امروز: جمعه, ۱۱ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۴ قمری و ۳۱ مارس ۲۰۲۳ میلادی

روانشناسی

8 موضوع جذاب برای گفتگو؛ از چه موضوعاتی اجتناب کنیم

پیداکردن موضوع برای گفت‌‌وگو یکی از چالش‌هایی است که معمولا هنگام آشنایی با فردی جدید با آن مواجه می‌شویم. به‌جای اینکه از گفت‌وگو بترسید یا فرار کنید، باید بر ترس از آن غلبه کنید. یکی از راهکارهای…
۱ هفته پیش

زندگینامه ریموند برنارد کتل و راهبرد وی در روانشناسی

بیوگرافی برنارد کتل ریموند برنارد کتل در 20 مارس 1905 در شهر استافورشایر کشور انگلستان از والدین سنت گرای طبقه متوسط به دنیا آمد. او که دومین پسر از سه پسر خانواده بود، توسط مادرش از پدر سلطه گر…
۲ هفته پیش

آزمایش خون برای ارزیابی اضطراب ابداع شد!

محققان آزمایش خونی را برای تعیین خطر ابتلای اشخاص به اضطراب ایجاد کرده‌اند. این آزمایش می‌تواند شدت فعلی اضطراب را تخمین بزند و بهترین روش درمانی را پیشنهاد بدهد. این آزمایش که بر اساس نشانگرهای…
۲ هفته پیش

چرا بعضی افراد ناخن‌ های خود را می‌جوند؟

اختلال جویدن ناخن یا اونیکوفاژی می‌تواند یک رفتار موقتی، نسبتاً غیر مخرب باشد. این عادت در ابتدا می‌تواند صرفا یک نگرانی در مورد ایجاد اختلال در زیبایی باشد. اختلال جویدن ناخن اونیکوفاژی در حقیقت یک…
۳ هفته پیش

دلایلی که باعث ایجاد استرس می‌شوند

هر روز با عوامل استرس‌زای مختلفی رو‌به‌رو هستیم. عوامل کوچکی که استرس نامحسوس ولی آزاردهنده ایجاد می‌کنند و البته عوامل محسوسی که به جزئی جدانشدنی از زندگی امروزه تبدیل شده‌اند. استرس انواع مختلفی…
۳ هفته پیش

13 فایده قصه خواندن برای کودک قبل از خواب

فواید قصه خواندن برای کودک قبل از خواب بسیاری از پدر و مادرها به‌خوبی می‌دانند که داستان‌خوانی قبل از خواب بخش مهمی از برنامه روزمره بچه‌هاست؛ اما تقریبا نیمی از آنها به‌دلیل کار و مشغله زیاد این کار…
۳ هفته پیش

اگر عادت به غر زدن دارید، این مطلب را بخوانید!

مفهوم غر زدن غر زدن مفهومی است که شاید هرکسی با آن آشنا باشد، بااین‌حال در تعریف آن باید بگوییم غر زدن به سرزنش، شکایت یا عیب‌جویی مداوم از شخصی دیگر اشاره دارد. فردی که غر می‌زند می‌تواند همسر، والد…
۳ هفته پیش

کودکان اوتیسم این تصویر را به شکل متفاوت می‌بینند!

مغز ما فقط یک دوربین عکاسی ساده اپتیک نیست، بلکه پردازش‌های زیادی روی تصاویر ورودی انجام می‌دهد. بر این اساس برخی چیزها را بر اساس فرض‌های قبلی نهادینه شده، خیلی زود درک می‌کنیم، مثلا تشخیص چهره در…
۳ هفته پیش

جندر فلوید یا جنسیت شناور چیست؟

هویت جنسیتی چیست؟ پیش از آنکه درباره معنی Genderfluid توضیح بدهیم، باید با مفهوم هویت جنسیتی آشنا شویم. هویت جنسیتی یعنی حس درونی زن، مرد یا ترنس‌بودن و چون درونی است، دیگران لزوما آن را نمی‌بینند یا…
۳ هفته پیش

دلایل روانی کشیدن خط و شکل هنگام گوش دادن

آیا شما نیز جزو افرادی هستید که وقتی کاغذ و قلم زیر دستتان باشد، کاغذ را خط خطی می کنید؟ تا کنون به این مسئله فکر کرده‌اید که دلایل روانی کشیدن خط و شکل هنگام انجام دادن سایر کارها چیست؟ جالب اینجاست…
۳ هفته پیش

بررسی شخصیت مقعدی از نظر فروید

تعریف شخصیت مقعدی مهم‌ترین ویژگی شخصیت مقعدی (Anal Personality) یا نگه‌دارنده مقعدی (Anal Retentive Personality) نیاز شدید به کنترل محیط و توجه وسواسی به جزئیات (حتی جزئیات غیرضروری) است. گاهی مشکل…
۴ هفته پیش

ارزیابی نظریه آلپورت و برداشت او از انسان

آلپورت نظریه شخصیت خود را بیشتر بر اساس گمانه زنی فلسفی و عقل سلیم استوار کرد تا تحقیقات علمی. او هرگز نمی خواست نظریه اش کاملاً جدید و جامع باشد، بلکه التقاطی بود و با دقت عناصری را از نظریه های…
۴ هفته پیش

ورزش باید اولین انتخاب در درمان افسردگی باشد!

به گفته محققان دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA)، ورزش باید درمان اولیه افسردگی و سایر شرایط رایج سلامت روان باشد. جامع‌ترین بررسی تحقیقات تا به امروز نشان می‌دهد که علائم خفیف تا متوسط ​​افسردگی،…
۴ هفته پیش

چگونه خود را از نشخوار فکری رها کنیم؟

بعضی‌ ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام…
۴ هفته پیش

6 رفتار مخرب در رابطه عاطفی

بعضی از رفتارها «بمب‌های روابط» هستند که اگر خنثی نشوند، آسیب جدی به رابطه تان می زنند. اگر رابطه تان را دوست دارید باید این رفتارها را بشناسید و آنها را قبل از انفجار خنثی کنید. اگر این ۶ رفتار در…
۴ هفته پیش

شهود و عقل سلیم؛ راهنمای غلط برای فلسفه‌ ورزی

آیا مجبوریم کودکی که در حال غرق شدن است نجات دهیم؟ آیا می‌توانیم به‌زور اندام‌های کسی را برای نجات جان پنج نفر برداشت کنیم؟ این‌ها نمونه‌هایی از آزمایشات فکری معروفی‌ست که اندیشمندان طی قرن گذشته…
۱ ماه پیش

چرا زنان رازدار نیستند؟

دلایل عدم رازداری زنان تحقیقات جالبی در کشور انگلستان بر روی ۳۰۰۰ زن با سنین بین ۱۸ تا ۶۵ سال در مورد حفظ و نگهداری راز دیگران انجام شد که نتایج جالبی هم داشت، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که زنان به…
۱ ماه پیش

آزمایش زندان استنفورد، خطرناک ترین آزمایش روانشناسی تا به امروز

در ماه می‌ سال ۲۰۰۴ جهان با دیدن عکس هائی از درون زندان ابوغریب شوکه شد. عکس‌ها حکایت از آن می‌کرد که گروهی از مردان و زنان جوان آمریکائی در زندان ابوغریب تمامی مرز‌های اصول اخلاقی و انسانی را در هم…
۱ ماه پیش

استرس می تواند مفید باشد!

1. ممکن است باعث تقویت مغز شود شاید شنیده‌اید که می‌گویند «آنچه تو را نکشد، قوی‌ترت می‌کند.» این برای استرس هم صادق است؛ دوره‌های کوتاه استرس ممکن است سلامت مغز را بهبود ببخشد. در پژوهشی که سال ۲۰۱۳…
۱ ماه پیش

چگونه فرزندان مستقل تربیت کنیم؟

1. به کودکتان بگویید چه انتظاری از او دارید وقتی انتظارات‌ تان از کودک منطقی باشد و آن انتظارات را واضح و صریح به او گفته باشید، کودک معمولا سعی می‌کند آن انتظارات را برآورده کند. اما اگر از کودکتان…
۱ ماه پیش