امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 277932
۱۰۴۳
۱
۰
نسخه چاپی

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

زیاده روی در مصرف این میوه به دلیل پتاسیمی که دارد باعث آسیب رساندن به کلیه می شود ، پس بهتر است از مصرف زیاد این میوه خودداری کنید

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

آشنایی با انبه

انبه یکی از انواع میوه های گرمسیری است که در کشورهایی مانند هند ، پاکستان ، بنگلادش و … پرورش داده می شود. میوه انبه به جز مصرف خوراکی در صنایع غذایی هم به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده مورد استفاده قرار می گیرد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید درخت انبه قد بسیار بلندی دارد و ارتفاع آن می تواند تا ۴۰ متر هم برسد. یکی دیگر از عجایب درخت انبه عمر طولانی این درخت است و جالب است بدانید که این درخت تا سن ۳۰۰ سالگی هم می تواند میوه بدهد.

رسیدن میوه انبه بین سه تا شش ماه زمان نیار دارد و میوه های انبه در زمان رسیدن وزنی بین ۵۰۰ گرم تا ۲۵۰۰ گرم وزن دارند. میوه رسیده انبه تنوع رنگی زیادی دارد و با ۴ رنگ قرمز ، زرد ، نارنجی و سبز راهی بازار می شود.

بزرگترین تولید کننده انبه در جهان کشور هند است، کشور هند حدودا نصف انبه موجود در جهان را تولید می کند.

انبه میوه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از خواص آن پرداخته می شود.

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

خواص میوه انبه

رفع خشکی پوست با انبه

اگر پوست حساس و خشکی دارید می توانید از انبه برای مرطوب کردن پوست خود استفاده کنید. انبه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی محسوب می شود. برای این منظور میوه انبه را خرد کنید و روی پوست خود ماساژ دهید. پس از ۲۰ دقیقه پوست صورت را با آب ولرم بشویید.

رژیم لاغری و کاهش وزن با انبه

یکی از نکات مهم در مورد انبه این است که انبه کالری بسیار کمی دارد و همین امر باعث شده است در میان میوه های مورد علاقه کسانی که رژیم لاغری دارند قرار بگیرد. ضمن اینکه میوه انبه باعث کاهش اشتها می شود که در نتیجه باعث جلوگیری از پرخوری می شود.

انبه سرشار از فیبر است ، فیبر موجود در انیه باعث می شود جذب چربی در بدن کاهش یابد و به کاهش وزن کمک کند. علاوه بر این موارد پوست انبه از ذخیره شدن چربی در بدن جلوگیری می کند که باعث کاهش وزن می شود.

درمان آکنه و جوش صورت با ماسک انبه

ویتامین A و ویتامین C برای رفع جوش های صورت و بهبود اکنه بسیار مفید عمل می کنند. انبه حاوی مقادیر غنی از ویتامین A و ویتامین C است که به وسیله آنتی اکسیدان های موجود در این ویتامین ها می تواند برای رفع جوش صورت و اکنه مثمر ثمر باشد.

طریقه مصرف انبه به این صورت است که ابتدا یک انبه را به صورت ریز خرد کنید و به همراه یک لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا انبه خوب بجوشد سپس اجازه دهید محلول سرد شود. مقداری از این محلول را بنوشید و مقداری از آنرا به صورت ماسک روی پوشت صورت قرار دهید.

هشدار : ممکن است پوست شما به انبه حساسیت داشته باشد. برای جلوگیری از هرگونه مشکلی ابتدا مقداری از محلول را روی بازوی خود ماساژ دهید. اگر پس از گذشت یک روز پوست تان دچار التهاب نشد با خیال آسوده از محلول استفاده کنید.

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

سلامت و تقویت چشم ها

انبه حاوی مقادیر غنی از ویتامی A است که برای تقویت و سلامت چشم ضروری است. مضرف انبه علاوه بر اینکه به سلامت چشم کمک می کند می تواند از ابتلا به بیماری های چشمی مانند خشکی چشم و شب کوری نیز جلوگیری کند و باعث بهبود دید شود.

تقویت موهای سر با انبه

موهای سر برای رشد و تقویت به ویتامین E نیاز دارند. جالب است بدانید که انبه حاوی مقادیر مناسبی از این ویتامین است که مصرف آن باعث می شود گردش خون در زیر پوست سر افزایش یابد و همین امر باعث تقویت و افزایش رشد موهای سر می شود.

روشن کردن پوست با ماسک طبیعی انبه

یکی از فواید انبه برای پوست صورت این است که می تواند باعث شفافیت و سفید شدن پوست صورت شود. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در انبه باعث روشن تر شدن پوست می شوند. برای تهیه ماسک انبه ۲۰۰ گرم انبه خرد شده را به همراه ۱ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق غذاخوری آب در یک کاسه بریزید.

سپس مواد را با یک قاشق کوچک مخلوط کنید تا یکدست شوند. پس از اینکه ماسک آماده شد آنرا به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست بماند. پس از گذشت این زمان ماسک را با آب ولرم بشویید.

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

پیشگیری از ابتلا به آسم

جالب است بدانید که انبه می تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آسم هم مفید باشد. انبه سرشار از بتاکاروتن می باشد و به همین جهت می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آسم شود.

پیشگیری از بیماری ها قلبی عروقی

انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم ، فیبر و انواع ویتامین های مفید برای قلب می باشد. به همین جهت با مصرف انبه می توانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهید.

بهبود کم خونی

یکی از خواص انبه کمک به درمان کمی خونی می باشد. انبه حاوی مقادیر غنی از آهن است که باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و به همین دلیل می تواند به درمان کم خونی کمک شایانی کند

جوان سازی پوست صورت با مصرف انبه

انبه سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که برای رفع چین و چروک روی پوست و جوان تر شدن پوست بسیار مفید هستند. با مصرف خوراکی هم این آنتی اکسیدان ها تاثیر گذار هستند البته برای تاثیر حداکثری بهتر است از ماسک انبه استفاده کنید.

برای ساخت ماسک جوان سازی پوست صورت کافیست یک انبه متوسط را له کنید سپس ۲ قاشق سوپخوری جو دو سر ، کمی آب ، ۳ قاشق چایخوری روغن انبه و ۲ قاشق سوپخوری شیر اضافه کنید و پس از مخلوط کردن مواد به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار دهید ، سپس با ولرم بشویید.

انبه | خواص و مضرات انبه که باید به آن توجه کرد

مضرات انبه

زیاده روی در مصرف این میوه به دلیل پتاسیمی که دارد باعث آسیب رساندن به کلیه می شود ، پس بهتر است از مصرف زیاد این میوه خودداری کنید.

برخی از فروشندگان انبه، برای اینکه بتوانند این میوه را به مدت طولانی تری در فروشگاه خود نگه داری کنند آنرا به صورت کال و نارس خریداری می کنند و با استفاده از کاربید کلسیم که ترکیبی شیمیایی است انبه ها را رسیده می کنند.

این ترکیب شیمیایی می تواند مشکلات جدید برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل سعی کنید از انبه ها ارگانیک استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید انبه ای که خریداری کرده اید ارگانیک است آنرا به مدت ۸ ساعت در آب بخیسانید تا سموم آن خارج شود.

برخی افراد پس از مصرف انبه دچار خارش در دهان و دور لب ها می شوند. این خارش به دلیل ماده ای به نام اوروشیول است که در گیاهانی مانند سماق سمی ، بلوط سمی و پیچک سمی نیز وجود دارد. البته این ماده انبه را سمی نکرده است فقط باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد می شود.

انبه اندیس گلایسمی بالایی دارد و باعث افزایش یکباره قند خون و موجب ترشح هورمون انسولین می شود ، در نتیجه بیماران دیابتی باید این میوه را با احتیاط مصرف کنند.

کسانی که به پلاستیک خام حساسیت دارند معمولا به انبه کال هم حساسیت نشان می دهند.

انبه میوه ای گرم است و برای افراد گرم مزاج باعث خراب شدن کبد و لثه ها می شود.

مصرف بیش از حد انبه کال و ترشی انبه و هسته آن باعث ناباروری می شود.

اگر انبه را با شکم خالی بخورید باعث مشکلاتی در معده و روده شما می شود.

مصرف انبه کال برای روده مضر است.

اگر مردان بیش از حد از انبه مصرف کنند به اسپرم های آنها ضربه وارد می شود.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف سس انبه باعث تشدید وضعیت التهاب کبد، کهیر، حساسیت پوستی، خارش پوست، اگزما، انواع سردرد، میگرن، رعشه، جنون، صرع، سرگیجه، مانیا، سادیسم، تشنج، و آتروفی مغزی، آلزایمر ، لکنت زبان، همچنین کبد چرب و خارش شدید کف دست و پا ناشی از کبد چرب می شود.

اگر با خوردن انبه دچار نفخ شدید ان را با زنجبیل بخورید.

امکان دارد که انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین که یک داروی رقیق‌کننده‌ ی خون است اختلال ایجاد کند.

در کودکان ممکن است ایجاد حساسیت کند.

خانم های باردار در سه ماه آخر بارداری باید در خوردن این میوه احتیاط کنند چرا که ممکن است چاق شوند و دچار دیابت بارداری شوند.

در هفته آخر بارداری به این علت که ممکن است ایجاد حساسیت در مادر و جنین کند مصرف آن را قطع کنید.

مصرف انبه های مصنوعی در دوران بارداری برای مادر و جنین خطرناک است.

مصرف انبه از ریه در برابر سرطان محافظت می کند و ضرر خاصی ندارد مگر در صورت خوردن انبه تقلبی یا زیاد مصرف کردن که می تواند هر مشکلی در بدن شما ایجاد کند.

  • منبع
  • پارسی دی
  • فال و خواب

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید