امروز: چهارشنبه, ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۴ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 280433
۱۳۶۵
۱
۰
نسخه چاپی

گلوبوس یا غم باد چیست و چگونه ایجاد می شود؟!

گلوبوس یا غم باد

گلوبوس یا غم باد

گلوبوس احساس سنگینی و فشار در گلو است به گونه ای که فرد احساس می کند چیزی در گلویش گیر کرده است و یا اینکه فرد مدام حالت بغض دارد. گلوبوس یا همان غم باد نشان دهنده هیچ جسم خارجی در گلو نیست، فقط احساس خفگی و سنگینی در گلو است . همچنین هیچ علائمی از درد هم ندارد به گونه ای که فردی که دارای گلوبوس است احساس می کند که اگر آب یا چیزی بخورد این احساس سنگینی برطرف می شود . این مشکل هم در بین زنان و هم مردان و هم قشر جوان و میانسال وجود دارد اما در میان زنان و افراد میانسال بیشتر دیده شده است.

نشانه های وجود گلوبوس

به طور کلی هیچ علائم و نشانه ی واضحی برای تشخیص گلوبوس وجود ندارد اما برخی عوامل مانند وجود درد در گردن و یا درد در ناحیه گلو و حلق و یا کم کردن وزن در صورتی که دلخواه فرد نباشد و یا دیسفاژی و همچنین کم شدن اشتها و میل فرد به غذا خوردن و احساس ضعف ماهیچه ها می تواند نشان دهنده وجود این بیماری باشد.

علل ایجاد گلوبوس یا غم باد

چندین علت بالقوه احساس گلوبوس وجود دارد. در همه موارد، علل به درمان لازم کمک می کند. برخی از شایع ترین دلایل عبارتند از:

• شرایط التهابی حلق

• بیماری ریفلاکس معده به مری

• عوامل روانشناختی مانند استرس یا اضطراب

• عملکرد اسفنکتر غیر طبیعی مری فوقانی

• تومورهای نادر

• بیماری تیرویید

• قبلاً شیء مستقر شده

شرایط التهابی حلق

شرایط التهابی حلق باعث تحریک و التهاب حلق می شود. برخی از این شرایط عبارتند از:

• لوزه

• فارنژیت

• سینوزیت مزمن با ابریزش از عقب بینی

این شرایط ممکن است باعث افزایش حساسیت در گلو و  احساس گلوبوس شود.

بیماری ریفلاکس معده

بیماری ریفلاکس معده بعضی اوقات می تواند باعث احساس گلوبوس شود. تحقیقات نشان می دهد که تقریباً 23 تا 68 درصد از کل افراد دارای احساس گلوبوس ممکن است آن را به ریفلاکس اسید یا علائم GERD نسبت دهند.

اضطراب یا استرس

بین شرایط روانشناختی و احساس گلوبوس ارتباط وجود دارد. برخی از تحقیقات نشان داده اند که پریشانی روانشناختی ، مانند استرس ، افسردگی و اضطراب سلامتی ، با میزان بالاتر احساس گلوبوس همراه است.

همچنین، برخی از مطالعات نشان می دهد که وقایع استرس زا یا آسیب زای زندگی می تواند باعث ایجاد احساس گلوبوس یا بدتر شدن علائم شود.

عملکرد اسفنکتر فوقانی مری فوقانی

عملکرد اسفنکتر غیر مایع فوقانی مری (UES) هنگامی رخ می دهد که فلپ کنترل جریان هوا از طریق بادگیر به طور عادی کار نکند.

UES ممکن است برخی از موارد احساس گلوبوس را به خود اختصاص دهد. اگر علت اصلی UES باشد ، معمولاً این بیماری با تزریقاتی طراحی می شود که به عملکرد صحیح UES کمک می کند.

تومورهای نادر

به ندرت، احساس گلوبوس می تواند ناشی از تومور در گلو باشد. نمونه ای از سرطان ، متاستاز دهانی و سرطان سلول مرکل است.

بیماری تیروئید

اگر فرد ناهنجاریهای تیروئید داشته باشد ، ممکن است علائم احساس گلوبوس را گزارش کند. این می تواند در افراد مبتلا به ناهنجاری فعال و پس از تیروئیدکتومی رخ دهد ، یعنی زمانی که تیروئید به طور کامل یا جزئی حذف شده است.

ارتباط دقیق بین بیماری تیروئید و احساس گلوبوس مشخص نیست ، اما به نظر می رسد تیروئیدکتومی در برخی موارد به تسکین علائم کمک می کند.

قبلاً شیء مستقر شده

گاهی اوقات، پس از برداشتن یک جسم از گلو ، ممکن است یک قطعه کوچک باقی بماند. این ممکن است باعث شود که احساس کنید گلو هنوز مسدود است.

مهمتر از همه، این قطعه ممکن است با گذشت زمان تغییر کند و راههای هوایی را مسدود کند. در این موارد ، برای از بین بردن جسم مسدودکننده باید به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید.

عوامل دیگر

برخی از مطالعات ارتباطی با مشکلات اضافی مفصل یا عضلانی دارند. این مطالعات اغلب جدا شده است، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین ارتباط دقیق بین شرایط و احساس گلوبوس مورد نیاز است.

برخی از عوامل احتمالی دیگر عبارتند از:

• اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)

• عدم توانایی در تولید بزاق کافی

• استئوفیت گردنی یا چرخش استخوان

• سندرم ایگل

• تنش حنجره و حلق

گلوبوس یا غم باد

درمان گلوبوس یا غم باد

احساس گلوبوس معمولاً قابل درمان نیست ، بنابراین درمان شامل پرداختن به علت اصلی است.

هیچ درمان خاصی برای تمام موارد احساس گلوبوس وجود ندارد. اگر علت اصلی یک مشکل جسمی مانند GERD باشد، پس از درمان علت، احساس یک توده در گلو کاهش می یابد یا از بین می رود.

با این حال، همه روش ها برای همه افراد کار نمی کند و علائم حتی بعد از درمان ممکن است ادامه یابد. پرداختن به عوامل روانشناختی ممکن است به یک فرد مبتلا به احساس گلوبوس کمک کند تا ناراحتی خود را کاهش دهد. گام برداشتن در کاهش اضطراب یا استرس می تواند علائم فرد را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

در صورت عدم وجود شرایط جسمی یا انسداد گلو، پزشک ممکن است درمان شناختی رفتاری (CBT) یا روشهای دیگر را برای کاهش اضطراب توصیه کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

ممکن است فرد مبتلا به احساس گلوبوس هرگز نیازی به مراجعه به پزشک نداشته باشد ، زیرا احتمال دارد این بیماری به تنهایی درمان شود.

با این وجود ، در موارد حساسیت به گلوبوس مزمن ، ممکن است فرد بخواهد با یک متخصص صحبت کند تا به شناسایی علت این احساس کمک کند. در این موارد ، ممکن است فرد بتواند علت اصلی را درمان کند و از قسمت های بعدی احساس گلوبوس جلوگیری کند.

ضروری است افرادی که اخیراً شیئی در گلو خود داشته اند، در صورت احساس محدود بودن راه های هوایی ، در صورت نیاز به مراقبت های پزشکی فوری اقدام کنند. در این موارد ، بخش کوچکی از جسم ممکن است هنوز وجود داشته باشد و راههای هوایی را مسدود کند.

  • منبع
  • پرستاران سلامت
  • بیتوته

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید