امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 265708
۱۲۱۵۶
۱۰
۰
نسخه چاپی
آیا آلودگی صوتی

برای آلودگی صوتی به کجا زنگ بزنیم؟

آلودگی صوتی یکی از مصادیق مجرمانه می باشد. آثار آلودگی صوتی روی سلامت شهروندان شامل کاهش تمرکز، اختلالات عصبی، افزایش فشار خون، استرس و اضطراب است. به همین دلیل سر و صدا در هر صورتی که باشد جرم به حساب می‌آید و اگر موجب آزار و اذیت دیگران شود باید فرد خاطی به مجازات برسد.

برای آلودگی صوتی به کجا زنگ بزنیم؟

آلودگی صوتی یکی از مصادیق مجرمانه می باشد. آثار آلودگی صوتی روی سلامت شهروندان شامل کاهش تمرکز، اختلالات عصبی، افزایش فشار خون، استرس و اضطراب است. به همین دلیل سر و صدا در هر صورتی که باشد جرم به حساب می‌آید و اگر موجب آزار و اذیت دیگران شود باید فرد خاطی به مجازات برسد.

آلودگی صوتی چیست؟

آلودگی صوتی که به صدای محیطی هم معروف است، به مجموعه ای از صداها گفته می شود که بر زندگی انسان و حیات وحش تاثیر آزار دهنده و منفی ای بگذارد. منبع این آلودگی معمولا سیستم های حمل و نقل و دستگاه های صنعتی هستند. ارگان های مرتبط با محیط زیست در شهرهای سراسر جهان برای آلودگی صوتی حد مجاز تعیین  می کنند که با واحد دسی بل (Decibel) سنجیده می شود.

حد مجاز آلودگی صوتی در شهرهای کشورمان ایران و در پهنه های مسکونی برای بازه 7صبح تا 10 شب برابر 55 دسی بل و برای 10 شب تا 7 صبح برابر 45 دسی بل است. اطلاعات متوسط ایستگاه های ثابت سنجش صوت در تهران ولی بیان می کند که تقریباً بیشتر نقاط شهر از این نظر بالای حد مجاز قرار دارند.

مجازات ایجاد آلودگی صوتی

ماده 29 قانون هوای پاک: ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک، ممنوع می‌باشد. در مورد منابع‌ ثابت، مرتکب به جزای نقدی درجه هفت موضوع ماده(19) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود. 

 جزای نقدی درجه هفت موضوع ماده(19) قانون مجازات اسلامی:  جزای نقدی بیش از ده میلیون (10/000/000) ریال تا بیست میلیون (20/000/000) ریال

تبصره 1ـ نیروی انتظامی مکلف است راننده وسایل نقلیه موتوری را برای بار اول ملزم به پرداخت جریمه نقدی معادل یک میلیون(۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال، در صورت تکرار برای بار دوم به پرداخت دوبرابر جریمه مذکور و در صورت تکرار بیش از دوبار، به پرداخت جریمه نقدی معادل سه میلیون(۳.۰۰۰.۰۰۰) ریال محکوم نماید.

تبصره 2ـ آیین‌نامه اجرائی این ماده توسط سازمان و با همکاری دستگاه‌های مربوطه حداکثر ظرف مدت سه‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون تهیه می‌شود و به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

راه‎های کاهش آلودگی صوتی

1. نصب دیوارهای صوتی در بزرگراه‌ها یکی از شناخته‌شده‌ترین و مؤثرین راهکارهای کاهش آلودگی صوتی است که میانگین تراز صوت را حدود ۱۰ تا ۱۵ دسیبل کاهش می‌دهد. اما معایب خاص خود را هم دارد و نمی‌توان به‌ صورت وسیع از این راهکار استفاده کرد. از جمله این معایب محدودیت ارتفاع دیوارهای صوتی است. معمولا این دیوارها ۶ متری است و فقط طبقات اول و دوم ساختمان ها را پوشش می‎دهد و همچنان سایر طبقات بالایی در معرض صدای بیش از حد استاندارد قرار خواهند داشت. بنابراین در مواردی که ارتفاع ساختمان‌های مجاور بزرگراه زیاد باشد کاربرد نداشته و مؤثر نخواهد بود. همچنین این دیوارها بسیار هزینه‌بر است. مکان نصب این دیوارها در مجاورت بزرگراه‌ها و در نقاطی است که مناطق مسکونی و یا کاربری‌های حساس با فاصله کم نسبت به بزرگراه قرار گرفته‌اند. باید فضای کافی به لحاظ احداث فونداسیون برای نصب دیوار صوتی وجود داشته باشد. از طرف دیگر استفاده گسترده از این دیوارهای صوتی باعث برهم خوردن مناظر شهری خواهد شد.

2. راهکارهای کاهشی دیگری مانند استفاده از پنجره‌های دوجداره استاندارد، جذب‌ کننده صدا در بدنه ساختمان‌هاست.

3. رعایت فاصله مناسب بین کاربری مسکونی با بزرگراه

4. استفاده از پوشش گیاهی به شکل تخصصی باید مدنظر قرار داده شوند.

5. افزایش سطح آگاهی و فرهنگ عمومی در ارتباط با آلودگی صوتی نیز موضوعی است که نباید از آن غافل شد.

  • منبع
  • دلتا
  • بنیاد وکلا
  • قانون هوای پاک

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید