امروز: سه شنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی

مفاهیم سیاسی و اجتماعی

آیا می دانید هرم هواداری چیست؟

مردم لحظه ای که شما را پیدا می‌کنند طرفدار شما نمی شوند بلکه به دلیل لحظات جادویی که در گذر زمان برای آنها ایجاد می‌‌کنید، تبدیل به هوادار دوآتشه می‌شوند. اما دقیقاً چطور آن لحظه‌ها را خلق می‌کنید و…
۲ ماه پیش

دروغ آبی (دروغ سیاستمداران) چیست و چرا آن را باور می کنیم؟

همه ما در طول روز و در سرتاسر زندگی مان با انواع دروغ ها از جانب ِاطرافیان مان مواجه شده ایم و خود نیز بسیار دروغ گفته ایم. متاسفانه به رغم اینکه دروغ گفتن تقریباً در همه فرهنگ ها و دین ها همواره نفی…
۲ ماه پیش

حکومت توتالیتاریستی از دیدگاه هانا آرنت

حکومت توتالیتاریستی حکومت توتالیتاریستی نوعی از حکومت‌های استبدادی و خودکامه است که در آن شخص یا گروه یا طبقه‌ای، همه عرصه‌های قدرت سیاسی را قبضه می‌کند؛ در نتیجه، انتخاب سبک زندگی و مشارکت در تعیین…
۴ ماه پیش

حقایقی درباره فمینیسم: 49 حقیقت فمنیستی

حقایقی درباره فمینیسم 1. اصطلاح "فمینیسم" در دهه 1890 در زبان انگلیسی ظاهر شد، اگرچه مبارزه آگاهانه زنان با تبعیض و جنسیت بسیار قدیمی تر است. 2. هدف اولیه فعالیت های فمینیستی مدرن این بود که باور…
۱۰ ماه پیش

فمینیسم: فرایند آزادسازی زنان از تبعیض‌های جنسیتی

واژه فمنیسم از ریشه ی feminine (زنانه، زن آسا، مادینه، مونث) است که در اصل از بان فرانسه، و نهایتاً از ریشه ی لاتینی feminaاخذ شده است. فمینیسم (feminism) فمینیسم در دو معنای قریب به هم در زبان…
۱۰ ماه پیش

استواری بر رواداری و عدم خشونت در فلسفه مهاتما گاندی

مهاتما گاندی یکی از معدود انسان‌هایی بود که هم نظریه‌پرداز رواداری بود و هم در عمل آن را به کار می‌بست. گاندی قبلا معتقد بود که رواداری نه تنها یکی از راه‌حل‌های قرن خود، بلکه راه‌حلی برای قرن‌های…
۱ سال پیش

آپارتاید: زندان نژادی برای آفریقای جنوبی

آپارتاید چیست؟ آپارتاید (Apartheid) کلمه‌ای است که در زبان آفریکانس (زبانی که در آفریقای جنوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد) به معنای "جدایی" یا "تفکیک" است. این عبارت به سیاست دولت آفریکانرها (دولت…
۱ سال پیش

رتوریک چیست؟قدرت تأثیرگذاری چرچیل: هنر رتوریک در سخنرانی‌های بزرگترین سیاستمدار قرن بیستم

رتوریک چیست؟ رتوریک به عنوان یک علم و هنر در باب مقاصد، ساختار و استفاده از زبان توصیف می‌شود. رتوریک به معنای فن بلاغت، شاخه‌ای از ادبیات محسوب می‌ شود ولی برای یک سخنران، صرفا جذابیت متن سخنرانی‌اش…
۱ سال پیش

مارکسیسم: بین ایدئولوژی و واقعیت؛ یک مناقشهٔ بی‌پایان

حدود یک و نیم قرن از مرگ کارل مارکس و دهه‌ها از فروپاشی سوسیالیسم در شوروی سابق، یوگسلاوی و جاهای دیگر می‌گذرد. در چین مثلا کمونیست تقریبا ۹۰ درصد نیروی کار در استخدام بخش خصوصی است (در مقایسه با…
۱ سال پیش

تفاوت سوسیالیسم و کمونیسم؛ مثال‌های کشورهایی که این ایدئولوژی‌ها را اجرا کرده‌اند

چه تفاوت‌هایی بین سوسیالیسم و کمونیسم در اجرای اصول آنها وجود دارد؟ سوسیالیسم و کمونیسم دو ایدئولوژی مشابه هستند، اما در عمل و اجرای اصول آنها تفاوت‌هایی وجود دارد. در زیر به برخی از تفاوت‌های اساسی…
۱ سال پیش

هیپی‌ها: سرنوشت یک جنبش فرهنگی و مبارزه برای تغییر در دهه ۶۰

هیپی‌ها به عنوان بخشی از جامعه‌ی جوان آمریکا در اواسط دهه ۱۹۶۰ جنبشی آزادی‌خواهانه به راه انداختند که به تدریج در سراسر دنیا طرفدارانی پیدا کرد. هیپی ها چه کسانی هستند؟ هیپی‌ها به عنوان بخشی از…
۱ سال پیش

فالانژ و فالانژیسم را بشناسید

پیشینه فالانژ و فالانژیسم در آناتومی بدن منظور از فالانژ ها استخوان های کوچکی هستند که بند های انگشتان را تشکیل می دهند. همه انگشتان سه فالاتژ دارند بجز شست پا که دو بند و در نتیجه دو فالانژ دارد.…
۱ سال پیش

دیدگاه بودریلار در مورد واقعیت و فرا واقعیت در فرهنگ پست مدرن

 یکی از ادعاهای اصلی پست مدرنیست ها در انتقال از فرهنگ مدرن به فرهنگ پست مدرن این است که مردم باید به جای تولید کننده، مصرف کننده در نظر گرفته شوند. افزون بر این چنین پنداشته می شود که جوامع صنعتی…
۱ سال پیش

زندگینامه نیکولو ماکیاولی به مناسبت سالروز درگذشت او

نیکولو ماکیاولی (۱۴۶۹-۱۵۲۷) فیلسوف سیاسی، مورخ، دیپلمات و نویسنده ایتالیایی دوره رنسانس بود. شهرت او بیشتر به خاطر اثر معروفش «شهریار» است که تأثیر بسزایی در اندیشه و عمل سیاسی داشته است. ماکیاولی در…
۱ سال پیش

آیا می دانید بلند مدت‏‌ گرايی چيست و چرا ميلياردرها شيفته‌‏اش شده‌‏اند؟

به قرن گذشته که نگاه می‏‌کنیم، نظرمان دربارۀ انسان‏‌هایی که پیش از ما زیسته‌اند و دنیایی که برای ما باقی گذاشته‌اند چیست؟ هر روزِ عمرمان را شاهد جنگ و نسل‌‏کشی هستیم ـ تازه اگر مشکلاتی را که قبلاً به…
۱ سال پیش

کتاب ما هماهنگ شده ایم؛ زندگی زیر نظر حکومت چین

«ما هماهنگ شده‌ایم: زندگی زیر نظر حکومت چین» کتابی است که توسط کای اشتریتماتر، روزنامه‌نگار آلمانی نوشته شده است. این کتاب که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، بررسی عمیقی از وضعیت نظارت و سیستم کنترل مبتنی بر…
۱ سال پیش

سومین جلد از مجموعه رمان‌های تلماسه هم به فارسی منتشر شد: فرزندان تلماسه

“فرزندان تلماسه” سومین رمان از مجموعه اصلی “تلماسه” نوشته فرانک هربرت است. این کتاب در سال ۱۹۷۶ منتشر شد و دنباله کتاب دوم مسیحای تلماسه “Dune Messiah” است. داستان آن ادامه حماسه خانواده آتریدس و…
۱ سال پیش

آشنایی با کتاب وداع با پرولتاریا نوشته آندره گورز (آن سوی سوسیالیسم)

کتاب وداع با پرولتاریا، کتابی است که توسط آندره گورز نوشته شده است. این کتاب که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد، دگرگونی طبقه کارگر در جوامع صنعتی را بررسی می‌کند و دیدگاهی از سوسیالیسم را پیشنهاد می‌کند که…
۱ سال پیش

کتاب تاریخ بی خردی؛ از تروا تا ویتنام

«کتاب تاریخ بی خردی: از تروا تا ویتنام» کتابی نوشته باربارا دبلیو تاکمن است. این کتاب اولین بار در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. تاکمن مورخ و نویسنده مشهوری بود که به دلیل سبک داستانی جذاب و تحقیقات دقیق خود…
۱ سال پیش

پیشنهاد و معرفی کتاب خاطرات یک ابله سیاسی

کتاب خاطرات یک احمق سیاسی، نوشته یاسمینا تشانوویچ، نویسنده، فعال و فمینیست صربستانی است. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات و یادداشت‌های روزانه است که تسانوویچ در جریان بمباران ناتو صربستان در سال ۱۹۹۹ و…
۱ سال پیش