امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 281982
۷۷۶
۱
۰
نسخه چاپی

زردی ناخن با درمان های خانگی

زردی ناخن با درمان های خانگی

ناخن‌ها می‌توانند در مورد سلامتی انسان‌ها نقش مهمی ایفا کنند چرا که هرگونه تغییر در شکل عادی آن‌ها می‌تواند ناشی از نوعی بیماری باشد. تغییر رنگ در ناخن‌ها می‌تواند معانی متفاوتی داشته باشد؛ می‌تواند به این معنی باشد که که ناخن شما دارای عفونت یا قارچ شده باشد، یا ناخن‌های شما توسط لاک رنگ شده و یا اینکه می‌تواند نشان دهنده‌ی واکنش آلرژیک نسبت به یک ماده باشد.

همچنین در برخی موارد، تغییر رنگ ناخن، می‌تواند نشانه‌ای از موارد جدی‌تر و بدخیمی همچون شرایط مزمن ریوی، بدخیمی داخلی، انسداد لنفاوی و یا حتی آرتریت روماتوئید باشد.

دلایل و عوامل موثر در زرد شدن ناخن

معمولا پس از استفاده از محصولات گوناگون بر روی ناخن‌های خود متوجه تغییر رنگ آن می‌شوید. این تغییر رنگ به هنگام استفاده این محصولات کاملا طبیعی بوده ولی باید پس از استفاده، رنگ ناخن به حالت اولیه و طبیعی خودش باز گردد. در غیر اینصورت این مورد می‌تواند نگران کننده باشد چرا که می‌تواند نشانگر مواردی جدی در دیگر نقاط بدن باشد. از این موارد می‌توان به کمبود ویتامین یا مواد معدنی اشاره کرد. البته این مورد ممکن است با مصرف مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی رفع شود.

در برخی موارد دیگر زردی ناخن می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های تیروئید یا پسوریازیس باشد. در برخی موارد بسیار نادر نیز، زردی ناخن می تواند نشانه‌ای از سرطان پوست باشد. و یا سندروم ناخن زرد “YNS“ نشانگر مشکلات تنفسی و یا لنفاوی است.

۱- ناخن‌های پولیش شده

استفاده از لاک ناخن برای مدت طولانی به خصوص رنگ‌های تیره می‌تواند باعث تغییر رنگ ناخن‌ها شود. این مورد جایی برای نگرانی ندارد؛ این زردی فقط رنگی است که از لاک در بافت ناخن شما باقی مانده است. این مورد خطرناک نبوده و می‌توان با استفاده از یک لاک روشن‌تر از لاک قبلی از آن جلوگیری کرد.

۲- نیکوتین

افرادی که سیگار می‌کشند، نمی‌توانند از زرد شدن ناخن‌هایشان اجتناب کنند. آسیب ناشی از سیگار بر روی ناخن‌ها زیاده نبوده، البته حداقل نسبت به ریه‌های شما!

۳- عفونت قارچی

اگر دو دلیل قبلی برای شما صدق نمی‌کند، ممکن است یک عفونت قارچی داشته باشید. طبق گفته “کلینیک مایو” این بیماری شایع با لکه‌های سفید یا زرد رنگ در زیر ناخن ظاهر می‌شود و ممکن است برای درمان لازم باشد به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

۴- سایر مشکلات بهداشتی

به گفته مجله علمی بالینی انکولوژی، گرچه ناخوشایند بودن ناخن‌ها ممکن است نشان دهنده یک مشکل بهداشتی مانند عفونت در کبد، قلب یا ریه‌های شما باشد در نتیجه اگر دلیلی بر این باور دارید به پزشک خود مراجعه کنید تا بتوانید مراقبت پزشکی و معالجه مورد نیاز خود را دریافت کنید.

درمان زردی ناخن با موثرترین روش‌های خانگی

پس از اینکه عوامل و دلایل زردی ناخن آشنا شدیم در این بخش قصد داریم به روش‌های موثر درمان خانگی زردی ناخن بپردازیم.

۱- روغن درخت چای

مطالعه دانشمندان نشان داده است که روغن درخت چای می‌تواند به طور موثری جلوی رشد انواع متدوال قارچ ناخن را بگیرد. اگر ناخن‌های شما به دلیل عفونت، باکتری یا قارچ تغییر رنگ یافته‌اند، روغن درخت چای یکی از درمان‌های آسانی است که می‌توانید به راحتی آن را امتحان کنید. برای استفاده کافی است یک یا دو قطره روغن درخت چای را با روغن حامل مانند روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن جوجوبا مخلوط کنید و مخلوط را روی ناخن آسیب دیده استعمال کنید.

۲- جوش شیرین

قارچ‌ها فقط می‌توانند در محیطی رشد کنند که سطح PH محیط مورد نظر اسیدی باشد. جوش شیرین به دلیل خاصیت بازی که دارد، در از بین بردن قارچ‌ها نقش بسزایی داشته باشد. مرطوب کردن انگشتان پا و دست در آبگرم به همراه جوش شیرین به دلیل ایجاد محیط قلیایی، از رشد قارچ‌ها جلوگیری کرده و باعث تسریع بهبودی می‌شود.

۳- روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی دارای خواص ضد باکتریایی است که در مقابله با انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. افرادی که علت زردی ناخن‌های خود را نمی‌دانند به راحتی می‌توانند از روغن پونه کوهی استفاده کنند چرا که به دلیل نداشتن عوارض جانبی، نگرانی پس از استفاده ایجاد نمی‌کند. مشابه استفاده از روغن درخت چای برای درمان، روغن پونه کوهی نیز قبل از استفاده موضعی روی ناخن یا ناخن‌های آسیب دیده باید با روغن حامل مخلوط شود.

۴ -آب اُکسیژنه

طبق تحقیقات انجام شده پراکسید هیدروژن، منبع معتبری است که بیشتر برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. پراکسید هیدروژن توانایی اکسید کنندگی دارد در نتیجه می‌تواند لکه‌های متنوعی از جمله زردی ناخن را از بین ببرد. برای اثرگذاری بیشتر کافی است پس از مخلوط کردن آب اکسیژنه و آبگرم، جوش شیرین را نیز به آن بیفزایید و سپس ناخن‌های خود را در آن قرار دهید.

۵- ویتامین E

ویتامین E به سلول‌ها کمک می‌کند رطوبت خود را حفظ کرده و سالم‌تر به نظر برسند. هنگامی که ویتامین مورد نیاز بدن را داشته باشید، پوست، مو و ناخن‌های شما ظاهر شاداب‌تری خواهند داشت. ویتامین E سبب رشد ناخن‌ها شده و همچنین جلوگیری از شکسته شدن آن‌ها را نتیجه می‌دهد؛ در نتیجه با مصرف ویتامین E به صورت خوراکی و یا استعمال آن به صورت موضعی بر روی ناخن‌های خود، کمک بسزایی به بهبود شما می‌کند.

۶- داروهای تجویزی

اگر علت زردی ناخن‌های شما مخمرها و یا باکتری‌ها هستند، با استفاده از روش‌های فوق می‌توانید روند بهبودی خود را به راحتی تسریع دهید. اما اگر زردی ناخن‌های شما بر اثر قارچ‌ها باشند، می‌توان از داروهای تجویزی همچون تربینینین (لامیسیل) یا ایتراکونازول (Sporanox) استفاده نمود. البته توجه داشته باشید که این داروها باید توسط پزشک تشخیص داده شود چرا که استفاده از این داروها عوارض خطرناکی همچون تاثیر مخرب بر روی کبد، اسهال و درد شکم را به همراه دارد.

  • منبع
  • اُکالا

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید