، رفتار مستاجر خلاف عرف عمل نکرده و باعث شکایت سایر ساکنین واحدهای مسکونی باشد.

8. چنانچه مستاجر در دوران استفاده از واحد مسکونی استفاده غیر و یا خلاف تعهدات مقرر در اجاره‌نامه اعم از کاربری عمل کند.

9. چنانچه مستاجر در دوره قبل نسبت به ایفای تعهدات (پرداخت به موقع اجاره‌بها، هزینه شارژ و ...) اقدام نکرده و موجب ضرر و زیان قابل ملاحظه موجر (به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده) شده باشد.

  • منبع
  • تسنیم
  • حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید