امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 264932
۱۰۹۵۴
۴
۱
نسخه چاپی
Sexomnia

اختلال سکسومنیا | اختلال سکسومنیا؛ رابطه جنسی یا خودارضایی در خواب

سکسومنیا Sexomnia یک اختلال است که سکس در خواب نامیده می شود. رابطه جنسی در خواب ، مانند راه رفتن در خواب، نوعی پاراسومنیا (خواب پریشی) است.

اختلال سکسومنیا | اختلال سکسومنیا؛ رابطه جنسی یا خودارضایی در خواب

اختلال سکسومنیا یا سکس در خواب

  اختلال سکسومنیا Sexomnia یک اختلال خواب است که سکس در خواب نامیده می شود. رابطه جنسی در خواب (سکسومنیا)، مانند راه رفتن در خواب، نوعی پاراسومنیا (خواب پریشی) است. پاراسومنیاها اختلال‌های خوابی هستند که مشخصه آن‌ها بروز رفتارهای غیرمعمول یا اتفاق‌های مختلفی است که در طول خواب رخ می‌دهند.

افراد مبتلا به سکسومنیا یا سکس در خواب احساسات مربوط به رابطه جنسی را تجربه می کنند. این رفتارها از استمناء تا مقاربت جنسی متغیر هستند. درمان اختلالات خواب اساسی و يا مسائل رفتاری ممكن است شامل رابطه جنسی در خواب هم باشد.

علائم اختلال سکسومنیا

 افراد مبتلا به این اختلال در هنگام خواب رفتارهای جنسی از خود نشان میدهند و اغلب با دیگران این رابطه را برقرار میکنند.

مشکل اختلال خواب پریشی مانند سکسومنیا این است که فرد مبتلا به این اختلال ممکن است متوجه نشود که دچار این مشکل است. ابتدا همسر، والدین، هم اتاقیها یا دوستان ممکن است متوجه این رفتارها شوند. فرد مبتلا به این وضعیت ممکن است تا زمانی که شخص دیگری او را متوجه نکند، نداند که چه اتفاقی می افتد.

رفتارهای معمول افراد مبتلا به سکسومنیا عبارتند از:

- لمس کردن و یا بوس کردن و نوازش فردی که کنار او خوابیده است.

- فشار آوردن به باسن

- رفتارهایی که تقلیدی از رابطه جنسی است.

- استمناء

- مقاربت

- ارگاسم خود به خودی

- نگاه بهت زده و مات در چشمان در طول این رفتار ها

- بی خبری از انجام این رفتارها بعد از بیدار شدن

اگر فرد بعد از بیدار شدن از این رفتار خود آگاه نباشد، می تواند نشانه ای از پاراسومنیا باشد. افراد مبتلا به سکسومنیا ممکن است چشم خود را باز کنند و مانند فرد بیدار عمل کنند. با این حال، آنها در حال تجربه وضعیت فراموشی هستند و چیزی به یاد نمی آورند.

به همین ترتیب، تغییرات ظریف در رفتار جنسی ممکن است نشانه اختلال خواب باشد. افراد مبتلا به سکسومنیا ممکن است در طول رفتارهای جنسی در سکسومنیا از آنچه که در بیداری انجام میدهند، جسورانه تر عمل کنند. چون آنها خواب هستند، خودبازداری ممکن است کمتر باشند، بنابراین این رفتارها ممکن است با شریک جنسی متفاوت باشد.

اختلال سکسومنیا | اختلال سکسومنیا؛ رابطه جنسی یا خودارضایی در خواب

دلایل اختلال سکسومنیا

دکتر مایکل کرامر بورنمن محقق ارشد در انجمن پزشکی قانونی خواب در مینسوتا می گوید این اختلال را به عنوان شکل دیگری از راه رفتن در خواب در نظر بگیرید.

دکتر بورنمن می گوید وقتی که مغز شما مراحل مختلف خواب را طی می کند، گاهی ممکن است نورون ها یا عصب ها از این مراحل جا بمانند یا آزاد نشوند. این خطا بخشی از مغز را روشن می کند، در حالیکه بقیه قسمت های مغز هنوز خواب هستند. دکتر بورنمن می گوید آزاد نشدن نورون ها ممکن است در بخش هایی از مغز رخ دهد که اساسی ترین عملکردهای انسانی را کنترل می کنند.

او می گوید: رفتارهای اولیه ای وجود دارد که در عمق مغز جای گرفته اند، این رفتارها حرکات ساده ای هستند که برای بقا ضروری می باشند، مانند وضعیت دفاعی و جویدن. البته برقراری رابطه جنسی و تمایلات جنسی نیز از آن جمله اند. در واقع بخشی از مغز که مربوط به نیازهای اولیه شماست بیدار است و شما را وادار به برقراری رابطه جنسی با همسرتان می کند، در حالیکه بخش پیچیده و مدرن مغزتان که دارای بخش های مختلف است، هنوز خواب است.

دکتر بورنمن می گوید سکس در خواب یا سکسومنیا برای هر کسی ممکن است رخ دهد، و همچنین خانم ها نیز ممکن است دچار این حالت شوند. بیشتر از 4 درصد خانم ها رابطه جنسی در خواب را داشته اند.

دکتر بورنمن می گوید این موضوع هیچ ارتباطی به خواب دیدن های جنسی یا عدم رضایت نسبت به زندگی جنسی نداردو اساسا نوعی جرقه مغزی است؛ نوعی جرقه عجیب و غریب مغزی.

و در انتها دکتر بورنمن می گوید این یک اختلال نیست مگر اینکه مشکلی ایجاد کند. اگر در رابطه با آن نگران هستید، به یک متخصص خواب مراجعه کنید – ترجیحا پزشکی که متخصص جنبه های عصبی رفتاری طب خواب باشد.

پزشکان چندین عامل را می شناسند که میتوانند در این اختلال نقش داشته باشند. این موارد عبارتند از:

- محرومیت از خواب

- افزایش استرس

- اضطراب

- افزایش خستگی

- برخی داروهای خاص

- استفاده از داروهای تقویت روحیه یا داروهای تجویزی که برای شما تجویز نشده اند.

- کم خوابی

- سابقه افسردگی

- سابقه سوءمصرف مواد.

- سابقه آسیب یا سوءاستفاده

- استفاده از قرص های خواب آور. افراد هنگام استفاده از دارو های خواب آور مانند آمبین، رفتارهای غیرعادی مربوط به خواب از جمله سکسومنیا را گزارش کرده اند.

- سابقه پاراسومنیا. چندین فرد که با مشکل رابطه جنسی در خواب دست و پنجه نرم می کنند نیز گزارش کرده اند که سابقه پاراسومنیای دیگری هم را دارند. پاراسمونی خوابگردی در این افراد گزارش شده است.

- تکه تکه شدن خواب. در برخی موارد بیمارانی که همزمان با Sexsomnia با سایر اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی خواب (OSA) و سندرم پا های بی قرار (RLS) سروکار دارند، گزارش داده اند که این وضعیت می تواند باعث برانگیختگی ناشی از خواب غیر REM شود و بیداری جزئی و رفتارهای خودکار آنها شود.

اختلال سکسومنیا | اختلال سکسومنیا؛ رابطه جنسی یا خودارضایی در خواب

عوامل خطر سکسونیا

داشتن شرایط پزشکی نیز ممکن است باعث ایجاد سکسومنیا شود. این شرایط اغلب در خواب تداخل ایجاد میکنند. این شرایط عبارتند از:

- اختلالات خواب همزمان، از جمله صحبت کردن در خواب و یا راه رفتن در خواب

- سندرم پای بی قرار

- آپنه خواب بازدارنده

- صرع مرتبط با خواب

- بیماری رفلاکس اسید معده (GERD)

- آسیب های سر

- میگرن

- اختلال خواب

تشخیص رابطه جنسی در خواب یا سکسومنیا

قبل از مراجعه به پزشک، از هر کسی که رفتارهای جنسی شما را مشاهده کرده است بخواهید آن چه را که دیده اند بازگو کنند و شما صحبت ها را بنویسید. همچنین الگوهای خواب خود را به یاد داشته باشید.

سابقه داشتن رابطه جنسی در خواب ممکن است برای تشخیص پزشک شما کافی باشد. اگر این طور نیست، ممکن است از شما درخواست کنند تا تحت یک مطالعه خواب قرار بگیرید.

مطالعات خواب به طور معمول در مراکز تخصصی پزشکی انجام می شود. این تست که پلی مونوگرافی نیز نامیده می شود، در هنگام خواب موارد زیر را ثبت می کند:

- امواج مغزی
- ضربان قلب
- الگوی تنفس
- حرکت چشم و پا

ممکن است یک شب خواب در مرکز خواب کافی باشد. همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد چندین شب بمانید تا بتوانند درک بیشتری از الگوهای خواب شما داشته باشند. اگر این رفتارها در حالی که در مرکز خواب هستید رخ دهد، این می تواند تشخیص پزشک شما را تأیید کند.

اگر یک قسمت از سکسومنیا در حالی که در مرکز مطالعه هستید رخ ندهد، پزشک شما ممکن است بعداً درخواست مطالعات اضافی کند. آن ها همچنین ممکن است آزمایش های دیگری را امتحان کنند تا دلایل احتمالی را رد کنند.

اختلال سکسومنیا | اختلال سکسومنیا؛ رابطه جنسی یا خودارضایی در خواب

مزایا و معایب اختلال سکسومنیا

به نظر متخصصان، سکسومنیا یا داشتن رابطه جنسی در حین خواب، هم مزایا دارد و هم معایب. بر اساس تحقیقات انجام‌شده در این زمینه، مردان و زنانی که رابطه جنسی را در خواب تجربه کرده‌اند، می‌گویند که این عمل در حین خواب برای آن‌ها با اعتماد به نفس و شدت بیشتری همراه بوده است.

یکی از متخصصان نیز این مسئله را تایید می‌کند و می‌گوید:‌ رفتار جنسی این افراد در حین خواب، با رفتارشان در بیداری متفاوت است. در واقع، موانع و بازدارنده‌های مختلفی در حالت بیداری انسان‌ها وجود دارند که آن‌ها را به الگوهای جنسی روتین و تکراری محدود می‌کنند، در حالی که این بازدارنده‌ها در حالت خواب وجود ندارند و انسان‌ها در خواب از این الگوها پیروی نمی‌کنند.

بنابراین انسان‌ها در خواب خیلی جسارت بیشتری برای تجربه اتفاقات تازه دارند، و حتی ممکن است فرد رفتارهای جنسی خاصی انجام دهد که باعث لذت‌بخشی به همسرش شود، در حالی که در حالت بیداری و بر اساس الگوهای همیشگی حاضر به انجام آن کار نبوده است. بعضی از متخصصان معتقدند که سکسومنیا می‌تواند به بعضی افراد کمک کند تا مشکلات جنسی‌شان را برطرف کنند.

برای زوج های متعهد رابطه جنسی در خواب مشکلی ایجاد نمی کند و حتی ممکن است سرگرم کننده باشد. اما این اختلال ممکن است باعث ایجاد مشکل هم شود، زیرا که فرد هوشیار و تحت کنترل نیست، در نتیجه پیشروی در رابطه جنسی ممکن است تهاجمی یا نامناسب باشد.

در موارد نادر رابطه جنسی در خواب یا سکسومنیا ممکن است باعث حمله شود. همچنین ممکن است باعث بروز مشکل در یک رابطه شود – به عنوان مثال ممکن است خانم تصور کند که مرد از روابط جنسی خود راضی نیست و یا خواب رابطه جنسی با زن دیگری را می بیند. یا اینکه هر نیمه شب با رابطه جنسی باعث می شود زن مورد آزار قرار گیرد.

درمان اختلال سکسومنیا

داروهای ضد افسردگی، مانند مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین که باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می شوند، مانند کلونازپام نیز برای درمان رابطه جنسی در خواب مورد استفاده قرار گرفته اند. مدیریت استرس برای افسردگی، بهداشت خواب و کاهش مصرف مواد (الکل و داروها) در کاهش علائم مفید بوده است.

از آنجا که سکسومنیا sexsomnia می تواند یک شریک زندگی مبتلایان و اطرافیان آنها را درگیر کند، این وضعیت می تواند عواقب قانونی جدی داشته باشد.

تجاوز جنسی، اتهامات سوءرفتار جنسی و تجاوز جنسی به اطرافیان گزارش شده است. در این شرایط باید برای تشخیص و تایید و حتی رد کردن اختلالات خواب، وضعیت خواب بیمار از جمله پلی سومنوگرافی تشخیصی تجویز شود. مشاوره با متخصصان پزشکی قانونی نیز می تواند مفید باشد.

اقدامات احتیاطی ایمنی در افراد مبتلا به این اختلال بسیار توصیه می شود، خصوصاً اگر فرد سابقه رفتارهای مربوط به خواب را داشته باشد.

اگر در نزدیکی شما فرد مبتلا با اختلالات خواب مانند سکسومنیا زندگی می کند به شما توصیه می شود در هنگام خوابیدن، در فاصله دورتری از بیمار و در صورت امکان در اتاق دیگری بخوابید.

مانند هر گونه پاراسومنیا، حذف هرگونه عامل خطرناک مانند سلاح و اشیای تیز از محیط خواب توصیه می شود.

تغییر سبک زندگی و درمان سکسومنیا

برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند خطر ابتلا به سکسومنیا را کاهش داده و احتمالاً از بروز قسمت های بعدی جلوگیری کند. این راهکارها، عبارتند از:

با همسر و خانواده خود صحبت کنید. Sexsomnia می تواند اطرافیان شما را در معرض خطر قرار دهد. همچنین ممکن است بر روابط شخصی شما تأثیر بگذارد. بهتر است که شما به عزیزانتان از تشخیص، نحوه درمان و اینکه آنها چه کاری می توانند برای کمک به شما انجام دهند، اطلاع دهید.

یک محیط مطمئن ایجاد کنید. تا زمانی که درمان ها جواب دهند، یک محیط امن برای خود و عزیزان خود ایجاد کنید.

- در اتاق های خواب جداگانه بخوابید.
- خود را در یک اتاق با در قفل شده قرار دهید.
- هشدارهایی تنظیم کنید که بتواند هنگام حرکت به افراد خبر دهد.

از عوامل محرک خودداری کنید. نوشیدن الکل و مصرف داروهای تفریحی منجر به رابطه جنسی در خواب می شود. شناسایی این عوامل محرک می تواند به شما کمک کند تا از بروز سکسومنیا جلوگیری کنید.

بهداشت خواب را رعایت کنید. خواب منظم هر شب برای جلوگیری از سکسومنیا بسیار مهم است. کمبود خواب و تغییر در الگوی خواب می تواند منجر به دوره هایی از این اختلال شود. ساعت خواب را تنظیم کنید و به آن پایبند باشید.

  • منبع
  • پزشکت
  • سیتوژنوم

۱ دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید