امروز: چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی

روانشناسان جهان

نظریه روانکاوی و مفهوم رشک آلت: تحلیل عمیق

رشک احلیل یا آلت (Penis envy) یک نظریه در روان‌کاوی فرویدی است مبنی بر این که دختربچه‌ها هنگامی که متوجه می‌شوند آلت مردی ندارند احساس رشک می‌کنند. به عبارتی رشک آلت یعنی اشتیاق مادینه برای تملک…
۱ ماه پیش

مراحل رشد در نظریه سالیوان: هفت مرحله رشد

هری استک سالیوان برای رشد هفت مرحله به قرار زیر در نظر گرفته است که از نوباوگی تا بزرگسالی را شامل می شود. نوباوگی این مرحله از بعد از زایمان شروع شده تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که کودک کم کم می…
۵ ماه پیش

نظریه شخصیت فروید: تبیین نهاد، خود و فراخود

نهاد (id) چیست؟ اید یا معادل فارسی‌اش «نهاد» بخشی از ضمیر ناخودآگاه انسان است و شامل امیال و انگیزه‌های انسان می‌شود. این امیال در روان‌شناسی لیبیدو نامیده می‌شوند. لیبیدو نوعی انرژی جنسی تعمیم‌یافته…
۸ ماه پیش

نگاه یونگ به رشد شخصیت: شناخت عمیق‌تر خود

یونگ معتقد بود شخصیت یک رشته مراحل را طی می کند که به تفرد می انجامد. یونگ برخلاف فروید، بر نیمه دوم زندگی تاکید کرد. دوره بعد از 35 یا 40 سالگی که فرد فرصت کنار هم قرار دادن جنبه های مخلف شخصیت و…
۱ سال پیش

دروغ گفتن در روابط زن و مرد؛ اثرات منفی و راه‌های مقابله

یکی از مضرترین و آسیب‌زاترین رفتارها در رابط بین مرد و زن عادت به دروغ گفتن می باشد. این رفتار از طرفی هریک از افراد انجام گیرد می تواند مهمترین بنای رابطه یعنی اعتماد را فرو ریزد. عوامل دروغ گفتن در…
۱ سال پیش

سلامت روان: 6 ملاک برای شخصیت پخته از دیدگاه آلپورت

سلامت روان به معنی وجود بهزیستی روانشناختی یا عدم وجود بیماری روانی است. وضعیت سلامت روان به کسی اطلاق می‌شود که عملکردش «در سطح قابل قبولی از تنظیم عاطفی و رفتاری» باشد. از دیدگاه روانشناسی مثبت گرا…
۱ سال پیش

روانشناسان برجسته جهان و تأثیر عمده آن‌ها در بهبود زندگی انسان‌ها

آیا تا به حال به روانشناسی علاقه پیدا کرده اید؟ اگر چنین است، کارهای این روانشناسان محبوب به شما کمک می کند تا در مورد عملکرد ذهن بیشتر بدانید. روانشناسی یکی از پیچیده ترین و جالب ترین رشته های…
۱ سال پیش

یادگیری مکانیزم‌ های دفاعی روان کودکان با ملانی کلین

ملانی کلین معتقد بود کودکان از همان اوایل طفولیت، برای محافظت از خود (ایگو) در برابر اضطرابی که خیال های ویرانگرانه خودشان آن را بر می انگیزند، چند مکانیزم دفاعی روان را اختیار می کنند. این احساس های…
۱ سال پیش

اولین اصل نظریه آدلر، تلاش برای موفقیت یا برتری

روان شناسی فردنگر اعلام می دارد که هرکسی زندگی را با ضعف های جسمانی آغاز می کند که احساس های حقارت را بر می انگیزند- احساس هایی که فرد را به سمت تلاش برای برتری یا موفقیت پیش می برند. افرادی که سلامت…
۱ سال پیش

یک روانشناس خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

روانشناس خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ 1. به احساسات درونی خود اعتماد کنید ممکن است یک روانشناس از اصول مناسبی پیروی نکند اما برای شما روانشناس مناسبی باشد. اگر در مسیر درمان به روانشناس خود اعتماد…
۱ سال پیش

بررسی پژوهش های مربوط به نظریه سازه شخصیت جرج کلی

با اینکه جرج کلی تنها یک کتاب جامع نوشت، تاثیر او بر روانشناسی شخصیت چشمگیر بود. نظریه سازه شخصی او تعداد زیادی پژوهش تجربی به بار آورده است که بیش از 500 تحقیق تجربی را در مورد آزمون خزانه او شامل…
۱ سال پیش

فیلیپ زیمباردو کیست و چه خدمتی به روانشناسی کرد؟

فیلیپ زیمباردو روانشناس اجتماعی معاصر که برای آزمایش زندان استنفورد شناخته‌شده است. زندگی حرفه‌ای فیلیپ زیمباردو فیلیپ زیمباردو در سال 1933 در نیویورک به دنیا آمد. او در کالج بروکلین درس خواند و در…
۱ سال پیش

بررسی سطوح زندگی روانی، هشیار و ناهشیار از دیدگاه فروید

مهمترین خدمت فروید به نظریه شخصیت، کاوش او در ناهشیار و تاکید وی بر این موضوع بود که افراد عمدتاً توسط نیروهای غریزی برانگیخته می شوند که آگاهی کمی از آنها دارند یا اصلاً از آنها آگاه نیستند. از نظر…
۱ سال پیش

مقدمه ای در باب شخصیت؛ شخصیت چیست؟

شخصیت چیست؟ روانشناسان از نظر معنی شخصیت با یکدیگر تفاوت دارند. اغلب آنها قبول دارند که واژه شخصیت از کلمه پرسونا مشتق شده است که به ماسک نمایشی اشاره دارد که هنرپیشه های رومی در تئاتر های یونانی بر…
۱ سال پیش

بررسی فلسفه علم از دیدگاه راجرز

به عقیده راجرز علم با تجربه ذهنی شروع می شود و خاتمه می یابد. دانشمندان باید تعدادی از ویژگی های فرد آینده را داشته باشند، یعنی آنها باید تمایل داشته باشند به درون نگاه کنند با احساس ها و ارزش های…
۱ سال پیش

زندگینامه آبراهام مزلو و دستاوردهای علمی او به بهانه سالگرد درگذشت او

آبراهام مزلو یک روانشناس آمریکایی بود که بیشتر به خاطر نظریه انگیزش انسان و سلسله مراتب نیاز‌ها شهرت دارد. او در ۱‌آوریل ۱۹۰۸ در بروکلین نیویورک به دنیا آمد و در ۸ ژوئن ۱۹۷۰ درگذشت. تأثیرگذارترین اثر…
۱ سال پیش

داستان واقعی اسکینر؛ آیا او واقعا دخترش را در داخل یک جعبه برای آزمایشاتش بزرگ کرد؟!

بوروس فردریک اسکینر معروف به بی‌اف اسکینر یک روانشناس، رفتارشناس، نویسنده، مخترع و فیلسوف اجتماعی آمریکایی بود. او در ۲۰ مارس ۱۹۰۴ در Susquehanna در پنسیلوانیا به دنیا آمد و در ۱۸ اوت ۱۹۹۰ در کمبریج،…
۱ سال پیش

زندگی آلفرد آدلر؛ یکی از معروف‌ترین روانشناسان جهان

آلفرد آدلر روز هفتم فوریه ۱۸۷۰ در روستایی نزدیک وین به نام رودلفشیم به دنیا آمد. مادر او پائولین، زن خانه دار سخت کوشی بود که از هفت فرزندش نگهداری می کرد. پدر او لئوپولد، تاجر غله یهودی، از طبقه…
۱ سال پیش

معرفی و بررسی کتاب تفکر سریع و کند, نوشته دانیل کانمن

«تفکر، سریع و آهسته» کتابی نوشته دانیل کانمن روانشناس و برنده جایزه نوبل است که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده. این کتاب تحقیقات کانمن در مورد سوگیری‌های شناختی را ارائه می‌دهد که بر تصمیم‌گیری انسان تأثیر…
۱ سال پیش

زندگینامه ریموند برنارد کتل و راهبرد وی در روانشناسی

بیوگرافی برنارد کتل ریموند برنارد کتل در 20 مارس 1905 در شهر استافورشایر کشور انگلستان از والدین سنت گرای طبقه متوسط به دنیا آمد. او که دومین پسر از سه پسر خانواده بود، توسط مادرش از پدر سلطه گر…
۱ سال پیش