امروز: سه شنبه, ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 275604
۱۰۲۷۳
۲۱
۰
نسخه چاپی

هیپوفرنیا چیست؟ | دلیل هیپوفرنیا | تجربیات ذهنی و هیپوفرنیا | تاثیر جنسیت و سن بر افسردگی هیپوفرنیا

هیپوفرنیا احساس غم، افسردگی و ناامیدی است که هیچ دلیل مشخصی ندارد. در این حالت فرد در لحظاتی دچار افسردگی می گردد بدون آنکه اتفاق خاصی افتاده باشد

هیپوفرنیا چیست؟ | دلیل هیپوفرنیا | تجربیات ذهنی و هیپوفرنیا

هیپوفرنیا احساس غم، افسردگی و ناامیدی است که هیچ دلیل مشخصی ندارد. در این حالت فرد در لحظاتی دچار افسردگی می گردد بدون آنکه اتفاق خاصی افتاده باشد.

هیپوفرنیا چیست؟

معنی هیپوفرنیا در روانشناسی احساس مبهم غم و اندوه بدون علت است. لازم به ذکر است که تعریف علمی-پزشکی این کلمه به معنی عقب ماندگی ذهنی است که هیچ ارتباطی با علائمی که اینجا توصیف می شود، ندارد. همان طور که هیچ دلیل مشخصی برای بروز این اندوه وجود ندارد، مدت زمان مشخصی نیز برای دوره ی این اندوه وجود ندارد!

به عبارت دیگر می توان گفت هیپوفرنیا حالتی است که بی دلیل اندوهگین می شوید!

دلیل هیپوفرنیا

ما معمولا متوجه این مساله نیستیم که باری سنگین از تجربیات گذشته را همواره در ضمیر ناخودآگاه خود حمل می کنیم که بسیاری از آنها ممکن است در نقطه ای از زمان تحریک شوند و باعث بروز احساس غم و اندوه در ما شوند. مغز ما مقدار انبوهی از اطلاعات را در حافظه ی ما ذخیره می کند و ما نیز نمی توانیم بفهمیم که چه زمانی و با چه تحریک صوتی یا بصری ای ممکن است این نوستالژی عصبی تحریک شود. در این لحظه بدن ما تشخیص نمی دهد که حافظه چه چیزی را به خاطر آورده است، ولی ما احساس غم و اندوه خواهیم کرد.

غم و اندوه می تواند آن قدر قدرتمند باشد که به راحتی حواس شما را از فعالیتی که انجام می دهید پرت کند. ممکن است باعث شود بیش از حد به فکر فرو بروید، کسل و بی حوصله شوید، و یا حتی بشکنید و گریه کنید.

افراد غالبا حس غم و اندوه خود را به دیگران گره می زنند و سعی می کنند خوشبختی خود را نیز در دیگران جستجو کنند. افراد گاها آن چنان به فرد دیگری وابسته می شوند که فراموش می کنند که زندگی خودشان را دارند! این وابستگی علت مشترک بروز ناامیدی و درد و غم است.

دلایل هیپوفرنیا

پشیمانی

گاهی احساس بی دلیل افسردگی ناشی از پشیمانی افراد از عملکردهای گذشته شان می باشد. این پشیمانی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما نتیجه همه آنها می تواند منجر به هیپوفرنیا گردد.

مرور گذشته و یادآوری اشتباهات و پشیمانی از انجام برخی کارها اگر به صورت طولانی مدت ادامه یابد می تواند احساسی از غم و ناامیدی را در ضمیر ناخودآگاه افراد ایجاد کند و باعث گردد آنها بدون اینکه بدانند دچار افسردگی شوند.

تجربیات دوران کودکی

از دیگر دلائلی که باعث بروز چنین غم و اندوهی در شما می شود، تجربه های آسیب زایی هستند که در کودکی رخ داده است و در بزرگسالی همچنان برانگیخته شده و باعث غم و اندوه در شما می شوند.

یک اتفاقی که در گذشته ی بسیار دور در زندگی شما افتاده، می تواند باعث ناراحتی شما شود، مانند از دست دادن شخص بسیار نزدیک به شما در کودکی و یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن.

برانگیخته شدن این خاطرات می تواند باعث بروز احساس افسردگی طولانی مدت شود. غم و اندوه و خاطراتی که در درون خود دارید ممکن است که در هر زمانی تحریک و برانگیخته شوند.

هیپوفرنیا چیست؟ | دلیل هیپوفرنیا | تجربیات ذهنی و هیپوفرنیا

احساس گناه

هنگامی که راجع به مساله ای احساس گناه می کنید نیز غم و اندوه در شما برانگیخته می شود. وقتی می دانید که کار وحشتناکی انجام داده اید و نمی توانید به عقب برگردید تا چیزی که رخ داده است را تغییر دهید، خود را سرزنش می کنید و دچار غم و اندوه می شوید و در این لحظه شما به خاطر تمام جنبه های دردناک زندگی که تا به حال تجربه کرده اید، خود را سرزنش می کنید.

عوامل اجتماعی

عوامل اجتماعی مانند والدین، همسالان و حتی جامعه که ممکن است هر یک محدودیت هایی را برای شما ایجاد کند، باعث برانگیخته شدن غم و بروز احساس تحت کنترل بودن می شود. قدرت ها و محدودیت های شدید بیرونی می توانند بر سلامت روان تاثیر گذار باشند.

افراد سمی

غم و اندوه ممکن است از افرادی که اطراف شما هستند نیز نشات بگیرد. وقتی با افراد سمی و بدبین باشید، آنها منفی بودن خود را به شما نیز منتقل می کنند. شما باید از چنین افرادی دوری کنید!

تاثیر جنسیت و سن بر افسردگی هیپوفرنیا

غم و اندوه می تواند به دلیل تغییرات هورمونی مختلف نیز رخ دهد، به خصوص در خانم ها این مسئله بیشتر اتفاق می افتد. تغییرات هورمونی در دوره ی قاعدگی و یائسگی خانم ها بسیار شدید است و این مساله منجر به تغییر در خلق و خو و ناراحتی آنها می شود. این مساله در شرایط جدی تر تبدیل به افسردگی PMS می شود.

مردان نیز اغلب دچار غم و اندوه می شوند، ولی از آنجا که این باور وجود دارد که ‘مرد گریه نمی کند’ مردان اغلب احساسات خود را فرو خورده و در قلب خود حمل می کنند و در صورت بروز کوچک ترین تحریک، این غم ها دوباره برانگیخته می شوند.

همچنین پایین بودن سطح دوپامین و سرتونین نیز باعث بروز احساس غم و اندوه می شود.

سن یکی دیگر از عوامل دخیل در احساس غم و اندوه است. به عنوان مثال، افسردگی در دوران نوجوانی و پیری بیشتر به چشم می خورد و قابل پیش بینی نیست. افراد معمولا در اواخر بزرگسالی همانند دوران نوزادی به سطح بالایی از حمایت، مراقبت و همراهی نیاز دارند که در صورت عدم وجود پشتیبانی و مراقبت های لازم، فرد دچار غم و اندوه می شود.

مصرف برخی داروها، مواد مخدر، داروهای آرام بخش و مشروبات الکلی نیز می تواند در بروز غم و اندوه تاثیر داشته باشد.

  • منبع
  • گروه همراه

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید