امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 277480
۳۹۰
۱
۰
نسخه چاپی

آیا علل مسدودی حساب بانکی از سوی مراجع قضایی را می دانید

آیا علل مسدودی حساب بانکی از سوی مراجع قضایی را می دانید

علل مسدودی حساب بانکی از سوی مراجع قضایی

یکی از طرق انسداد حساب بانکی وقتی است که حق خواهان یا شاکی در معرض تضییع باشد در این حالت مرجع قضایی که می تواند شعبه بدوی یا تجدیدنظر و یا حتی دادسرا باشد  این امر از جمله اقدامات تامینی از سوی مراجع قضایی است .همیشه وضع به این صورت نیست که مرجع قضایی در خصوص انسداد حساب از باب تامین مخیر باشد بلکه براساس قانون گاها مرجع قضایی موظف به انسداد می باشد.

مراجع قضایی اعم از شعبه های تحقیق دادسرای عمومی و انقلاب، دادگاه های حقوقی و کیفری، اجرای احکام دادگاه های حقوقی و دادسرای های عمومی و انقلاب توانایی آن را دارند که در اجرای برخی از مواد قانونی همچون ماده ۱۹ قانون شیوه اجرای محکومیت های مالی، مواد ۵ مکرر قانون صادر شدن چک ۱۳۵۵ با اصلاحات و الحاقات پس از آن، حساب بانکی اشخاص را مسدود کنند.

در مواردی مختلف قانون این امر را به عنوان تکلیف یا اختیار برای مراجع قضایی در نظر گرفته است:

مسدودی حساب بانکی در دعاوی حقوقی

  • مبلغ چک، سفته و برات با درخواست دارنده و در صورت وجود شرایط مقرر قانونی قاضی را مکلف می کند که قبل از رسیدگی به موضوع حساب صادر کننده را به میزان مورد مطالبه مسدود نماید.
  • در مورد مطالبات عادی در صورت پرداخت خسارات احتمالی خوانده که از سوی دادگاه تعیین می گردد امکان مسدود کردن حساب به میزان مطالبه شده برای خواهان وجود دارد.
  • در صورت صدور حکم قطعی در دادگاه به پرداخت وجه علیه متهم یا خوانده و عدم حضور یا عدم پرداخت محکوم به از سوی وی امکان توقیف مبلغ محکوم به از حساب محکوم  به نفع شاکی یا خواهان هموراه وجود دارد.

مسدودی حساب بانکی در دعاوی کیفری

دادسرا می تواند مبلغ شکایت شده را در حساب مشتکی عنه توقیف کند. این موضوع به ویژه در دادسرای جرایم رایانه ای زمانی که نقل و انتقالات اینترنتی مشکوکی رخ داده و شاکی خصوصی موضوع را پیگیری نماید مرسوم و متداول است.

در امور کیفری جهت تسریع در رسیدگی، حضور سریع تر متهم و حفظ حقوق شاکی به ویژه در زمانی که مشتکی عنه به درستی شناخته شده نیست دستور مسدودی حساب از سوی دادسرا صادر می گردد و  این دستور جهت اجرا از طریق بانک ها حسب مورد به اداره آگاهی، کلانتری ها و از سوی دادسرای جرایم رایانه ای به پلیس فتا ارجاع می گردد.

رفع مسدودی از حساب بانکی

رفع مسدودی از حساب بانکی در دعاوی حقوقی

1- در صورتی که حساب شما قبل از صدور رای قطعی مسدود شده است بهتر است با ارائه سریع  دفاعیات موثر و قانع کردن قاضی جهت رفع مسدودی اقدام نمایید.

2- در صورتی که رای قطعی صادر شده و حساب شما جهت پرداخت محکوم به مسدود شده است باید سریعا جهت پرداخت اقدامات لازم را به عمل آورید.

رفع مسدودی از حساب بانکی در دعاوی کیفری

در شکایت های کیفری در صورت مسدودی حساب پس از تحقیق از بانک مربوطه در خصوص مرجع صادر کننده دستور مسدودی حساب حضور سریع و موثر در دادسرا و شعبه مسدود کننده بسیار مهم می باشد.

در خصوص جرایم رایانه ای حتی اگر متهم اصلی نباشید به صرف واریز وجه به حساب ممکن است دستور توقیف مبلغ مورد شکایت در حساب و در جرایم مهم تر دستور توقیف کل حساب از سوی دادسرای جرایم رایانه ای صادر گردد.

در نظر داشته باشید برخی از دعاوی حقوقی به تبع دعوای کیفری در دادسرا و دادگاه های کیفری مورد رسیدگی قرار می گیرند و دستورات لازم از این مراجع صادر می شود.

با توجه به اینکه علل مسدودی حساب متعددند و رفع انسداد حساب نیز به تبع آن ممکن است راهکار های مختلفی را بطلبد بهتر است در صورت مواجهه با وکیل متخصص مشورت نمایید.

  • منبع
  • بنیاد وکلا
  • داداَپ

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید