امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 278150
۵۳۴
۱
۰
نسخه چاپی

آخرین یهودی افغانستان به رغم خطر تعصبات مذهبی طالبان حاضر به ترک دیار نمی شود

آخرین یهودی افغانستان به‌رغم تسلط طالبان به دلیل امتناع از طلاق دادن همسرش که مدت‌هاست جدا از او زندگی می‌کند، تصمیم گرفت در افغانستان بماند.

تنها فرد یهودی افغانستان حاضر به ترک این کشور نیست

تنها یهودی افغانستان حاضر به ترک این کشور نمی شود

آخرین یهودی افغانستان به‌رغم تسلط طالبان به دلیل امتناع از طلاق دادن همسرش که مدت‌هاست جدا از او زندگی می‌کند، تصمیم گرفت در افغانستان بماند.

زابلون سیمینتوف، آخرین یهودی افغانستان، تا کنون حاضر به ترک افغانستان تحت تسلط طالبان نشده است.

به گزارش فرارو، سیمینتوف می‌گوید من خانه‌ام را ترک نمی‌کنم. اگر من آنجا را ترک کرده بودم، هیچ‌کس نمی‌ماند که کنیسه را نگه دارد.

بااینکه او دلیلی ماندنش را حفظ آخرین نشانه‌های دین یهود در افغانستان ذکر کرده، اما اینکه او نمی‌خواهد همسرش را طلاق دهد هم در این امر بی‌تأثیر نیست.

سیمینتوف ۶۲ ساله قبلاً اعلام کرده بود که قصد دارد در زمان جشن بخشایش این کشور را ترک کند اما حالا می گوید من در اسرائیل تلویزیون تماشا خواهم کرد تا بفهمم در افغانستان چه اتفاقی خواهد افتاد.

همسر و دو دختر آن‌ها از سال ۱۹۹۸ در اسرائیل زندگی می‌کنند، اما سیمینتوف در افغانستان اقامت داشته تا به تنها کنیسه واقع در کابل، سر بزند.

وی اکنون به‌رغم تسلط طالبان بر کشور به دلیل امتناع از طلاق دادن همسرش که مدت‌هاست جدا از او زندگی می‌کند، تصمیم گرفت در افغانستان بماند.

در این سال‌ها تلاش شده تا به همسر اسرائیلی او کمک شود، اگرچه سیمینتوف هنوز با طلاق همسرش موافقت نکرده است. خاخام پینچاس گلداشمیت، خاخام بزرگ مسکو، در توییتر خود نوشت که پیشنهاد داده برای انجام طلاق به افغانستان برود، اما سیمنتوف نپذیرفته است.

ازآنجاکه طبق هالاچا یا قوانین یهود لازم است که شوهر داوطلبانه همسر خود را طلاق بدهد، بسیاری از زنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار می‌گیرند و اصطلاحاً به آن‌ها زنان زنجیرشده گفته می‌شود.

سیمینتوف روزانه دعا کرده و قوانین کوشر (غذای حلال یهودی) را رعایت می‌کند و حیواناتی را که می‌خورد، خودش ذبح می‌کند.

اسحاق لوی، آخرین یهودی که به جز سیمینتوف در افغانستان مانده بود، در سال ۲۰۰۵ درگذشت. این دو که دوره اول اشغال طالبان در این کشور را از سر گذراندند، نه تنها دل‌خوشی از هم نداشتند بلکه به دشمنی با هم شهره بودند.

  • منبع
  • فرارو

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید