سیاسی و اجتماعی
کودکان؛ یک چهارم کاربران اینترنت در ایران و هدف پنهان مجرمان سایبری
استفاده از فناوریها، اطلاعات و ارتباطات نظیر وسایل قابل اتصال به اینترنت همچون گوشیهای هوشمند در زندگی روزمره، «تبدیل به امری اجتنابناپذیر» شده است و بسیاری از افراد جامعه به دلایل و شیوههای…
۱ هفته پیش
عماد افروغ؛ منتقد مؤمن، روشنفکر اخلاقگرا
دکتر عماد افروغ را «اندیشمند سیاستمدار» خواندهاند. او استاد دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی بود و به این اعتبار، چهرهای دانشگاهی معرفی میشد. اما چون…
۱ هفته پیش
جهان در برابر دیوارهای تعرفه ای ترامپ: چه خواهد شد؟
سیاست تجاری تازه دونالد ترامپ، که بر پایه برداشتهای نادرست تاریخی و اقتصادی بنا شده، نهتنها تهدیدی جدی برای ثبات اقتصاد جهانیست، بلکه زیانهای مستقیمی به مصرفکنندگان و تولیدکنندگان آمریکایی وارد…
۲ هفته پیش
بازنگری در قدرت جهانی: ترامپ آخرین میخ بر تابوت هژمونی آمریکاست؟
در زندگی عمومی، اغلب با یک الگوی تکرارشونده روبهرو میشویم: گروهی که سعی میکنند اهمیت مسائل را کمرنگ جلوه دهند و به ما میگویند که نباید چیزی را جدی بگیریم. این افراد اصرار دارند آنچه میبینیم…
۱ ماه پیش
مذاکره حماس و آمریکا؛ 12 دلیلی که پشت این تصمیم وجود دارد
به تازگی نماینده ترامپ (رئیس ایالات متحده امریکا) و نمایندگان حماس در دوحه قطر باهم مذاکره کردند. این نخستین مذاکره اعلام شده دولت امریکا با حماس به شمار می آید و تعجب و شگفتی بسیاری را سبب شده چون…
۱ ماه پیش
ریاض میزبان مذاکرات ایران و غرب میشود؟؛ رقابت شدید قطر، امارات و عربستان برای میانجیگریها
اندیشکده هندی «Observer Research Foundation» نوشت: هنگامی که رهبران جهان در مونیخ، آلمان، برای بزرگترین کنفرانس سالانه امنیتی اروپا گرد هم آمدند، آرام کردن، راضی نگه داشتن و مدیریت رئیسجمهور ایالات…
۱ ماه پیش
دشمنی یا همکاری؟ آیا اروپا باید آمریکا را دشمن بداند؟
چند هفته پیش هشدار داده بودم که دولت دوم ترامپ ممکن است بهتدریج از شکیبایی و اعتماد طولانیمدت دموکراسیهای بزرگ جهان به ایالات متحده فاصله بگیرد. در حالی که آمریکا تاکنون بهعنوان یک نیروی سازنده…
۲ ماه پیش
غریزه قدرت طلبی: معادل اخلاقی جنگ به روایت ویلیام جیمز
عصر ایران؛ عنایت محمودفر- پریشب فیلم "تماس" ساختۀ اینگمار برگمن کارگردان سوئدی را تماشا کردم. طبق معمول نمایشی بود از وجدان بیدغدغه و آرام زنی که در کمال سادگی به شوهرش خیانت میکند. سیمای زن در…
۲ ماه پیش
حرکت به سوی مهارت محوری: راهکارهایی برای کاهش مدرک گرایی
علاقه ایرانیها به مدرکگرایی دلایل متعددی دارد که میتوان آنها را از جنبههای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بررسی کرد. در ایران، داشتن مدرک دانشگاهی اغلب بهعنوان معیاری برای موفقیت، منزلت…
۲ ماه پیش
والدآزاری: چالشی تازه در خانواده های امروزی
پژوهشهای اخیر نشان میدهند که والدآزاری بهعنوان یک معضل اجتماعی نوظهور، نهتنها در کشورهای مختلف بلکه در جوامع ایرانی نیز رو به افزایش است. والدآزاری به معنای رفتارهایی است که از سوی فرزندان نسبت…
۲ ماه پیش
فرصت کوتاه ترامپ برای حل مسئله ایران: آیا توافقی ممکن است؟
تهران در موقعیتی تضعیف شده قرار دارد، چرا که بهطور فاجعهباری پیامدهای بلندمدت حملهٔ حماس در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و پاسخ بعدی از سوی اسرائیل را دست کم گرفته است. اما حتی یک جمهوری اسلامی تضعیفشده…
۲ ماه پیش
دولت چهاردهم و فقدان امر سیاسی: تحلیل و بررسی
یک فعال سیاسی در مصاحبهای گفته بخش سیاسی دولت احتیاج به تقویت دارد چرا که به نظر میرسد راهبرد مشخص سیاسی در دولت وجود ندارد. وی ادامه داده که دولت راهبرد و گفتمان و وحدت رویهی سیاسی درون خود…
۲ ماه پیش
سیاست های ترامپ؛ واکنش ها به پیشنهاد ترامپ برای غزه
پیشنهاد دونالد ترامپ برای کنترل غزه و جابهجایی اجباری فلسطینیان واکنشهای گستردهای را در پی داشته است. منتقدان این طرح را نقض حقوق بینالملل و عامل بیثباتی در خاورمیانه میدانند. این پیشنهاد…
۲ ماه پیش
تهدید هستهای ایران: ابزاری در دست روسیه برای منحرف کردن توجه غرب از جنگ اوکراین
نیکول گراجوسکی و اور رابینوویتز در فارن افرز نوشتند:چگونه «فشار حداکثری» ترامپ میتواند تهران و مسکو را بیش از پیش به هم نزدیک کند؟ در جولای ۲۰۱۵، ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس ایران،…
۲ ماه پیش
بازگشت ترامپ: تهدیدی برای ثبات جهانی؟
دونالد ترامپ در نخستین هفته ریاستجمهوری خود، حملهای مستقیم به نظم جهانی پس از جنگ سرد انجام داد و اصول و نهادهای بینالمللی را که بر پایه همکاریهای چندجانبه بنا شده بودند، به چالش کشید. او از…
۲ ماه پیش
آیا دونالد ترامپ بهدنبال توافقی تاریخی با چین است؟
چند سال پیش، رابطه بین آمریکا و چین بسیار متفاوت بود. در سال ۲۰۱۱، اکثریت مردم هر دو کشور دیدگاه مثبتی نسبت به یکدیگر داشتند. از نظر اقتصادی نیز پیوند عمیقی بین واشنگتن و پکن برقرار بود. اصطلاح…
۲ ماه پیش
آیا استراتژی تشدید فشار بر ایران توسط نئوکان ها و نتانیاهو به بنبست رسیده است؟
«جورجیو کافیرو» (Giorgio Cafiero)، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت آمریکایی «Gulf State Analytics» فعال در زمینه ارائه مشاوره در زمینه ریسکهای ژئوپلیتیکی بیش از یک هفته از آغاز دوره دوم ریاستجمهوری دونالد…
۲ ماه پیش
آینده توافق تاریخی ترامپ در خاورمیانه: آیا به واقعیت می پیوندد؟
دونالد ترامپ، که اکنون رئیسجمهور منتخب ایالات متحده است، در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که «مشکل خاورمیانه را حل خواهد کرد»، اما جزئیات مشخصی در مورد نحوه دستیابی به این هدف ارائه نداد.…
۳ ماه پیش
چالش های ترامپ پس از مراسم تحلیف
ترامپ احتمالاً به سرعت وارد عمل خواهد شد، اما سؤال اصلی این است که آیا سیاستهای او توان دوام خواهند داشت؟ دوره دوم ریاستجمهوری او با اخراجهای گستردهای که بلافاصله پس از مراسم تحلیف آغاز میشوند،…
۳ ماه پیش
مفهوم "انقلاب" از نگاه مارکسیست ها
نظریهپردازان "انقلاب" دربارۀ ماهیت این پدیده و علل آن همواره دچار اختلاف بودهاند. در میان انقلابشناسان جهان، مارکسیستها نقش برجستهای دارند و در این زمینه ادبیات مفصل و متنوعی تولید کردهاند که…
۳ ماه پیش