پدر و مادرها به دلیل ترس از آینده ی فرزندشان، به دنبال تکنیک های تربیتی ای می گردند که فرزندشان را در مسیر رسیدن به شغلی موفق و یک زندگی شاد قرار دهد. اما زمانه در حال تغییر است و اصول قدیمی موفقیت دیگر مناسب نیستند. والدین گاهی دست به کارهایی به قصد کمک می زنند که می تواند چالش هایی برای آینده ی فرزندشان ایجاد کند.
1. به فرزندتان اجازه ی شکست خوردن نمی دهید
والدین کمالگرا اغلب از خود انتظار بی عیب و نقص بودن دارند، امری که سبب می شود هر چه فرزندشان بزرگ تر می شود توقع بیشتری از او پیدا کنند؛ مثلاً فکر می کنند که نقاشی های فرزندشان هرگز به اندازه ی کافی خوب نیست، یا او تختش را کاملاً بی نقص مرتب نمی کند یا به اندازه ی کافی سخت درس نمی خواند. درنتیجه، فرزند با انتقاد و سرزنش مداوم مواجه می شود اما هرگز به او اجازه ی درس گرفتن از اشتباهاتش داده نمی شود. فرزندان والدین کمالگرا ممکن است در آینده خود به افرادی کمالگرا تبدیل شوند یا دچار کمبود اعتماد به نفس شوند. هر دو حالت می تواند تأثیری منفی بر آینده ی شغلی آن ها داشته باشد.
2. در ازای نمرات خوب فرزندتان به او پول می دهید
بحث درباره ی این موضوع زیاد است اما بیایید از این زاویه به آن نگاه کنیم: خودتان را یک طرف قرارداد تصور کنید که در ازای محصول یا خدماتی دائماً مبلغ بیشتری را پرداخت می کنید، و فرزندتان را طرف تأمین کننده تصور کنید که آن محصول یا خدمات را در ازای پول یا جایزه ارائه می دهد. قبول دارید که ایده ی خوبی به نظر نمی رسد؟
3. اجازه نمی دهید فرزندتان احساساتش را ابراز کند
گاهی والدین احساس فرزندشان را اشتباه می دانند؛ آن ها اصرار می کنند که کبودی فرزندشان درد نمی کند، به فرزندشان می گویند که عصبانی بودن از کودکی که او را زده خجالت آور است، یا حتی ناراحتی او به خاطر دلیل درستی را اشتباه می دانند. والدین اغلب با نیت خوبی این کار را انجام می دهند و می خواهند به فرزند خود یاد دهند که رفتار درستی داشته باشد. با این حال، باید در نظر داشت که یکی از مهارت های اساسی برای هر انسان امروزی توانایی تشخیص و مدیریت احساسات و نیازهای خود است.
4. در برابر غریبه ها از فرزندتان حمایت نمی کنید
هر فرزندی به این اطمینان خاطر نیاز دارد که والدینش در هر درگیری ای، فارغ از موقعیت، حامی او خواهند بود و چشم بسته به حرف های کسانی مانند معلمان، مدیران مدرسه یا همسایه اعتماد نمی کنند. اگر والدین به فرزند خود اجازه دهند که زمانی که آمادگی پذیرش مسئولیت اعمال خود را دارد، از خود دفاع کند، این کار به آن ها کمک می کند اعتماد به نفس پیدا کنند و مسئولیت پذیر شوند.
5. فرزندتان را با افراد موفق مقایسه می کنید
هر نسلی قهرمانان مخصوص به خودش را دارد که جوان ها برای الگو قرار دادن از آن ها الهام می گیرند. در دهه های اخیر، داستان های موفقیت های شخصی افراد ثروتمند و تأثیرگذار بسیار متداول شده اند. با این حال، به سادگی درس گرفتن از داستان زندگی آن ها و دستیابی به شادی نیست. اگر به این سادگی بود، هر کسی با خواندن این کتاب توانسته بود همه ی مشکلات مالی اش را حل کند.
6. فرزندتان را برای انتخاب شغل آینده اش تحت فشار می گذارید
این تصور که یک شخص باید در تمام طول عمر خود تنها به یک شغل بچسبد، احتمالاً منسوخ و غیرکاربردی است. بسیاری از مشاغل امروزی تا یک دهه پیش وجود نداشتند و برخی مشاغل هم دیگر از میان رفته اند.
7. جلوی فرزندتان درباره ی مسائل مالی بحث می کنید
از آنجایی که ممکن است فرزندتان از چنین موقعیت های ذهنیتی ماندگار پیدا کند، لازم است که از مشاجره درباره ی پول یا موضوعات دیگر در مقابل فرزندان تان خودداری کنید. به جای رویارویی با یکدیگر که ممکن است فرزندتان را دچار اضطراب و مجبور به گرفتن طرف پدر یا مادرش کند، باید به گونه ای با یکدیگر صحبت کنید که فرزندتان تشویق به مشارکت شود.
8. به فرزندتان یادآوری می کنید که چیزی را دارد
بسیاری از ما وقت هایی را به خاطر می آوریم که از والدین مان می خواستیم چیزی را برایمان بخرند، ولی آن ها می گفتند که آن چیز را در خانه داریم و نیازی به خرید آن نیست. برخی والدین فرزند خود را دائماً در چنین موقعیتی قرار می دهند و ناخواسته او را از به دست آوردن چیزی که واقعاً نیاز دارد، منع می کنند. این الگو می تواند تأثیر به سزایی بر عادت های مالی فرزندتان در دوران بزرگسالی داشته باشد. از سویی دیگر، برآورده کردن تمامی خواسته های فرزندتان هم می تواند آثار منفی داشته باشد.
9. به فرزندتان اجازه ی دعوا کردن نمی دهید
توانایی درگیر شدن با دیگران شاید یکی از اساسی ترین مهارت های حرفه ای باشد که یک شخص می تواند داشته باشد. این مهارت نه تنها به فرزندتان در پیدا کردن دوست کمک می کند، بلکه به او یاد می دهد که چظور در مشاجرات سالم شرکت کند. آدم ها اغلب عقاید متفاوتی با یکدیگر دارند و روش های مختلفی برای ابراز احساسات وجود دارد. هر چه زودتر فرزندتان این مفهوم را یاد بگیرد، تعاملات راحت تری با دیگران، از جمله در موقعیت های حرفه ای خواهد داشت.
10. فرزندتان کمک می کنید پول پس انداز کند
دنیا دائماً در تغییر است و روش های قدیمی برای پول درآوردن یا پس انداز آن ممکن است دیگر کارساز نباشد. ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که در اقتصاد آینده چه مهارت هایی ارزشمند خواهند بود. به همین دلیل باید به فرزند خود بیاموزید که انعطاف پذیر و آماده ی تغییر باشد، نه اینکه صرفاً پول پس انداز کند.
11. سعی می کنید به کمک ورزش شخصیت قدرتمندی برای فرزندتان بسازید
گرچه این باور رایج وجود دارد که ورزش برای منضبط شدن و رشد شخصیت مفید است، اما رقابت طلبی بیش از اندازه در ورزش های حرفه ای می تواند به سلامت جسمی و روانی فرزندتان لطمه بزند. این رقابت طلبی می تواند هم از سوی دیگر کودکان هم تیمی و هم مربیان به وجود آید. تنها تعداد اندکی قهرمان می شوند و مربیان اغلب به این چند نفر اولویت می دهند و از بقیه ی تیم غفلت می کنند. مواجهه با این رفتار ناعادلانه در سن اندک می تواند باعث کمبود اعتماد به نفس در فرزندتان و سردرگمی او برای یافتن مسیرهای جایگزین درصورت کنار گذاشتن ورزش شود.
دیدگاه