مفاهیم سیاسی و اجتماعی
لیبرالیسم اساسا چه معنایی دارد؟
لیبرالیسم چیست؟ لیبرالیسم، دکترین سیاسی که حفاظت و افزایش آزادی افراد را مشکل اصلی سیاست می داند. لیبرال ها معمولاً معتقدند که دولت برای محافظت از افراد در برابر آسیب دیگران ضروری است، اما آنها…
۴ ماه پیش
حاشیه امن چیست؟ چرا حاشیه امن به ما آسیب می زند؟
حاشیه امن یک از آن انرژی خوارهایی است که اگر بخواهم عواملی که سد راه موفقیت افراد هستند را لیست کنم قطعا اولین موردی است که یادداشت خواهم کرد. گاهی افراد به دلایل مختلف از جمله ترس هایی که از کودکی…
۵ ماه پیش
هرآنچه که باید در مورد رژیم خودکامه بدانید!
رژیم خودکامه خودکامگی، گونهای از شیوههای حکومتی تمامیتخواه و شکلی از حکومت است که در آن قدرت سیاسی در دست یک حاکم خودگمارده قرار دارد. در حکومت خودکامه دامنه اختیارات حاکم و طول دوره حکومت آنها…
۷ ماه پیش
سایبر تروریسم چیست و چه فعالیت هایی انجام می دهد؟!
سایبر تروریسم امروزه تروریسم از تهدیدی ملی، به تهدیدی بین المللی و جهانی تبدیل شده است؛ در عصر جهانی شدن و فناوری های پیشرفته، دیگر اقدامات تروریستی درمرزهای ملی یا منطقه ای محصور نمی ماند. تروریست…
۷ ماه پیش
49 حقیقت جالب و خواندنی در مورد فمینیسم
فمینیسم 1. اصطلاح "فمینیسم" در دهه 1890 در زبان انگلیسی ظاهر شد، اگرچه مبارزه آگاهانه زنان با تبعیض و جنسیت بسیار قدیمی تر است. 2. هدف اولیه فعالیت های فمینیستی مدرن این بود که باور اولیه مدرن…
۸ ماه پیش
مفهوم تروریسم؛ پر تکرار در اخبار، نا آشنا برای مردم!
تروریسم چیست؟ تروریسم یکی از واژه هایی است که امروزه در ادبیات سیاسی جهان کاربرد بسیار گسترده ای یافته است. البته درباره این پدیده وچیستی آن اجماع نظری وجود ندارد ودراین حوزه با آشفتگی معنایی روبرو…
۹ ماه پیش
دولت درمانده | دولت درمانده چیست و چه شاخصه هایی دارد؟
دولت درمانده چیست؟ دولت درمانده، حکومتی ست که فاقد کارکردها و مسئولیتهای لازم برای اداره یک کشور مستقل است؛ مثلا دفاع نظامی، اعمال قانون، عدالت، آموزش، یا ثبات اقتصادی. مصائب رایج در اینگونه…
۹ ماه پیش
لیبرتاریانیسم چیست؟! آیا از مکتبی که دولت را بیش از اندازه مزاحم می داند، چیزی می دانید؟
جناح دیگر لیبرالیسم، لیبرتاریانیسم است. این جناح بیانگر یک اندیشه سیاسی است که اغلب به آن به عنوان شکلی از لیبرالیسم کلاسیک، نگریسته می شود و بیشتر اوقات، این دو واژه به یک معنا به کار گرفته می شوند.…
۹ ماه پیش
تمام اطلاعات درباره گروه طالبان از تحجر افراط گرایانه تا روشنفکری متحجرانه
طالبان کیست؟ طالبان گروه مسلح سلفی قوم پشتون در افغانستان است که با هدف سرنگونی نظام سیاسی این کشور و برپایی امارت اسلامی میجنگد و دوبار تاکنون در مهر/میزان سال ۱۳۷۵ هجری شمسی و مرداد/اسد سال ۱۴۰۰…
۹ ماه پیش
ماتریالیسم یا مادهگرایی | تعریف ماتریالیسم یا مادهگرایی و بررسی شاخه عای آن
ماتریالیسم یا مادهگرایی، به دیدگاهی گفته میشود که میگوید هر آنچه در هستی وجود دارد ماده یا انرژی است و همهٔ چیزها از ماده تشکیل شدهاند و همهٔ پدیدهها (از جمله آگاهی) نتیجهٔ برهمکنشهای مادی…
۱۰ ماه پیش
شستشوی مغزی چیست؟ | تکنیک های شستشوی مغزی که باید بدانید
شستشوی مغزی چیست؟ شستشوی مغزی (Brainwashing) (همچنین به عنوان کنترل ذهن، خودکشی، اقناع اجباری ، کنترل فکر، اصلاح فکر و آموزش مجدد شناخته میشود) مفهومی است که میتواند ذهن انسان را با استفاده از برخی…
۱۱ ماه پیش
رادیکالیسم | رادیکالیسم و تاریخچه آن چیست؟
رادیکالیسم چیست؟ در بخش مفاهیم سیاسی و اجتماعی حقوق نیوز با مفاهیم متعددی در حوزه های سیاسی و اجتماعی آشنا شده اید. در این مطلب رادیکالیسم و تاریخچه آن مورد بررسی قرار می گیرد. رادیکالیسم به معنای…
۱ سال پیش
آپارتاید | آپارتاید وحشیانه ترین شکل نژادپرستی
آپارتاید چیست؟ در بخش مفاهیم سیاسی اجتماعی حقوق نیوز درباره مفاهیم متعددی در حوزه های سیاسی و اجتماعی توضیح داده شده است. در این مطلب مفهوم آپارتاید مورد بررسی قرار می گیرد. آپارتاید یا جدانژادی…
۱ سال پیش
لابیگری | لابیگری؛ تعریف، تاریخچه و استراتژی های آن
تعریف لابیگری در یک تعریف کلی، گروههای ذینفوذ لابی به آن دسته از گروههایی گفته میشود که برای تأثیرگذاری بر روند تصمیمگیریهای سیاسی – اجتماعی و تامین منافع خاص خود عمل میکنند. لابی از کلمه…
۱ سال پیش
شوونیسم | شوونیسم؛ ملی گرایی افراطی و ستیزه جو
تعریف شووینیسم شوونیسم تفکری فاقد عقلانیت است که از طریق تشدید عاطفی، در پی ایجاد تعصب ملی گرایانه، غیر منطقی و خودخواهانه در مورد یک کشور یا منطقه است لذا بر میهن پرستی افراطی و ستیزه جو مبتنی است.…
۱ سال پیش
چهار اصل اساسی در فلسفه اگزیستانسیالیسم
4 اصل اساسی فلسفه اگزیستانسیالیسم اگزیستانسیالیسم دیدگاهی فلسفی است که به تقدم وجود بر ماهیت قائل است یعنی تقدم وجود، صرف نظر از جوهر و ماهیتی که به من واگذار شود، جدا از هر تعریفی از من، هر تبيين من…
۱ سال پیش
دادگاه نورنبرگ | دادگاه نورنبرگ؛ رسیدگی به جنایات سران آلمان نازی
دادگاه نورنبرگ چیست؟ در نوامبر سال ۱۹۴۵، در شهر نورنبرگ در آلمان، فاتحان جنگ جهانی دوم، اولین دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی را برگزار کردند. انتخاب شهر نورنبرگ برای مکان برگزاری این دادگاه…
۱ سال پیش
رنسانس | رنسانس پل اروپا از قرون وسطی به دوران مدرن
دوران رنسانس در تاریخ مغرب زمین، پس از دوران قرون وسطی، دوره ای است که رنسانس نامیده می شود. در این دوران که تفاوت بارزی با دوران قرون وسطی دارد، شیوه زندگی بسیار عوض شد و اساساً غرب، زندگی دوباره…
۱ سال پیش
قرون وسطی | قرون وسطی عصر وحشت و تاریکی در اروپا
تعریف دوران قرون وسطی در اروپا قرون وسطی از قرن ۵ تا ۱۴ میلادی را در برمیگیرد. این دوران بعد از سقوط امپراطوری روم غربی آغاز شد و با شروع عصر رنسانس به پایان رسید. بین مورخان در تعیین زمان آغاز عهد…
۱ سال پیش
رئالیسم یا واقعگرایی | بررسی رئالیسم در سبک های هنری مختلف
رئالیسم یعنی اصالت واقعیت خارجی. این مکتب به وجود جهان خارج و مستقل از ادراک انسان، قائل است. رئالیسم رئالیسم در لغت به معنای واقع گرایی است. سبک رئالیسم به زبان ساده به معنی مشاهده واقعیت و تجسم…
۱ سال پیش