امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 276840
۴۷۹۲
۷
۱
نسخه چاپی

بهانه گیری مردان | چطور باید با مرد بهانه گیر رفتار کرد؟

بهانه گیری مردان | چطور باید با مرد بهانه گیر رفتار کرد؟

بهانه گیری مردان

بهانه گیری مردان و یا زنان می تاوند باعث مشکلات عمیق در زندگی شود که البته این بهانه جویی ها چه از سوی زن و چه از سوی مرد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

برخی از مردان ایرادگیر و بهانه جو هستند. در خانه مرتباً ایراد می گیرند و در برابر هر امر کوچکی نق می زنند، چرا فلان چیز را آن جا گذاشته اید؟ چرا جامه این جا افتاده؟ چرا این جا کثیف است؟ چرا ناهار را دیر حاضر کردید؟ چرا غذا شور است؟ چرا فلان غذا را تهیه نکردید؟ چرا امروز سبزی خوردن سر سفره نیست؟ چرا آب حوض کثیف است؟ اگر گلدان را آن جا گذاشته بودید بهتر بود. مگر صد بار نگفتم زیرسیگاری ها را روی میز بگذارید؟ و صدها از این قبیل ایرادهای کوچک و جزئی. آن قدر در این باره سخت گیری به عمل می آورند که راحتی خود و خانواده شان را فدای آن می سازند، بلکه گاهی حاضر می شوند اساس پیمان مقدس زناشویی را به خاطر آن متزلزل سازند.

دلایل بهانه گیری مردان

از دلایل بهانه‌گیری مردان از همسرشان، دلخور شدن آن ها از زن می باشد. وقتی مردان از موضوعی دلخور می شوند گاهی به جای آنکه موضوع را مستقیم مطرح کنند، شروع به بهانه ‌گرفتن از همسر خود می کنند.

از دیگر دلایل بهانه گیری مردان از همسرشان این است که زن به درخواست های مرد پاسخ درستی نمی دهد و به همین منظور مرد شروع به بهانه گیری از همسرش خواهد کرد.

همچنین وقتی فرد به همسر خود بدگمان و مشکوک می‌شود برای تأیید افکار خود به وی گیر داده و از همسرش بهانه‌گیری می‌کند. بی‌توجهی و بی‌محبتی به همسر خود و برآورده نشدن این نیاز می‌تواند عاملی برای بهانه‌جویی زوجین از همدیگر شود. گفتنی است؛ همسران باید توجه داشته باشند که علت بهانه‌گیری همسر خود را پیگیری کنند تا مشکل اصلی برطرف شود و از بحث و مشاجره بپرهیزند زیرا سبب ایجاد دعوا و کم‌رنگ شدن صمیمیت زوجین شده، بدون آنکه مشکل رفع شود.

باید توجه داشته باشید که ایرادگیری مرد در طول زندگی مشترک دارای دلیل است و باید ریشه یابی شود زیرا استمرار بر بهانه گیری به تدریج باعث ایجاد مشکلات و چالش های عمیق تر می شود.

بعضی از افراد گمان می کنند که بهانه گیری های روزمره موضوعی غیر مهم و گذرا است و به آن اصلا اهمیت نمی دهد ولی باید بدانید که همین موضوعات غیر مهم و گذرا در طول دراز مدت باعث ایجاد مشکلات و آسیب های زیادی می شود. به همین دلیل همیشه توصیه می شود که برای پیشگیری از آن باید هر چه سریع تر دلیل را پیدا کنید و سپس آن را مهار، کنترل و در آخر رفع کنید.

بهانه گیری مردان | چطور باید با مرد بهانه گیر رفتار کرد؟

تاثیر مردهای بهانه گیر بر همسران شان

زنانی که با همسران ایرادگیر مواجه می شوند، معمولا دو نوع برخورد از خود نشان می دهند: دسته ای از آنها در برابر این ایراد گرفتن ها عکس العمل تند نشان می دهند یا مقابله به مثل می کنند که معمولا با دعواهای زناشویی همراه است و گاهی برای مدت طولانی قهر می کنند که ممکن است به جدایی ختم شود. دسته ای دیگر، وقتی با ایرادگیری های همسرشان مواجه می شوند، سعی می کنند ایرادهای خود را برطرف کنند اما هیچ وقت نمی توانند برای همسرشان کامل شوند، چون هیچ کس کامل نیست. پس بعد از مدتی همه تلاش ها را بی نتیجه می بینند و زیر بار ایرادگیری های همسرشان روحیه خود را می بازند.

بسیاری از این زن ها اعتماد به نفس شان را از دست می دهند و دچار افسردگی های مزمن می شوند. این زن‌ها یک عصبانیت نهفته همیشگی از همسرشان دارند که به طور مستقیم در روابط زناشویی شان تاثیر منفی دارد. وقتی کسی دایم در حال شمردن نقاط ضعف شما باشد و از همه چیز شما ایراد بگیرد و وقتی شما همه تلاش‌تان را انجام دهید تا همه چیز درست و سر جای خود باشد اما باز هم با ایرادگیری مواجه شوید، انگیزه خود را برای زندگی از دست می دهید.

مردهای ایرادگیر جلو پیشرفت همسران شان را می گیرند، چه از لحاظ روحی و اخلاقی و چه از لحاظ مادی و جسمی، چون هیچ پیشرفتی بدون تشویق حاصل نمی شود و همان طور که گفتیم، زن ها اعتماد به نفس کمی دارند و انگیزه پیشرفت در آنها از بین می رود. احساس می کنند کسی را ندارند که به خاطر او پیشرفت کنند و حتی خود را فراموش می کنند و امید به زندگی در آنها کاهش می یابد. این زن ها مادران خوبی نیز نخواهند شد، چون با این همه مشکل روحی و عدم رضایتی که از زندگی زناشویی خود دارند، نمی توانند راحت و درست به وظایف مادری خود عمل کنند.

بهانه گیری مردان | چطور باید با مرد بهانه گیر رفتار کرد؟

روش های اساسی برای مقابله با بهانه گیری مردان

باید بدانید که این معضل در مردان قابل حل است و فقط نیاز به مقداری اراده و کمک شما دارد و به همین دلیل در ادامه چند روش برای مقابله با بهانه گیری مردان را می خوانید:

از مشاوره کمک بگیرید

در شرایط سخت می توانید از حمایت یک مشاور بهره مند شوید و با مشاوره های او سعی کنید که نگاه تازه ای به زندگی پیدا کنید. اگر همسر شما حاضر نیست به روانپزشک مراجعه کند شما می توانید با مشورت و صحبت با فردی که ازدواج و مسائل مربوط به آن را درک می کند از راهکارهایش استفاده کنید. باید توجه داشته باشید که اگر بدانید یک فرد دیگر هم وجود دارد که چالش ها و مشکلات شما را درک می کند شهامت و دلگرمی شما چند برابر می شود.

با همسرتان گفتگو کنید

باید بدانید که آرامش پس از طوفان در واقع بهترین زمان است که با همسر خود در مورد بهانه های حل نشده حرف بزنید زیرا گاهی اوقات این بهانه های حل نشده تبدیل به یک عادت رایج می شوند و به آرامی باعث بروز اختلافات می شوند. وقتی که همسرتان از زشتی رفتار خود اطلاع نداشته باشد هرگز در مسیر یا اصلاح آن تلاش نمی کند و به همین دلیل به رفتارهای بدش ادامه می دهد. پس بهتر است که به همسرتان بگویید که از کدام رفتارش خوشتان می آید و دوست ندارید آن را ادامه دهد. برای مثال اگر فردی به بهداشت فردی خود هیچ اهمیتی ندهد به صورت حتم در زمینه روابط اجتماعی با همسر خود با مشکل مواجه می شود و در این شرایط ممکن است فرد برای دوری از آن دست به بهانه جویی های مکرر بزند و یا رفتارهای نادرست از خود بروز دهد. باید توجه داشته باشید که شما می توانید از این طریق با بیان خواسته ها و انتقادهای خود براحتی در برابر بسیاری از بهانه جویی های همسر خود بایستید و این گونه باعث رفع بهانه جویی مردان شوید.

در مورد انتقاد های همسرتان فکر کنید

به شما توصیه می کنیم که در مورد دفاع کردن و شروع مبارزه کلامی با همسر خود فکر کنید با چالش های جدیدی مواجه خواهید شد. در ابتدا باید ببینید که نقدی که بر شما وارد شده اصلا درست است یا خیر. توصیه می شود که با خود رو راست باشید و از خود بپرسید که آیا ممکن است که از عمد کاری کرده باشید که همسرتان آزرده شده باشد و یا کاری انجام داده اید که مورد بی احترامی شما قرار گرفته است.

در موقع بهانه گیری او را به حال خود رها کنید

باید توجه کنید که بهترین کار موقع بهانه گیری همسرتان این می باشد که او را به حال خودش رها کنید. باید به یاد داشته باشید که مقابله به مثل کردن می تواند وضعیت را بسیار وخیم تر کند و نتیجه چیزی جز جنگ و دعوا نخواهد بود. این را باید بپذیرید که به هر دلیلی همسرتان آشفته و عصبانی است و بهانه جویی در محیط خانه را به عنوان راهی برای تخلیه خود انتخاب کرده است. باید توجه داشته باشید که همسرتان قصد دارد با بهانه گیری کردن استرس و اضطراب درونی خود را بکاهد. به همین دلیل شما هم باید هوشیارانه عمل کنید و با سکوت کردن ماجرا را خاتمه دهید. باید مطمئن باشید که همسرتان پس از اینکه به آرامش رسید به سراغ شما می آید و سر صحبت را باز می کند و حتی شاید نظر شما را راجع به مشکلش جویا شود و در خواست راه حلی برای آن داشته باشد.

همچون مسکن آرام بخش باشید

باید بدانید که بهانه جویی های همسرتان دلیل دارد و بدون تردید او دچار مشکلی شده است. مشکلی که شاید به دلایلی مانند خجالت کشیدن، صلاح ندانستن و سرزنش حاضر نیست شما از آن مطلع شوید. توصیه می کنیم که در این شرایط باید سعی کنید پایگاه امنیت همسر خود باشید و او را به سوی آرامش دعوت نمایید. از آنجایی که همسر شما در این شرایط نیاز به نیروبخشی و انرژی مصبت دارد باید سعی کنید تا نقش آرام بخش بودن خود را نشان دهید و محیطی آرام ایجاد کنید و همسر خود را وادار به تفکر کنید و به او فرصت بدهید. لازم است که نیازها و خواسته های خود را توجه کنید و تا جایی که به شما آسیبی نرسد برای جلب توجه و محبت همسر خود تلاش نمایید.

بر اعصاب خود مسلط باشید.

در مواقعی که همسر شما بهانه جویی می کند به اعصاب خود مسلط باشید و سعی کنید از کوره در نروید زیرا چنانچه بهانه جویی هایی همسرتان باعث عصبانیت شما شود ممکن است فضای خانه پر تنش شده و مکالمات نسنجیده ای بین دو طرف رد و بدل شود.

  • منبع
  • تاپ ناز
  • نی نی بان
  • حوزه

۱ دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید