امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 266735
۳۹۵۵
۱
۰
نسخه چاپی
تاشکند

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن

ازبکستان، شامل شهرهای باستانی و تاریخی زیادی است. سمرقند، بخارا، تاشکند و خوارزم از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین شهرهای این سرزمین هستند. هر یک از این شهرها برای خود داستان‌ها و افسانه‌های زیادی دارند. عمارت‌ها، مدرسه‌های قدیمی، بناهایی با کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر هر یک راوی قصه‌های کهن این مرزوبوم هستند

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

ازبکستان در آسیای مرکزی و در مجاورت جاده تاریخی ابریشم قرار دارد. این کشور از شمال و غرب با قزاقستان، در جنوب با ترکمنستان و افغانستان، در شرق با تاجیکستان و در شمال شرقی با قرقیزستان مرز مشترک دارد.

ازبکستان، شامل شهرهای باستانی و تاریخی زیادی است. سمرقند، بخارا، تاشکند و خوارزم از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین شهرهای این سرزمین هستند. هر یک از این شهرها برای خود داستان‌ها و افسانه‌های زیادی دارند. عمارت‌ها، مدرسه‌های قدیمی، بناهایی با کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر هر یک راوی قصه‌های کهن این مرزوبوم هستند.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

موزه امیر تیمور

حدود ۱۰۰ موزه در نقاط و شهرهای گوناگون این کشور وجود دارد که نصف این موزها به شهر تاشکند پایتخت ازبکستان تعلق دارد و جزء جاذبه های شهر تاشکند هستند. این موزه ها هر کدام به تنهایی دنیایی از تاریخ و فرهنگ و یادبودهای گذشته ی این شهر هستند. در قلب شهر تاشکند موزه تیموریان که یک موزه دولتی است با گنبدی بزرگ و به رنگ آبی وجود دارد که  گنبد باستانی سمرقند را تداعی می کند و این گنبد جلوه ای از رشد دانش و هنر در دوره امیر تیمور است. سال افتتاح این موزه ۱۹۹۶ است و به امیر تیمور اختصاص دارد و یکی از افتخارات مهم شهر تاشکند محسوب می شود و ساختار آن جالب توجه است و از جاذبه های شهر تاشکند است.

موزه یادبود شهدا یا قربانیان

یکی دیگر از جاذبه های شهر تاشکند موزه ای است که به یاد قربانیان دوران استعمار در این شهر بنا شده است. این موزه به یاد قربانیان دوران استعمار اتحاد جماهیر شوروی بنا شده است که مردم این سرزمین بر ضد استعمار و استبداد قیام هایی را به پا کردند این حرکت ها در همه ی ابعاد بود و شامل جنبش های سیاسی و فرهنگی و دموکراسی‌ بود که در جریان آن هزاران نفر در این خاک به شکل های مختلف کشته شدند. این موزه یکی از جاذبه های شهر تاشکند است.

موزه تاریخ تیموریان

موزه تاریخ تیموریان یکی از جاذبه های شهر تاشکند و یک موزه دولتی است که در نزدیکی هتل ازبکستان و مقابل میدان امیر تیمور قرار دارد. در موزه دولتی تاریخ تیموریان نامه ها، سکه ها، کتاب‌ های نسخ خطی، سلاح‌ها و لباس‌ های جنگی، آلات موسیقی و اشیاء تاریخی دیگری دیده می شود که بعضی از آنها از آرامگاه امیر تیمور در سمرقند است و بیشتر از ۳ هزار اثر تاریخی در آن وجود دارد.

همچنین آثار دیگری مثل اشیا مورد استفاده امیر تیمور، اشیاء مربوط به زندگی میرزا الغ ‌بیک پادشاه ماوراءالنهر، ظهیرالدین محمد بابر پادشاه سلسله بابریان هند و شاعر بزرگ ترکی گوی، سلطان حسین بایقرا پادشاه خراسان در دوره ای که هرات مرکز آن بود و از شاعران ترکی گو و یک سری آثار دیگر در آن وجود دارد. این موزه تا امروز حدود ۲ میلیون بازدید کننده داشته و  ۴۰۰ هیأت رسمی از کشورهای خارجی این موزه را دیده اند و این موزه یکی از دیدنی ترین جاذبه های شهر تاشکند است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

میدان امیر تیمور

یکی دیگر از جاذبه های شهر تاشکند میدان امیر تیمور است که در نوع خود اثری جالب توجه و یادمانی با تاریخی جالب است. درباره تاریخ این میدان گفته اند که اولین مرتبه این میدان توسط معماران روسی با هدف باغ مرکزی تاشکند جدید طرح آن ریخته شد و میدان کنستانتین نام گرفت و از آن دوره این مجسمه‌ ها که در میدان اصلی شهر وجود داشتند تا حالا چندین بار تغییر کرده اند و اولین بار مجسمه ژنرال کاوفمان در آن قرار گرفت و بعد از آن مجسمه کارگران آزاد و سپس مجسمه دهمین سالروز انقلاب اکتبر و بعد مجسمه استالین چند سال بعد مجسمه کارل مارکس و عاقبت مجسمه امیر تیمور در آن جای گرفت و حالا یکی از جاذبه های شهر تاشکند به حساب می آید.

کتابخانه علیشیر نوایی

این کتابخانه که به نام امیر علیشیر نوایی است از بناهای دیدنی این شهر و یکی از جاذبه های شهر تاشکند است و بیش از ۶٫۵ میلیون جلد کتاب و نشریه دارد و قدمتش از ۱۴۰ سال می گذرد. این کتابخانه بزرگترین و نخستین کتابخانه آسیای مرکزی به حساب می آید و تا حالا چند بار نامش تغییر کرده است و اول کتابخانه عمومی تاشکند نام داشت بعد کتابخانه دولتی ترکستان، سپس مخزن مرکزی نسخ خطی ازبکستان و بلاخره نام آن کتابخانه دولتی علیشیر نوایی ازبکستان شد.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

مجتمع حضرت امام

مجتمع حضرت امام یکی از مکان‌های دیدنی شهر و از جاذبه های شهر تاشکند است که در حقیقت اداره دینی است که به مسلمانان ازبکستان تعلق دارد و مسجد حضرت امام، مدرسه ی موی مبارک، مدرسه براقخان و مدرسه قفال در این مجموعه قرار دارد. این ساختمان به سبک معماری ملی  کشور ازبکستان بنا شده است و یکی از جاذبه های شهر تاشکند محسوب می شود. در این اداره دینی  کتابخانه ای وجود دارد که بیست هزار منبع نسخ خطی ونسخ سنگی نادر و کمیاب دیده می شود. مسجد حضرت امام در میان عامه مردم به هستی امام شهرت دارد که رئیس جمهور ازبکستان اسلام کریم‌ اف آن را حدود ۱۰ سال پیش بنا کرد و در حال حاضر محل عبادت میهمانان داخلی و خارجی است و یکی از جاذبه های شهر تاشکند است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

باغ ژاپنی  

از دیدنی ها و جاذبه های شهر تاشکند باغ ژاپنی است که یک پارک منحصر به فرد و ویژه است که یادآور فرهنگ ژاپنی است و از جاذبه های شهر تاشکند است که خاطرات رویایی را برای گردشگران به جا می گذارد.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

کاخ شاهزاده رومانوف    

کاخ شاهزاده رومانوف یکی از جاذبه های شهر تاشکند و آثار تاریخی این شهر است  که مکان سکونت شاهزاده رومانوف بوده و سبک ساختمان مدرن است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

اثر یاد بود از شجاعت در زلزله    

بنای یاد بود از شجاعت در زلزله سال ۱۹۷۶ بخاطر سالگرد زلزله ی بزرگی که نصف شهر را نابود کرده بود بنا شد و در حال حاضر یک اثر تاریخی است و از دیدنی ها و جاذبه های شهر تاشکند است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

موزه هنرهای کاربردی    

در این موزه که از جاذبه های شهر تاشکند است آثار همه ی مردم شهر تاشکند وجود دارد و مردم هنرهایشان را که شامل آثار سفال گری، فرش های  دست بافت و غیره است در معرض دید عموم قرار می دهند.


تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

مقبره قفال‌چاچی

قفال‌چاچي یا شاشی، نام شخصي است كه شغل او قفل‌سازی بوده و گویند که وی از جمله متكلمين و محدثين قرن سوم هجری قمری بوده است. قفال‌شاشی از علمای مورد احترام در اين سرزمين بوده و مقبره او متعلق به سال 1541م  است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

مدرسه علميه كوكل‌تاش

مدرسه علميه كوكل‌تاش از جمله مکان‌های مذهبی و علمی جمهوری ازبکستان است که در قرن شانزدهم میلادی و در اوج دوران شکوفایی علمی این ناحیه بنا شده است. در اوايل قرن هیجدهم و در زمان تسلط روس‌ها، اين مدرسه همانند ساير مراكز دينی مورد بی احترامی و بي‌توجهی بود به گونه‌ای كه از آن به عنوان انبار و كاروان‌سرا استفاده می شد.
در حال حاضر این مدرسه که در جوار مسجد جامع خواجه عبیدالله احرار واقع شده است، فعال بوده و به محل درس و بحث طلاب علوم دینی تبديل شده است. شایان ذکر است که خواجه عبیدالله احرار از جمله شاگردان معروف خواجه بهاءالدین نقش‌بند و از پیروان طریقت نقش‌بندیه بوده است.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

مقبره یونس‌خان

مقبره یونس‌خان نیز که از جمله اماکن مذهبی در شهر تاشکند می‌باشد و در حال حاضر در محل دانشگاه اسلامی شهر تاشکند واقع گردیده در قرن شانزدهم میلادی و در زمان حکم‌رانی شیبانیان، توسط یونس‌خان از حکام شیبانی و جهت یادبود و احترام به متصوف معروف قرن سیزدهم میلادی، یعنی شیخان طهور، بنا نهاده شد.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

چورسو بازار

چورسو بازار یکی از قدیمی ترین بازارهای آسیای میانه است، بطوریکه قدمت آن حتی به قرون وسطی می رسد زمانیکه یک از مقاصد مهم جاده ابریشم به حساب می آمده است. خوب است در ذهن خوی کمی به دوران و قرن ها دور بروید و تصور کنید که تاجران آن زمان همراه با شتران حمل بار در حال حمل و نقل و چانه زنی با صاحبان حجره ها می باشند. اگر بگوییم که تقریبا چنان فضایی همچنان بر این بازار حاکم است، بیراه نگفته ایم. چورسو بازار در کنار بناهای قدیمی که قدمت آنها به قرون ۱۶ تا ۱۸ می رسد قرار دارد که همین موضوع به جذابیت این مکان بیشتر اضافه میکند. این بناها شامل مدرسه کوکلداش ، مدرسه خدجا اخرار و مسجد جامع نماز جمعه  می باشند.

تاشکند و جاذبه های گردشگری آن
 

مجموعه استقلال تاشکند

این مجموعه به مناسبت استقلال جمهوری ازبکستان در مرکز شهر تاشکند و در فضایی سبز و وسیع ساخته شده است.

تا قبل از استقلال ازبکستان این مجموعه به میدان سرخ معروف بود و مجسمه لنین در مرکز میدان به چشم می‌خورد و محل رژه نیروهای نظامی بود تا سال 1992 که به میدان استقلال تغییر کرد.

در این میدان مجسمه یک زن ازبک و فرزندش در زیر سمبلی از کره زمین که بر روی آن نقشه ازبکستان برجسته شده است قرار گرفت. این مجسمه در گوشه ای از میدان واقع شده است. در گوشه دیگری از این مجموعه و در محیطی سرسبز مجسمه پیرزنی قرار گرفته که چشم انتظار بازگشت فرزندانش از جبهه های جنگ است و رو به روی او شعله آتشی روشن است که از سال 1975 تا کنون برافروخته نگاه داشته شده است. 

در حاشيه، دو رديف عمارت به سبك ايوان‌هاي قديم سمرقندی و بخارایی تعبيه شده است كه در آن، نام كشته‌شدگان ۱۲ استان ازبكستان در لوح‌هایی به شکل برگ کتاب با ورق‌هايي از جنس برنج، حك شده است. در حال حاضر اين محل، به یکی از منطقه های مهم ملی و تاریخی شهر تبديل گردیده است كه نزد مردم و جهانگردان خارجی اهمیت زیادی دارد. هم‌چنین ، به نشانه احترام به كشته‌شدگان جنگ در مناسبت‌هاي ملي و به هنگام سفر مسئولین دیگر كشورها به ازبكستان دسته گلي به این مجسمه اهدا می شود.

بر روی ستونهاي چوبی این بناها، كنده‌كاري‌هاي قشنگی حک گردیده است که البته شبيه هم نيستند چون استادكاران زبردستی از مناطق مختلف فرغانه، نمنگان، سمرقند و ... در ساخت آن کمک کرده اند. كه به عنوان روز گرامي‌داشت خاطره‌ي شهيدان در روز نهم ماه مي، مردم در اين جا دور هم جمع می شنون و تاج گل در پاي مجسمه‌ي «مادر غم‌دیده»، نثار مي‌كنند.

 

گردآورنده: عاطفه کریمی

پایگاه خبری حقوق نیوز

 

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید