ادبیات
سفر به مکانهای الهامبخش نویسندگان بزرگ ایرانی؛ گردشگری ادبی در ایران
ایران با تاریخ غنی و ادبیات پربار خود، مکانهای الهامبخشی را در دل خود جای داده است که گردشگران ادبی میتوانند در آنها آثار بزرگ نویسندگان را از نزدیک تجربه کنند. گردشگری ادبی، یکی از شاخههای خاص…
۱ هفته پیش
معرفی کتاب 'به وقت شب' اثر لودمیلا پتروشفسکایا
نویسنده و جایگاه او لودمیلا پتروشفسکایا یکی از برجستهترین نویسندگان و نمایشنامهنویسان روس معاصر است که به دلیل نثر خاص و دیدگاه انتقادیاش در زمینههای اجتماعی و روانشناسی مورد توجه قرار گرفته است.…
۱ هفته پیش
آشنایی با کتاب بیمار خاموش (The Silent Patient)
در یک شب گرم تابستانی، آلیشیا برنسون که یک نقاش ماهر و موفق است، ۵ بار به صورت همسرش گابریل شلیک میکند و او را به قتل میرساند. آلیشیا پس از این واقعهی دلخراش، سکوت میکند و در چند سال آینده پس از…
۱ هفته پیش
کتاب فرزانه وار زیستن: مقدمه ای بر فلسفه باستانی چین
برایان ون نوردن (Bryan W. Van Norden) استاد برجسته فلسفه و متخصص در فلسفه چینی، بهویژه فلسفههای کلاسیک چینی است. او آثار متعددی در زمینه فلسفه چینی و تطبیقی نگاشته است و به عنوان یکی از پژوهشگران…
۲ هفته پیش
دون کیشوت: بررسی عمیق رمان جاودانه میگل دِ سروانتس
میگل دو سروانتس ساودرا (Miguel de Cervantes Saavedra)، یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ ادبیات جهان و خالق شاهکار بزرگ «دن کیشوت»، در ۲۹ سپتامبر ۱۵۴۷ در شهر آلکالا د هنارس در اسپانیا به دنیا آمد.…
۲ هفته پیش
کتاب شفاف اندیشی: چگونه موقعیتهای عادی را به نتایج شگفتانگیز تبدیل کنیم
کتاب شفاف اندیشی (Clear Thinking: Turning Ordinary Moments into Extraordinary Results) اثری است که هدف آن ارتقاء قدرت تفکر شفاف در مواجهه با چالشهای روزمره و رسیدن به نتایج فوقالعاده از طریق…
۳ هفته پیش
درباره معنای زندگی از نگاه تولستوی چه می دانید؟
لئو تولستوی در اواخر عمر خود نوشت: "مفاهیم خدای نامتناهی، خیر و شر اخلاقی، جاودانگی روح، و رابطه بین خدا و امور انسان مواردی هستند که از نظر تاریخی در طول زندگی بشریتی که از چشم ما پنهان مانده شکل…
۴ هفته پیش
باختین و معرفی آثار و بنیان های نظری او
میخائیل میخائیلویچ باختین (۱۸۹۵-۱۹۷۵)، فیلسوف و متخصّص روسی ادبیات بود که آثار مهمی در حوزهی نقد و نظریهی ادبی و بلاغی نوشته. آثار او، که به موضوعات متنوّعی میپردازند، الهامبخش بسیاری از نظریات…
۱ ماه پیش
تسلط کلامی چه اهدافی دارد و چطور تقویت می شود؟
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این…
۱ ماه پیش
فلسفه جورج اورول نویسنده رمان 1984 چیست؟
جورج اورول (۱۹۰۳-۱۹۵۰) نویسندۀ مشهور نیمۀ اول قرن بیستم بود که بیشتر به خاطر دو رمان «قلعۀ حیوانات» و «۱۹۸۴» شناخته میشود. اما او همچنین مقالات، رمانها و کتابهای غیر داستانی نیز مینوشت.…
۱ ماه پیش
چگونه مردم عادی به نازیها پیوستند: نگاهی به کتاب "ایمان آورندگان واقعی هیتلر"
معرفی نویسنده: رابرت گلاتلی (Robert Gellately) رابرت گلاتلی یکی از برجستهترین تاریخنگاران معاصر است که بیشتر به دلیل تحقیقات گستردهاش در زمینه تاریخ نازیسم و جنایات هولوکاست شناخته میشود. او…
۱ ماه پیش
چگونه بهتر مطالعه کنیم تا بهتر یاد بگیریم؟
مطالعه مفید یکی از ارکان اصلی موفقیت و حتی ثروت است. اما وقتی شما فرصت کافی ندارید و درگیر کار و زندگی هستید، چگونه میتوانید برای مطالعه، وقت کافی داشته باشید؟ آیا باید مطالعه را از زندگی کنید؟ البته…
۱ ماه پیش
تکنیک های نویسندگی شکسپیر که هر نویسنده ای باید بداند
آیا تاکنون فکر کردهاید که چرا ویلیام شکسپیر، با گذشت صدها سال، همچنان یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ است؟ چرا ما هنوز آثار او را میخوانیم؟ او چطور چنین آثار جادویی جاودانی خلق کرده است؟ در این…
۲ ماه پیش
12 تکنیک نویسندگی شکسپیر که هر نویسندهای باید بداند
ویلیام شکسپیر: نابغهای فراسوی زمان ویلیام شکسپیر، نویسنده و شاعر انگلیسی، در سال ۱۵۶۴ در استراتفورد-آپان-آون به دنیا آمد. او که با عنوان «بزرگترین نویسنده زبان انگلیسی» شناخته میشود، تاثیر عمیقی…
۲ ماه پیش
کتاب داستان بدن انسان: نوشته دانیل لیبرمن
بیوگرافی دانیل لیبرمن دانیل ای. لیبرمن یکی از برجستهترین دانشمندان در حوزه زیستشناسی تکاملی انسان است. او در دانشگاه هاروارد به عنوان استاد زیستشناسی تکاملی انسان و پروفسور علوم زیستی مشغول به کار…
۲ ماه پیش
اولین رمان کیانو ریوز: کتاب دیگر جا، قهرمان ۸۰هزار سالهای که میخواهد بمیرد
بسیاری از ما از فکر کردن به مرگ اجتناب میکنیم، اما کیانو ریوز این طور نیست. این ستاره مشهور هالیوود در مصاحبهای گفت: «من ۵۹ سال دارم، به خاطر همین همیشه به مرگ فکر میکنم.» او میگوید که فکر کردن…
۲ ماه پیش
چرا اشعار فردوسی، سعدی و حافظ همچنان تازگی دارند؟
در سرزمینی که شاعرانگی وجه ممتاز فرهنگ و تمدن آن بوده و دیوان شاعران زینتبخش خانههای ساکنان آن به شمار میروند تازهبودن پیام فردوسی، سعدی، و حافظ امری متعارف و قابل انتظار تلقی میشود. برخی اما…
۲ ماه پیش
ماجرای ضرب المثل معروف «ماست را کیسه کردن» چیست؟
ضربالمثل معروف ماستها را کیسه کردن، به معنای ترسیدن است و زمانی کاربرد دارد که شخصی از شنیدن خبر یا هشداری ترسیده باشد و اقدام لازم را برای رفع خطر انجام بدهد که در اصلاح میگویند فلانی ماستش را…
۲ ماه پیش
آنچه درباره تذکرة الاولیا باید بدانید
در این مقاله، به سراغ "تذکره الأولیاء" اثر عطار نیشابوری میرویم. در این کتاب، عطار نیشابوری به گردآوری احوال و کردار بزرگان و عرفا پرداخته و از هر یک گزیدهای کوتاه ارائه کرده است. بسیاری از…
۳ ماه پیش
آشنایی با 16 کتاب که به بیشترین زبان های دنیا ترجمه شدهاند
در پیج و خم تاریخ ادبیات کتابهایی هستند که از مرزهای زبان گذر کردهاند تا قلبهای بیشماری را سرتاسر جهان تکان دهند. در این میان ۱۶ اثر ادبی به بیش از ۱۰۰ زبان ترجمه شدهاند تا نشان دهند میتوانند از…
۳ ماه پیش