امروز: چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی

بیماری ها و اختلالات روانی

آمار نگران‌ کننده: ۲۵ درصد ایرانی‌ ها با اختلالات روانی دست و پنجه نرم می‌کنند

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: غربالگری زودهنگام و تشخیص موارد ابتلا راهکار اصلی وزارت بهداشت برای پیشگیری از اختلالات روان به حساب می‌آید و پس از تشخیص، موضوع درمان مطرح…
۱ ماه پیش

کشف رازهای قاتلان: چگونه دستخط آن‌ها ذهنشان را فاش می‌کند؟

بسیاری از قاتلان زنجیره‌ای به مرور از طریق تحلیل‌های علمی مانند پروفایل‌های روان‌شناختی و آزمایش‌های DNA شناسایی شده‌اند. اما اکنون، تحلیل دست‌خط نیز به این ابزارها افزوده شده است. تحلیلگران دست‌خط…
۲ ماه پیش

بی‌ حسی یا کرختی عاطفی چیست؟: 11 نشانه ی آن

بی‌ حسی یا کرختی عاطفی چیست؟ بی احساسی عاطفی، یا فقدان کلی عاطفه و نداشتن عاطفه، می تواند نشانه ای از چندین بیماری مختلف یا عارضه جانبی برخی داروها باشد. این وضعیت می تواند باعث احساس انزوا یا قطع…
۲ ماه پیش

پیامد های خودشیفتگی والدین: تأثیرات آسیب زا و بلند مدت بر سلامت روان کودکان

مفهوم خودشیفتگی و ویژگی‌های آن خودشیفتگی یا نارسیسیسم (Narcissism)، یک ویژگی شخصیتی است که در آن فرد احساس برتری و اهمیت خاصی برای خود قائل است و معمولاً نیاز شدیدی به تحسین و توجه از سوی دیگران…
۲ ماه پیش

از جویدن ناخن های خود کلافه شده اید؟! این مطلب برای شماست: علل، علایم و راه‌ های پیشگیری از اونیکوفاژی

جویدن ناخن یا اونیکوفاژی چیست؟ جویدن ناخن یا اونیکوفاژی ( Onychophagia) یک عارضه آسیب شناختی مربوط به دهان و آراستگی است که با گازگرفتگی مزمن، و غیرقابل کنترل ناخن همراه است. این کار برای ناخن ها و…
۲ ماه پیش

چرا کودکان ناخن می‌جوند؟ بررسی علت ها و روش‌ های ترک عادت

چرا کودکان ناخن‌ می‌جوند؟ کودک شما ممکن است به دلایل زیادی مثل کنجکاوی، بی‌حوصلگی، تسکین استرس، عادت یا تقلید، ناخن‌هایش را بجود. ناخن جویدن متداول‌ترین مورد از به اصطلاح «عادت‌های عصبی» است که شامل…
۲ ماه پیش

آیا واکسن‌ ها خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را افزایش می‌دهند؟ نگاهی به شواهد علمی

اوتیسم در نمود بیرونی خود بسیار متفاوت است، که اغلب با اختلال عصبی تکوینی با وجود مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود فرد شناسایی می‌شود.…
۲ ماه پیش

5 نشانه غیرمنتظره افسردگی در عزیزانتان: چگونه کمک کنیم؟

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که حدود ۱۰ درصد افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. اگرچه علائم رایجی مانند غمگینی و بی‌علاقگی به فعالیت‌های معمول وجود دارد، اما گاهی نشانه‌های…
۳ ماه پیش

چگونه فرد خودشیفته را ترک کنیم و سلامت روان خود را بازیابیم؟

جدایی و دل‌کندن از کسی که دوستش داریم هیچ‌گاه آسان نبوده است. حالا اگر قرار باشد از فردی خودشیفته جدا شویم، بدون شک این کار صد برابر دشوارتر خواهد بود. جدایی از فرد خودشیفته می‌تواند قلب آدم را مچاله…
۳ ماه پیش

گناه بازمانده: پدیده‌ای روانی و نشانه‌های آن

گناه بازمانده (Survivor’s Guilt) یک مشکل روانی پیچیده ئ نوعی واکنش احساسی و فکری است که در افرادی که از یک حادثه مرگبار یا آسیب‌زا جان سالم به در برده‌اند، مشاهده می‌شود. بازمانده در این وضعیت احساسی…
۳ ماه پیش

مزایا و نگرانی‌های استفاده از ChatGPT به‌عنوان درمانگر

در سال‌های اخیر، استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT در زمینه‌های مختلفی از جمله آموزش، کسب‌وکار و حتی روان‌درمانی رواج یافته است. با اینکه ChatGPT به‌طور خاص برای درمان و مشاوره روانی…
۳ ماه پیش

انقلاب در درمان اسکیزوفرنی: معرفی داروی جدید Cobenfy

اسکیزوفرنی چیست؟ اسکیزوفرنی یک اختلال پیچیده روانی است که با علائم روان‌پریشی مانند توهم (به‌ویژه شنیداری)، هذیان، پارانویا و مشکلات تفکری همراه است. این بیماری می‌تواند زندگی روزمره افراد را به شدت…
۳ ماه پیش

علائم هشداردهنده روان‌پریشی در زنان: چه چیزهایی را باید بدانیم؟

شخصیت‌های روان‌پریش، از پاتریک بیتمن در فیلم «روانی آمریکایی» تا جوکر در «شوالیه تاریکی»، همیشه بخشی از فیلم‌های پرفروش بوده‌اند. با اینکه اکثر روان‌پریشان در فیلم‌ها مرد هستند، تحقیقات نشان داده‌اند…
۴ ماه پیش

اوتیسم در بزرگسالی: علائم کلیدی که باید بشناسید

احساس متفاوت بودن از دیگران یکی از نشانه‌های برجسته اوتیسم در بزرگسالان، احساس دائمی متفاوت بودن از دیگران است. افراد مبتلا به اوتیسم معمولاً این حس را تجربه می‌کنند که همیشه خارج از چارچوب‌های…
۴ ماه پیش

پدیده «میسُکِنِزیا»: آیا از دیدن حرکات تکراری ریز افراد پیرامونی رنج می‌برید؟

در محل کار یا کتابخانه نشسته‌اید و می‌بینید کسی در حین مطالعه مرتب پا را از ناحیه مچ بالا و پایین می‌برد. این حرکت صدایی ندارد و واقعا مزاحم شما نیست. اما حواس شما را پرت می‌کند و اذیتتان می‌کند. آیا…
۴ ماه پیش

روش جدید و نوین برای کاهش علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک وضعیت روانی پیچیده است که در افرادی که تجربه‌های بسیار استرس‌زا یا آسیب‌زا داشته‌اند، ایجاد می‌شود. این اختلال با علائمی مانند کابوس‌ها، خاطرات ناخواسته از واقعه،…
۵ ماه پیش

تروماهای بین‌نسلی: شناخت و راه‌های مقابله

تروماهای بین‌نسلی به پدیده‌ای اشاره دارد که در آن تروماهای تجربه‌شده توسط یک نسل به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود. این نوع تروما می‌تواند در گروه‌های فرهنگی، نژادی یا قومی خاص ظاهر شود و منجر به…
۵ ماه پیش

افسردگی در نوجوانان: علائم و راهکارهای درمانی

انواع افسردگی در نوجوانان به چند دسته تقسیم می‌شوند و شناخت نشانه‌های آن‌ها می‌تواند در درمان مؤثر باشد. مداخله زودهنگام نقش مهمی در درمان موفقیت‌آمیز افسردگی دارد. کج‌خلقی یا افسرده‌خویی کج‌خلقی، از…
۵ ماه پیش

کشف علت ADHD: پژوهشی پیشگامانه

بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی (ADHD) حدود 5 درصد از کودکان و 2.5 درصد از بزرگسالان جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اختلال با بی‌توجهی، بیش‌فعالی، تکانش‌گری و مشکل…
۵ ماه پیش

تفاوت استرس و اضطراب: چگونه تفاوت استرس و اضطراب را تشخیص دهیم؟

در دنیای پرشتاب و پیچیده‌ امروزی، استرس و اضطراب دو حالت روانی رایج هستند که تقریباً همه‌ ما در مقاطعی از زندگی با آن‌ها مواجه شده‌ایم. ممکن است که در مواردی نتوانیم به‌درستی تفاوت استرس و اضطراب را…
۵ ماه پیش