امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 265719
۲۶۱۸
۲
۰
نسخه چاپی
جرائم تلگرامی

جرائم تلگرامی را بشناسید؟

وجود پرونده های روز افزون جرایم مرتبط با فضای مجازی از قبیل جرایم اینستاگرامی، جرایم مربوط به واتس آپ، جرام مربوط به فیس بوک، مجازات جرایم و چت های اینترنتی، تهدید به قتل و تشویق به خودکشی در فضای مجازی، توهین به مقدسات در اینستاگرام، آشنایی با جرایم تلگرامی را به امری اجتناب ناپذیر مبدل کرده است

جرائم تلگرامی را بشناسید؟
 

حقوق نیوز - وجود پرونده های روز افزون جرایم مرتبط با فضای مجازی از قبیل جرایم اینستاگرامی، جرایم مربوط به واتس آپ، جرام مربوط به فیس بوک، مجازات جرایم و چت های اینترنتی، تهدید به قتل و تشویق به خودکشی در فضای مجازی، توهین به مقدسات در اینستاگرام، آشنایی با جرایم تلگرامی را به امری اجتناب ناپذیر مبدل کرده است. باز ارسال یا اصطلاحا فوروارد کردن پستی در کانال های تلگرامی یا گروه های خاص، ضرورت آشنایی با جرایم تلگرامی را برای همه آحاد جامعه، روشن تر می کند. به طور قطع می توان گفت آشنایی با جرایم تلگرامی و سایر فضاهای مجازی، باعث عدم گرفتاری بدون قصد و اطلاع را به دنبال خواهد داشت.

آشنایی با مصادیق انواع جرایم تلگرامی

ساخت استیکر های غیر اخلاقی

در بین خدماتی که موسسین تلگرام در نظر گرفته اند، امکان ساخت استیکر و همچنین ساخت ربات برای کاربران می باشد.ساخت استیکر های غیر اخلاقی با تصاویر دیگران، از جرایم تلگرامی بود که در ابتدا برای کاربران ایرانی قابل دسترسی بود. آشنایی با جرایم تلگرامی، به مسوولین ایران این امکان را داد که طی مذاکره با مدیران تلگرام، این امکان از دسترس کاربران ایرانی خارج شد.

ساخت کانال جهت نشر محتوای غیر اخلاقی

امکان ساخت کانال و تهیه مطالب غیر اخلاقی و یا مطالبی که با امنیت ملی و همچنین به کار بردن امکان تبلیغ علیه نظام و نهادهای حاکمیتی و بازنشر پست های خلاف امنیت ملی، یکی دیگر از جرایم تلگرامی است که بر اساس ماده 21 قانون جرایم رایانه ای به صراحت جرم انگاری شده است و شامل این موارد می‌شود: تولید محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی، محتوا علیه مقدسات اسلامی، محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی، محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی، محتوایی که برای ارتکاب جرایم رایانه‌ای به کار می‌رود و محتوایی که تحریک، ترغیب یا دعوت به ارتکاب جرم می‌کند.

جرائم تلگرامی را بشناسید؟
 

نقض حریم خصوصی( هک تلگرام)

کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، متشکل از نمایندگانی از سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه، برنامه «وی‌چت» را فیلتر کرد، زیرا این نرم‌افزار علاوه بر جمع‌آوری تمامی اطلاعات موجود در گوشی‌های کاربران و رصد ارتباطات اعضا، حریم خصوصی آنها را نقض می‌کرد. در عین حال، این نرم‌افزار عامل انتشار بسیاری از محتواهای مجرمانه غیراخلاقی و مستهجن بود که برای نوجوانان ضررهای جبران‌ناپذیری را به دنبال داشت و آسیب‌های اجتماعی بسیار زیادی که برای جامعه در بر داشته و دارد. چون ایجادکنندگان این نرم‌افزار در خارج از کشور هستند و به هیچ وجه پاسخگوی تخلفات خود و شکایات خانواده‌های زیان‌دیده نبوده و نیستند، بنابراین کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اجرای درخواست‌های متعدد خانواده‌های آسیب‌دیده ناچار به فیلتر و مسدودسازی نرم‌افزار مذکور شد است.

هتک حرمت اشخاص

یکی دیگر از جرام تلگرامی توهین و هتک حرمت اشخاص نسبت به یکدیگر و توهین به مقدسات یا توهین به مقامات رسمی کشور در کانال های تلگرامی معاند نظام می باشد. بسیاری از پست های گروههای تلگرامی و کانال های تلگرامی که ایجاد کننده آنها معمولا از شماره های خارج از ایران محتوای مجرمانه دارند که باز نشر آنها در گروههای تلگرامی می تواند از مصادیق ماده 17 قانون جرایم رایانه ای باشد.

پلیس به افرادی که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اقدام به هتک حیثیت و نشر اکاذیب علیه همدیگر می‌کنند، هشدار داد که طبق ماده ۱۷ قانوم جرایم رایانه‌ای، با اثبات عمل مجرمانه‌شان، باید پاسخگوی قانون و مسئول عمل مجرمانه خود باشند. شهروندان در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی، می‌توانند مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir اعلام کنند.

تهدید به قتل و یا تهدید به ضررهای جسمی

 نوع دیگری از جرایم تلگرامی، تهدید کاربران نسبت به یکدیگر می باشد. تهدید به انتشار اسکرین شات مکالمات و چت های اینترنتی، اخاذی از طریق اکانت تلگرامی، کلاهبرداری از طریق چت تلگرامی، همه از مصادیق جرایم تلگرامی هستند که امکان وقوع در فضای مجازی را دارند.

جرائم تلگرامی را بشناسید؟
 

رابطه نامشروع تلگرامی

آشنایی با جرایم تلگرامی، منحصر به موارد فوق نیست. هر عمل یا ترک عملی که در قانون جرم انگاری شده باشد و طریق ارتکاب آن فضای مجازی از قبیل فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام، آیمو و یا اسکایپ باشد، قابل تعقیب کیفری توسط دادسرای جرایم رایانه ای می باشد. پلیس فضای تبادل اطلاعات یا پلیس فتا، در کشف و برخورد با جرایم اینترنتی و رصد فضای مجازی، بازوی قدرتمند دادسرای جرایم رایانه ای محسوب می شود.

طریقه گزارش جرایم تلگرامی

به محض اطلاع از وقوع جرایم تلگرامی که با بخشی از انها در بالا آشنا شدید، می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی پلیس فتا، نسبت به گزارش جرم تلگرامی و یا هر جرمی در فضای مجازی به پلیس فتا اقدام نمایید. معمولا هویت گزارش دهنده به صورت محرمانه در پلیس فتا نگهداری می شود و اطلاعات کاربران افشا نمی شود. با آشنایی با جرایم تلگرامی، اگر از طریق مجرمان تلگرامی یا سایر فضاهای مجازی مورد تهدید یا اخاذی یا کلاهبرداری و یا درخواست های نامشروع قرار گرفتید می توانید موضوع را با پلیس فتا در میان بگذارید. حداقل جهانی در متوسط زمان کشف پرونده‌های سایبری بیش از 44 روز می‌باشد؛ این در شرایطی است که برای پلیس فتا بطور متوسط زمان کشف 15 روز است.

 

گردآورنده : عاطفه کریمی

پایگاه خبری حقوق نیوز - مقالات حقوقی

 

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید