امروز: سه شنبه, ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 263004
۷۹۱۵۶
۱
۰
نسخه چاپی
معاون اجتماعی وزیر بهداشت

اعتیاد و افزایش مصرف قلیان و سیگار در بین زنان کشور/ 16درصد زنان و دختران و 12 درصد مردان افسرده هستند

مصرف سیگار و قلیان و مواد مخدر در جامعه و به خصوص در بین دختران جوان افزایش یافته است.

 

 اعتیاد و افزایش مصرف قلیان و سیگار در بین زنان کشور/ 16درصد زنان و دختران و 12 درصد مردان افسرده هستند
 

به گزارش حقوق نیوز بنا به گفته معاون اجتماعی وزیر بهداشت متاسفانه مصرف سیگار و قلیان و مواد مخدر در جامعه و به خصوص در بین دختران جوان افزایش یافته است و این وظیفه رسانه هاست که در این زمینه از روش ها و ابزارهای روشنگرانه خود استفاده کنند و برای فرهنگ سازی و کاهش این پدیده مخرب اقدام کنند.

پیش از این نیز ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت گفته بود: مصرف سیگار در سنین ۱۳ تا ۱۵ سال افزایش ۴ دهم درصدی داشته و به ۳.۴ رسیده است که سهم دختران بیشتر است. بطوریکه میزان مصرف سیگار از ۹ دهم درصد به ۲.۱ درصد رسیده و قلیان نیز سهم ۶.۶ درصدی در بین دختران نوجوان دارد.

محمد هادی ایازی ادامه داد: آسیب های اجتماعی و افزایش آن در جامعه در سال های اخیر به یکی از دغدغه های جدی مسئولان کشور در دستگاه های مختلف تبدیل شده است، به طوری که حتی جلسات بررسی این موضوع در حضور مقام معظم رهبری نیز تشکیل شده است و شورای اجتماعی کشور نیز جلسات متعددی را برای پیدا کردن راه حل کنترل این پدیده با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف و روانشناسان، جامعه شناسان و حقوقدانان برگزار کرده است.
ایازی گفت: در وزارت بهداشت نیز کارگروه های مختلف کاهش آسیب های اجتماعی، سلامت روان، سلامت جنسی و نیز کارگروه های مرتبط با خودکشی و امثال آن تشکیل شده است و به دنبال این هستیم که چطور این مسائل را در جامعه مطرح کنیم که از یک طرف انعکاس آن نگرانی ها را در جامعه افزایش ندهد و از طرفی بتوانیم آگاه سازی کنیم تا خانواده ها و جوانان برای مقابله با این پدیده های مخرب هوشیار باشند.
وی افزود: یکی از ابزارهایی که می تواند به این دغدغه و نگرانی مردم دامن بزند، استفاده نادرست از فضای مجازی و وسایل ارتباطی جدید است. در این فضا افراد بدون آگاهی از تبعات انتشار، به راحتی یک کلیپ یا یک خبر نادرست را منتشر می کنند، به عنوان مثال انتشار گسترده کلیپ دختران جوانی که دست به خودکشی زدند یا انتشار اخبار مراحل مختلف شناسایی قاتل و اعدام قاتل آتنا فضای نگران کننده ای را در جامعه ایجاد کرد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت در مورد انتشار گسترده و بی حساب و کتاب این نوع مطالب در فضای مجازی نگران است و در این مورد با دستگاه های دیگر نیز مکاتبه کرده ایم که راه حلی برای کنترل انتشار این نوع مطالب خطرناک در جامعه پیدا کنیم ولی راه حل اصلی این است که رسانه ها با فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم، کاری کنند که مردم خودشان احساس مسئولیت کنند و از بازنشر و انتشار این نوع مطاب خودداری کنند.
وی افزود: برقراری نشاط اجتماعی در جامعه یکی از دغدغه های جدی وزارت بهداشت است. در این زمینه قطعا در جامعه مشکل داریم، آمارها نشان می دهد که 23.4 درصد مردم دچار مشکلات و اختلالات سلامت روان هستند، 16 درصد زنان و دختران و 12 درصد مردان افسرده هستند، بنابراین باید برای توسعه فضای نشاط و شادی در جامعه همه دستگاه های مسئول و رسانه ها همکاری کنند.

انتهای پیام

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید