امروز: سه شنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی

اندیشه و وقایع سیاسی در جهان

رابطه هیتلر و زنان؛ چرا او اصرار داشت روابطش پنهان بماند؟

آدولف هیتلر هرگز در مورد اینکه جای یک زن کجاست یعنی در خانه، مراقبت از خانواده و حمایت از مردان خود در جبهه‌های جنگ سیاسی و نظامی تردیدی به خود راه نداده بود. او به برتری مردان و به مفهوم مردانگی به…
۱ هفته پیش

جاسوسی آلدریچ ایمز: یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌های تاریخ در سیا

جنگ سرد، دوران تنش و جاسوسی در میانه قرن بیستم، جهان به دو قطب ایدئولوژیک و نظامی تقسیم شده بود: ایالات متحده آمریکا به‌عنوان رهبر بلوک غرب و اتحاد جماهیر شوروی (شوروی سابق) به‌عنوان قدرت برتر بلوک…
۱ هفته پیش

تئوریسین سایه ؛ تبارشناسی محمدمهدی میرباقری رهبر فکری جریان ضد توسعه ایران چیست؟

روزنامه سازندگی به بهانه دیدار “سیدمحمدمهدی میرباقری” با “حسن عباسی”، به تبارشناسی این روحانی خبرساز پرداخته است. اکبر منتجبی؛ سردبیر روزنامه سازندگی نوشت: دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه…
۱ ماه پیش

رؤسای جمهور ایالات متحده که هدف سوء قصد قرار گرفتند: کدام‌ یک جان باختند؟

از زمان تأسیس آمریکا در سال ۱۷۷۶، چهار رئیس جمهور ایالات متحده در زمانی که در قدرت بودند ترور شده‌اند. اما تلاش‌ها و توطئه‌ها برای ترور متصدیان کاخ سفید بسیار بیشتر از این است. در واقع، تاکنون حداقل…
۲ ماه پیش

افغانستان، پیش از طالبان: وضعیت زنان افغان پیش از ظهور طالبان چگونه بود؟

افغانستان در دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی، با وجود مشکلات و دشواری‌هایی که داشت، به سمت مدرنیزاسیون پیش می‌رفت و ساختار‌ها و نهاد‌های مدرن در سراسر این کشور جا باز می‌کردند. آرامش و امنیت در کشور…
۲ ماه پیش

دیکتاتورهای کاریزماتیک: رهبرانی که با جادوی کاریزمای خود جنایات بزرگی کردند

کاریزما ویژگی جادویی است که به صاحبانش قدرت تسخیر مخاطبانش را می‌دهد. از رهبران سیاسی مثل چرچیل تا بازیگران بی‌تکراری مثل مارلون براندو همه و همه نمادی از چهره‌های کاریزماتیک تاریخ هستند، اما همه…
۲ ماه پیش

جاسوسان کمبریج: شبکه‌ای از خیانت و راز

در تاریخ جاسوسی و گردآوری اطلاعات، برخی از ماجراها به دلیل پیچیدگی و تاثیرگذاری‌شان بر جهان، بیش از دیگران به یاد می‌مانند. یکی از این ماجراها، ماجرای “جاسوسان کمبریج” یا “گروه پنج‌ نفره کمبریج” است…
۲ ماه پیش

کمونیسم چگونه به‌ وجود آمد؟

کمونیسم یک جهان‌بینی سیاسی و اقتصادی است که در تضاد با نظام سرمایه‌داری و تاکید آن بر مالکیت خصوصی قرار می‌گیرد. در یک جامعه‌ تماماً کمونیستی، سود و مزایای کار انسان‌ها به‌طور مساوی تقسیم می‌شود و…
۲ ماه پیش

جهش جریان راست افراطی؛ چگونه راست افراطی رگ خواب جوانان اروپایی را بدست آورد؟

 از آلمان و فرانسه گرفته تا لهستان و اسپانیا، راست‌گرایان افراطی در انتخابات اخیر پارلمان اتحادیه اروپا جهش فوق‌العاده‌ای داشتند و رأی شماری از جوانان را در کشورهای کلیدی قاره سبز به سوی خود جلب…
۳ ماه پیش

از افسری جوان و خوشتیپ تا پیرمردی با صورت متورم و بوتاکس زده؛ ویژگی‌های ژانوسی و پارادوکسیکال شخصیت معمر قذافی

او با گروهی از محافظان جذاب تماما زنی که لباس نظامی پوشیده و آرایش داشتند به سفر رفت. لباس‌های رنگارنگ و جذاب به تن داشت. ترجیح می‌داد از بازدیدکنندگان در یک چادر به سبک بادیه نشینان پذیرایی کند و تا…
۳ ماه پیش

فرید زکریا و دنیای پرآشوب ما؛ «گذشته هرگز نمرده است، حتی نگذشته است»

 «فرید زکریا» در تازه‌ترین کتاب خود با عنوان «عصر انقلاب‌ها: پیشرفت و واکنش از ۱۶۰۰ تاکنون» روایت قرن بیست و یکمی خود را درباره اثر مهم «عصر انقلاب: اروپا، ۱۷۸۹-۱۸۴۸» نوشته «اریک هابسبام» مورخ مشهور…
۴ ماه پیش

افلاطون در آخرین ساعات عمرش مشغول چه کاری بود؟

اکنون به لطف کشفی تازه در مورد یک طومار مهم باستانی مشخص شده افلاطون که در حدود سال ۳۴۸ میلادی درگذشت در آخرین ساعات عمرش از مهمان پذیرایی کرده بود. افلاطون یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان تاریخ به…
۴ ماه پیش

کنوانسیون ژنو چیست و چگونه جنایات جنگی را کاهش داد؟

هدف از ایجاد کنوانسیون ژنو، تضمین برخوردی انسانی با نظامیان و غیرنظامیانی بود که در زمان جنگ مجروح شده یا به اسارت گرفته می‌شوند. کنوانسیون‌های ژنو شامل مجموعه‌ای از معاهدات بین‌المللی است که در میان…
۵ ماه پیش

یاسر عرفات؛ از قیام مسلحانه تا صلح با اسرائیل

یاسر عرفات کیست؟ یاسر عرفات از چهره‌های مشهور جنبش‌های آزادیبخش فلسطین است که اولین رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از هنگام تشکیل، رئیس سازمان آزادی‌بخش فلسطین و هعمچنین رئیس و بنیان‌گذار جنبش فتح بوده…
۵ ماه پیش

نتانیاهو چرا این زمان را برای گسترش تنش انتخاب کرده است؟ / آیا مشکل اسرائیل تنها نتانیاهوست یا جامعه اسرائیل؟

در یادداشتی تحلیلی به گمانه زنی در این باره پرداخته که پاسخ احتمالی ایران دربرابر حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق که به شهادت تعدادی از مقام‌های عمدتا نظامی ایرانی انجامیده چه خواهد بود. این…
۵ ماه پیش

تحلیلی از فرید زکریا در واشنگتن پست؛ بازگشت به عصر رقابت‌ها بعد از 3 دهه هژمونی آمریکا

"فرید زکریا" روزنامه‌نگارِ تراز اول، مفسر سیاسی و نویسندۀ هندی-آمریکایی است. او مجری شبکۀ سی‌ان‌ان و میزبانِ برنامۀ "فرید زکریا جی‌پی‌اس" است و در واشنگتن پست، ستون هفتگیِ ثابت دارد. زکریا حضوری…
۵ ماه پیش

آیا اکرم امام اوغلو می تواند به سلطنت اردوغان پایان می دهد

 اکرم امام ‌اوغلو از حزب «جمهوری‌ خلق» روز گذشته دوباره پیروز انتخابات شهرداری استانبول شد. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که او یکی از نامزد‌‌های انتخابات ریاست جمهوری بعدی و رقیب اصلی نامزد حزب…
۵ ماه پیش

یولیا ناوالنایا بیوه ناوالنی، دشمن جدید پوتین کیست؟

از آنجایی که بسیاری از روس‌ها کماکان در روز دوشنبه از شنیدن خبر مرگ الکسی ناوالنی از مهم‌ترین رهبران اپوزیسیون روسیه متاثر بودند اخباری دریافت کردند که می‌توانست برای شان آرامش بخش باشد. سه روز پس از…
۶ ماه پیش

سندروم مرگ ناگهانی روسی : در مسکو به آن، کار خیس می گویند! (+تصاویر)

امروز معروف ترین مخالف ولادیمیر پوتین در زندان درگذشت. آلکسی آناتولیویچ ناوالنی 47 ساله که سال ها علیه دولت پوتین مبارزه کرده و برای گذراندن دوران 19 ساله حبسش در زندان به سر می برد، مرد. اطلاعیه…
۷ ماه پیش

اکونومیست از ترامپ باورانی می گوید که معتقدند ترامپ فرستاده خدا و مثل کوروش هخامنشی است

اکونومیست نوشت: مردم با شنیدن کلمه «حواری»، مردانی سرسخت که هاله ای از نور صورتشان را احاطه کرده به ذهنشان متبادر می شود و به نام هایی مانند پیتر یا جان فکر می کنند، نه جوانی به نام گِرِگ از می سی سی…
۸ ماه پیش