امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 280485
۸۲۶
۱
۰
نسخه چاپی

آیین‌نامه اجرایی بند (ف) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ (مالیات خودرو)

وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت کشور

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

هیأت وزیران در جلسه ۱/۴/۱۴۰۱ به پیشنهاد شماره ۴۰۱۰۷/۲ مورخ ۳/۳/۱۴۰۱ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد بند (ف) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آیین­‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌­نامه اجرایی بند (ف) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

ماده ۱ـ در این آیین­‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱ـ قانون: قانون مالیات­های مستقیم ـ مصوب ۱۳۶۶ ـ و اصلاحات بعدی آن.

۲ـ سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور.

۳ـ اشخاص مشمول: کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی مالک خودروهای مشمول به نام خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل.

۴ـ خودرو­های مشمول: انواع خودرو سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در تملک اشخاص مشمول که در ابتدای ۱۴۰۱ ارزش هر یک از آنها بیش از ده میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱۰) ریال باشد.

ماده۲ـ نرخ مالیات سالانه انواع خودرو سواری و وانت دو اتاق ­(کابین) موضوع این آیین­‌نامه براساس جدول زیر می‌باشد:

(مالیات خودرو)

ماده۳ـ فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است در اجرای مقررات ماده (۱۶۹) مکرر قانون، آخرین داده­ها و اطلاعات مورد نیاز سازمان درخصوص کلیه مالکین خودروها (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) در ابتدای سال ۱۴۰۱، از قبیل مشخصات هویتی، نشانی اقامتگاه قانونی و شماره تماس (تلفن ثابت و همراه) و مشخصات خودرو را به نحوی که سازمان درخواست می­کند، از طریق تبادل اطلاعات الکترونیک (وب سرویس)، ظرف (۱۵) روز از تاریخ درخواست در اختیار سازمان قرار دهند.

ماده۴ـ وزارت کشور (سازمان ثبت احوال کشور) و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر دستگاه­های دارای اطلاعات مربوط مکلفند اطلاعات هویتی کلیه اشخاص و فرزندان کمتر از (۱۸) سال و محجور تحت تکفل آنها را به نحوی که سازمان درخواست می­کند، از طریق تبادل اطلاعات الکترونیک (وب‌سرویس)، ظرف (۱۵) روز از تاریخ درخواست در اختیار سازمان قرار دهند.

تبصره ـ متخلف از این حکم، مشمول ضمانت اجرای مندرج در تبصره‌های (۱) و (۳) ماده (۱۶۹) مکرر قانون خواهد شد.

ماده۵ ـ در محاسبه مالیات موضوع این آیین‌نامه، هر یک از خودروهای مشمول، جداگانه مشمول مالیات می­باشد.

تبصره ـ در صورت تعدد مالکین یک خودروی مشمول، ابتدا مالیات موضوع این آیین­‌نامه برای کل دارایی مشمول محاسبه و سپس هر یک از مالکین به نسبت سهم خود از مالکیت آن خودرو،  مشمول این آیین­‌نامه خواهند بود.

ماده۶ ـ سازمان مکلف است ارزش روز انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) را با توجه به سال ساخت یا واردات آنها و متناسب با جداول ارزش خودرو موضوع تبصره (۱) ماده (۲۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده ـ مصوب ۱۴۰۰ ـ که در پایان سال ۱۴۰۰ اعلام شده است، تعیین نماید.

تبصره ـ مبنای تشخیص مشخصات خودرو و مالک آن، اطلاعات مندرج در شناسنامه خودرو صادر شده توسط فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (برگ سبز) می‌باشد.

ماده۷ـ سازمان موظف است پس از اخذ داده­ها و اطلاعات واصله از دستگاه‌های موضوع مواد (۳) و (۴) این آیین‌نامه، نسبت به تعیین خودروهای مشمول و ارزش آنها حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع مالکان این خودرو­ها برساند.

ماده۸ ـ کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی مکلفند مالیات سالانه خودروهای مشمول خود و فرزندان کمتر از (۱۸) سال و محجور تحت تکفل را مطابق نرخ­‌های موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه، حداکثر تا پایان بهمن ماه ســال ۱۴۰۱ پرداخت نمایند.

ماده۹ـ چنانچه اشخاص مشمول، تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۱ نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام ننمایند، سازمان می‌تواند با مطالبه سامانه­‌ای (سیستمی) و از طریق عملیات اجرایی موضوع فصل نهم باب چهارم قانون، مالیات متعلق را وصول نماید.

ماده۱۰ـ دفاتر اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (مراکز تعویض پلاک خودرو) مجاز به ثبت هرگونه نقل و انتقال از قبیل بیع قطعی، صلح و هبه و همچنین تعویض پلاک خودروهای مشمول، بدون احراز و اخذ گواهی پرداخت مالیات‌های نقل و انتقال قطعی و اجاره و مالیات موضوع این آیین­‌نامه نمی­باشند. متخلفین در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارند.

تبصره۱ـ سازمان موظف است پس از دریافت اطلاعات موضوع مواد (۳) و (۴) این آیین­‌نامه، با طراحی سامانه­ای، امکان مراجعه، مشاهده ارزش خودروهای مشمول، مالیات متعلق، پرداخت مالیات و دریافت گواهی موضوع این آیین‌نامه را برای مالکان خودروهای مشمول فراهم نماید و تمهیدات لازم را به­ منظور دسترسی دفاتر اسناد رسمی و مراکز تعویض پلاک به عمل آورد.

تبصره۲ـ سازمان موظف است پس از وصول مالیات­های متعلق، گواهی پرداخت مالیات سالانه خودروهای مشمول موضوع این آیین­‌نامه را در سامانه مربوط صادر نماید.

ماده۱۱ـ چنانچه مالکان خودروهای مشمول، با توجه به حوادثی از قبیل سیل، زلزله، آتش‌­سوزی و تصادف، نسبت به ارزش خودرو یا مالیات متعلق و یا اقدامات اجرایی موضوع ماده (۹) این آیین­‌نامه اعتراض داشته باشند، اعتراض آنها قابل طرح و رسیدگی در هیئت موضوع صدر ماده (۲۱۶) قانون خواهد بود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

  • منبع
  • اختبار

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید