امروز: چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی

دانستنیهای پزشکی

محافظت از قلب: ۷ عادت جدید که باید به زندگی‌تان اضافه کنید!

۴۰ درصد مرگ و میرها در ایران ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است. دکتر وحید اسلامی دبیر اجرایی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب ایران با بیان مطلب فوق می‌گوید: مصرف سیگار و قلیان به خصوص در سنین…
۱ روز پیش

چربی خون خود را با این روش‌ ها به راحتی کاهش دهید!

کلسترول بالا خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد، یکی از دلایل اصلی مرگ در میان سالان است و کنترل آن برای سلامتی بسیار مهم است. داروها تنها راه برای کنترل کلسترول خون نیست و ایجاد تغییرات کوچک در…
۱ روز پیش

کاهش پرخاشگری تا ۲۸ درصد: راز مکمل امگا-۳!

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که مکمل‌های امگا-۳، که معمولاً به شکل کپسول‌های روغن ماهی مصرف می‌شوند، می‌توانند پرخاشگری را تا ۲۸ درصد کاهش دهند. این اسیدهای چرب که پیش‌تر هم به‌خاطر تأثیرات مثبتشان بر…
۳ روز پیش

چرا نمی‌توانیم از خاطرات بد رها شویم؟ عادت‌ های مضر را شناسایی کنید!

مطالعه جدیدی که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است نشان می‌دهد بی‌خوابی، دفاع مغز در برابر خاطرات ناخواسته را ضعیف می‌کند و به آنها اجازه می‌دهد تا ذهن را پر کنند. مدت‌هاست که می‌دانستیم…
۵ روز پیش

چرا خستگی مزمن میلیون‌ ها نفر را درگیر کرده است؟ راهکار چیست؟

خستگی مزمن: بیش از یک احساس زودگذر خستگی مزمن مشکلی است که بسیاری از افراد در سراسر جهان با آن مواجه‌اند. این وضعیت می‌تواند روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشد و بر توانایی افراد برای…
۱ هفته پیش

چقدر از عمرتان را با عادت‌های بد از دست می‌دهید؟

بعضی از عادت‌های روزمره ما ممکن است تأثیری فراتر از آنچه تصور می‌کنیم بر سلامت و طول عمرمان بگذارند. از خوردن یک همبرگر یا تماشای یک ساعت تلویزیون گرفته تا خواب ناکافی، هرکدام می‌توانند بخشی از لحظات…
۱ هفته پیش

پژوهش جدید: آیا افزایش مصرف آب واقعاً به سلامتی کمک می‌کند؟

نقش آب در بدن؛ زیربنای سلامتی یا تصوری غلط؟ آب بخش بزرگی از بدن انسان را تشکیل می‌دهد؛ حدود 60 درصد وزن بدن ما از آب ساخته شده است. این مایع حیاتی در انجام عملکردهای ضروری بدن نقشی اساسی دارد؛ از…
۲ هفته پیش

ویتامین‌ ها و ریز مغذی‌ ها: واقعیت یا وسواس در مصرف بی‌رویه؟

عصر ویتامین‌ ها یا توهم سلامت؟ در دنیای کنونی، سبک زندگی پرشتاب و رژیم‌های غذایی نامتعادل باعث شده بسیاری از مردم به مکمل‌های غذایی به‌عنوان راه‌حلی سریع و مؤثر برای جبران کمبودها روی بیاورند.…
۲ هفته پیش

عادت‌ های طلایی برای حفظ جوانی مغز تا 70 سالگی

چرا مغز هم پیر می‌شود؟ پیری، فرآیندی پیچیده و اجتناب‌ناپذیر است که تمام قسمت‌های بدن از جمله مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما آیا می‌دانستید که سرعت پیر شدن مغز می‌تواند تحت کنترل ما باشد؟ برخلاف…
۲ هفته پیش

چند دقیقه از عمرتان را با هر نخ سیگار از دست می‌دهید؟

به تازگی تحقیقی جامع نشان داده که هر نخ سیگار چقدر از طول عمر انسان می‌کاهد. بر اساس تخمین‌ها، هر نخ سیگار ۱۷ دقیقه از عمر مردان و ۲۲ دقیقه از عمر زنان را کاهش می‌دهد. این اعداد بیشتر از برآوردهای…
۳ هفته پیش

میکروپلاستیک‌ ها در چای کیسه‌ ای: یک تهدید جدی برای سلامت!

در حالی که میلیون‌ها نفر روز خود را با نوشیدن چای آغاز می‌کنند، نتایج یک مطالعه جدید می‌تواند شما را در استفاده از چای کیسه‌ای دچار تردید کند. دانشمندان دانشگاه اتونوم بارسلونا هشدار داده‌اند که یک…
۳ هفته پیش

تهدید پنهان: تأثیر اطلاعات نادرست پزشکی در رسانه‌ های اجتماعی بر سلامت جامعه

 دنیای دیجیتال، مطب پزشک یا میدان مین؟ در عصر دیجیتال، جایی که اطلاعات با سرعت نور در دسترس قرار می‌گیرند، رسانه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک، اینستاگرام و توییتر به یکی از اصلی‌ترین منابع مشاوره‌های…
۳ هفته پیش

فلوکستین و زمان مصرف: چرا صبح بهترین انتخاب است؟

فلوکستین یکی از شناخته‌شده‌ترین داروهای ضدافسردگی از دسته مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) است که برای درمان افسردگی، اختلال وسواس فکری-عملی (OCD)، اختلال اضطراب عمومی و برخی اختلالات دیگر تجویز…
۳ هفته پیش

فلوشیپ در پزشکی: چه تفاوتی با فوق تخصص دارد؟

فلوشیپ، یک دوره تخصصی تکمیلی ویژه پزشکان متخصص است که با هدف افزایش مهارت و دانش در حوزه‌ای خاص از تخصص اصلی برگزار می‌شود. این دوره‌ها معمولاً بین ۶ ماه تا ۲ سال طول می‌کشند و نیازمند شرایط خاص و…
۴ هفته پیش

چشم‌ هایتان را نادیده نگیرید: اهمیت معاینات منظم چشم

چشم‌ها پنجره‌ای به سلامت کلی بدن هستند. معاینات منظم چشم نه تنها به شناسایی زودهنگام مشکلات بینایی کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری‌های سیستمیک را که ممکن است علائم واضحی نداشته…
۱ ماه پیش

چرا تغذیه مناسب، قبل و بعد از عمل جراحی حیاتی است؟

جراحی، رویدادی است که زندگی بسیاری از ما را تغییر می‌دهد. اما کمتر کسی می‌داند که سرنوشت این فرآیند تا چه حد به آن‌چه می‌خوریم بستگی دارد. تغذیه قبل و بعد از عمل های جراحی می‌تواند تعیین‌کننده باشد:…
۱ ماه پیش

تستوسترون و میل جنسی: آیا واقعاً رابطه‌ ای وجود دارد؟ یافته‌ های جدید!

باوری که نیاز به بازنگری دارد بسیاری از مردان کاهش میل جنسی را نتیجه مستقیم افت سطح تستوسترون (Testosterone) می‌دانند. این باور به قدری رایج است که برخی برای بازیابی میل جنسی، به سراغ ورزش‌های سنگین،…
۱ ماه پیش

هوای آلوده، سلامت ما را تهدید می‌کند: چگونه از خود محافظت کنیم؟

بر اساس پژوهش‌های جدید، آلودگی هوا ناشی از آتش‌سوزی جنگل‌ها و سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی بیماری‌های قلبی و تنفسی در بین انسان‌ها را افزایش می‌دهند. طبق این پژوهش آلودگی هوا سالانه ۱.۵ میلیون…
۱ ماه پیش

چرا روند پیری در همه ی افراد یکسان نیست؟

دانشمندان دانشگاه استنفورد اخیرا سراغ بررسی این موضوع رفته‌اند که چرا موش‌های آزمایشگاهی یکسان که از یک دی‌ان‌ای پرورش یافته و در شرایط یکسان بزرگ شده‌اند، روند پیر شدن متفاوتی دارند. برخی از این…
۱ ماه پیش

نحوه صحیح پاشویه کودک: قدم به قدم برای کاهش تب

هر مادری برای کاهش تب کودک خود باید با پاشویه آشنایی داشته باشد. نوزادان به دلیل سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، افزایش دمای بدن یا تب می‌تواند برای آن‌ها خطرناک باشد. نکات و اصول پاشویه برای کودکان و…
۱ ماه پیش