امروز: جمعه, ۱۷ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۳ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۸ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی

بیماری ها و اختلالات روانی

اختلال شخصیت خودشیفته: نگاهی عمیق به چالش‌ ها و راه حل‌ ها

اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟ خودشیفتگی توجه زیاد از حد به خود است، تا حدی که باعث می‌شود فرد نیازهای اطرافیانش را نادیده بگیرد. در حالی که هر کس ممکن است گه‌گاه حالاتی از خودشیفتگی را نشان دهد،…
۵ روز پیش

توهم فرگولی چیست؟! علائم و نشانه های توهم فرگولی

توهم فرگولی توهم فرگولی اختلال روانی نادری است که در آن فرد مبتلا باور دارد که دوستان و اطرافیانش یا کسانی که قصد آزار او را دارند، می‌توانند ظاهر غریبه‌ها را به خود بگیرند. به این معنا که افراد…
۱ هفته پیش

سندروم مرده متحرک: توهم ترسناک کوتارد، توهمی که فرد خود را مرده تصور می کند!

توهم کوتارد توهم کوتارد یک نوع بیماری روانی نادر است که در آن بیمار به این باور دارد که مرده است یا وجود ندارد، بدنش در حال متعفن شدن است و یا فاقد امعا و احشا و خون می باشد. در بعضی موارد بیمار به…
۱ هفته پیش

اختلال جنون دزدی یا کلپتومانیا: میل غیرقابل کنترل به دزدی

اختلال جنون دزدی یا کلپتومانیا کلپتومانیا یک وضعیت سلامت روانی است که در آن فرد میل شدید و مقاومت ناپذیری برای سرقت اشیا احساس می کند. افرادی که این اختلال را دارند می دانند که دزدی اشتباه است و می…
۱ هفته پیش

دزدی در نوجوانان: با برخورد صحیح، رفتار دزدی در نوجوان خود را خاموش کنید!

دزدی در نوجوانان برداشتن وسایل دیگران، زمانی دزدی محسوب می‌شود که فرد به حدی از توانایی ذهنی رسیده باشد تا بتواند مفهوم مالکیت را درک کند. برداشتن وسایل دیگران، در کودکان سنین پایین‌تر، معمولاً به…
۱ هفته پیش

اختلال قماربازی: اختلالی که می‌تواند زندگی شما را نابود کند

اختلال قماربازی اختلال قماربازی نوعی میل غیرقابل کنترل برای ادامه به قمار کردن با وجود صدمات جبران ناپذیر به زندگی است. قمار بدان معنی است که فرد مایل به ریسک کردن در به دست آوردن چیز با ارزشی است.…
۱ هفته پیش

اوتیسم در بزرگسالی: روایت‌های متفاوت از یک دنیای ناشناخته

اوتیسم در بزرگسالان اوتیسم در بزرگسالان یک اختلال رشدی عصبی است که بر نحوه ارتباط و تعامل افراد با دیگران تأثیر می‌گذارد. علائم اوتیسم در بزرگسالان می‌تواند در طیف گسترده‌ای از شدت‌ها وجود داشته…
۱ هفته پیش

سندروم فومو: آیا فکر می کنید در حال از دست دادن لحظات مهم زندگی هستید؟

سندروم فومو به ترس از دادن تجربه‌ها، رویدادها، فعالیت‌ها و ارتباطات اجتماعی اشاره دارد که در آن افراد احساس می‌کنند که در هر لحظه ممکن است رویدادی مهم را از دست بدهند و از تجربه‌های جذاب عقب بمانند.…
۱ هفته پیش

اختلال پدوفیلیا: چگونه می‌توان از سوء استفاده جنسی از کودکان جلوگیری کرد؟

اختلال پدوفیلی چیست؟ پدوفیلیا یک انحراف جنسی و یک اختلال روانی است که در آن فرد از لحاظ جنسی جذب کودکان می شود و می توان گفت این نوع جذب شدن غیر طبیعی و غیر عادی است. پدوفیلی با خیال پردازی ها و یا…
۲ هفته پیش

تاثیر استرس بر بدن؛ کدام بخش‌ها بیشتر آسیب می‌بینند؟

بدن ساختاری دقیق و عملکردی منظم دارد؛ کارش را بلد است و در مواجهه با بسیاری از محرک‌ها و عوامل مزاحم عالی عمل می‌کند. مهار تاثیر استرس بر بدن هم یکی از توانمندی‌های عجیب و حیرت‌انگیز آن است، البته نه…
۳ هفته پیش

اختلال اضطراب جدایی در کودکان: تأثیر بر عملکرد تحصیلی و روابط اجتماعی

اختلال اضطراب جدایی اختلال اضطراب جدایی یکی از زیر شاخه های اختلالات اضطرابی است و در این اختلال فرد به علت جدایی از خانه یا افرادی (برای مثال یک والد، خواهر یا برادر، یا دوست) که با آنها اتصال عاطفی…
۳ هفته پیش

ابلوموفیسم: اختلال تنبلی، که ریشه در ادبیات دارد

ابلوموفیسم ابلوموفیسم به‌ سستی، خمودگی‌ و بی‌ رمقی، خستگی‌ از نظر پزشکی‌ خستگی‌ بیمارگونه بی‌حسی‌ و‌ بی‌ توجهی‌ به‌ زندگی، دوری‌ از احساسات و پناه‌ آوردن‌ به‌ خواب‌ و‌ سریال‌ گفته‌ می‌شود. این وضعیتی…
۳ هفته پیش

اختلال شخصیت وابسته: نیازهای بیش از حد در روابط و وابستگی به دیگران

اختلال شخصیت وابسته اختلال شخصیت وابسته از شایع ترین اختلالات شخصیت است. شخصیت‌های وابسته هم برای تصمیم گیری‌های عادی و هم برای تصمیمات مهم زندگیشان به دیگران متکی هستند و این باعث می‌شود یک ترس غیر…
۳ هفته پیش

اختلال روانی بدریخت انگاری بدن: اشتغال ذهنی شدید به وجود نقص خیالی در بدن

اختلال بدریخت‌انگاری بدن یا خود زشت انگاری اختلال بدریخت انگاری بدنی یا بدشکلی بدنی، یک نوع اختلال روانی است که طی آن فرد احساس می کند یک نقص ظاهری خیلی بزرگ و خیالی در بدن خود دارد و مدام از آن گله…
۳ هفته پیش

اختلال اسکیزوتاپیال: تفکر غیرمعمول و عجیب غریب

اختلال اسکیزوتایپال اختلال شخصیت اسکیزوتایپال به عنوان شکل خفیفی از اسکیزوفرنیا، متشکل از علایم شناختی، ادراکی و عاطفی است و کارکرد طبیعی بسیاری از توانایی ها را مختل می کند. اختلال شخصیت…
۴ هفته پیش

اسکیزوفرنی کاتاتونیک و تأثیر آن بر عملکرد روزمره: بررسی نشانه‌ ها

اسکیزوفرنی کاتاتونیک در اسکیزوفرنی کاتاتونیک یا کاتاتونیا شخص مبتلا به آن دچار اختلالات حرکتی شده و گاهی تا مدتی طولانی بدون حرکت یا صحبت کردن ثابت مانده و در برخی موارد دیگر افراد حرکات هیجانی یا…
۱ ماه پیش

علائم و عوارض اختلال اسکیزوفرنی: نگاهی به تأثیرات ذهنی، رفتاری و اجتماعی

اختلال اسکیزوفرنی اسکیزوفرنی یک اختلال مزمن و جدی است که بر تفکر، احساس و رفتار فرد مبتلا اثر می‌گذارد. اسکیزوفرنی مانند دیگر اختلال‌های ذهنی، شایع نیست، اما می‌تواند بسیار ناتوان‌کننده باشد. از هر…
۱ ماه پیش

تفاوت اختلال اسکیزوفرنی و روان پریشی: راهنمایی برای تشخیص دقیق و درمان مناسب

روان پریشی و اسکیزوفرنی هر دو با سلامت روان مرتبط هستند اما تفاوت های مهمی با هم دارند. این اصطلاحات گاهی اوقات به جای هم استفاده می شوند، اما روان پریشی و اسکیزوفرنی یکسان نیستند. روان پریشی نشانه…
۱ ماه پیش

مراحل شروع اختلال اسکیزوفرنی: از علائم اولیه تا تشدید بیماری

مراحل بیماری اسکیزوفرنی اسکیزوفرنی یک بیماری روانی مزمن است که تخمین زده می‌شود ۲۴ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است. این بیماری بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. افراد مبتلا…
۱ ماه پیش

7 راهکار مهم برای قوی نگه داشتن رابطه پس از تشخیص اسکیزوفرنی

اگرچه بیماری اسکیزوفرنی می تواند روابط را با چالش هایی روبرو کند، اما به این معنی نیست که یک رابطه محکوم به فنا است، به خصوص اگر فرد و اعضای خانواده او از کمک های حرفه ای و تخصصی برخوردار شوند. و به…
۱ ماه پیش