امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 265194
۱۳۸۳۵
۱
۰
نسخه چاپی
Hymen

بررسی انواع پرده بکارت و تاثیر آن بر عملکرد جنسی و رضایت زنان

پرده بکارت یا پردهٔ مهبل بافت نازکی است از جنس مخاطی مشابه با دیواره واژن که ورودی مهبل را به صورت ناقص می‌پوشاند. این پرده در بخش خارجی دستگاه تناسلی زنان قرار دارد و در دهانه مهبل واقع شده‌است.

بررسی انواع پرده بکارت و تاثیر آن بر عملکرد جنسی و رضایت زنان

پرده ی بکارت چیست؟

پرده بكارت  Hymen لایه ای از جنس پوست  است كه تمام یا قسمتی ازدهانه واژن را می پوشاند. Hymen، نام علمی پرده بکارت بوده و به معنای پوست یا پرده كه از نام الهه ازدواج و عروسی یونانیان God Hymen گرفته شده است. بسیاری تصور می كنند كه پرده بكارت، داخل واژن قرار دارد، در صورتی كه اینطور نیست. پرده بكارت، دقیقا در ورودی دهانه واژن قرار دارد، نهایتا 1 سانتیمتر داخل تر. به همین دلیل، دخول های بسیار سطحی نیز ممکن است منجر به آسیب به پرده بکارت شوند.

پیدایش پرده بکارت بر اثر تکامل جداگانه دستگاه تناسلی داخلی (مثل مهبل) و دستگاه تناسلی خارجی (لبه‌های فرج) جنین در دوران بارداری است. مهبل جنین در مراحل اولیه رشد به شکل یک بند توپر در داخل بدن است و راهی به بیرون ندارد. این بند به مرور تو خالی شده و به شکل لوله‌مانندی در می‌آید اما کماکان در داخل بدن قرار داشته و به پوست ختم می‌شود. در این مرحله پوست موجود در مقابل مهبل به تدریج مضمحل شده و ورودی مهبل را تشکیل می‌دهد. پوستی که قبلاً در محل ورودی مهبل قرار داشته‌است جذب دیواره لوله مهبلی می‌شود اما در این روند لایه نازکی از آن در نزدیکی ورودی مهبل باقی می‌ماند و عضوی پرده‌مانند را تشکیل می‌دهد.

پرده بکارت شکل ثابتی ندارد و در افراد مختلف اشکال متفاوتی دارد. اما نبود آن فقط در ۰٫۰۳٪ زنان اتفاق می‌افتد. در این افراد مرحله شکل‌گیری ورودی مهبل بیش از حد معمول پیشرفت کرده و بافت باقی‌مانده در ورودی واژن به قدری کوچک شده که قابل مشاهده به عنوان یک پرده نیست.

چگونگی کشف پرده بکارت

تا پیش از کشف پرده بکارت دلیل درد و خونریزی بیشتر زنان در اولین آمیزش جنسی ناشناخته بود و فرضیات اشتباهی در این مورد مطرح شده بود. برای مثال یکی از پزشکان سده‌های میانه تصور می‌کرد یک غده گوشتی چسبیده به دیواره مهبل وجود دارد که در آمیزش جنسی از جا کنده می‌شود یا پزشک دیگری معتقد بود پنج رگ در در لبه واژن قرار دارند که در جریان آمیزش پاره می‌شوند.

ابن سینا نخستین پزشکی بود که پاسخ درستی به این معما ارائه داد و دلیل آن را وجود یک لایه یا برآمدگی پوستی در ورودی واژن دانست که با آمیزش جنسی آسیب دیده و موجب درد و خون‌ریزی می‌شوند.

آندرئاس وزالیوس کالبدشناس هلندی در سال ۱۵۴۴ نخستین شخصی شد که به طور عملی و از طریق تشریح بدن وجود این تکه پوست کوچک را ثابت کرد.

جنس پرده ی بکارت

1. پرده بکارت ارتجاعی: که حین دخول پاره نمی شود، اما " کش " می آید و معمولا خونریزی ندارد. فردی که  با پرده ارتجاعی دخول داشته ، اما خونریزی ندیده است ، باید بداند، در معاینه امکان تشخیص دخول وجود دارد . چون درسته که پرده پاره نشده است . اما " کش آمده " و ظاهرش تغییر پیدا میکند .

2. پرده بکارت غیر ارتجاعی: یعنی پرده ی بکارت قابلیت کش آمدن ندارد و با پارگی از بین میرود . پرده های بکارت غیر ارتجاعی ، حتما خونریزی خواهند داشت.

بررسی انواع پرده بکارت و تاثیر آن بر عملکرد جنسی و رضایت زنان

انواع پرده بکارت

پرده بکارت حلقوی

در این نوع، پرده بکارت به شکل حلقه‌ای پیرامون ورودی واژن را پوشانده است و سوراخ گردی وسط پرده ایجاد شده است . اندازه ی این سوراخ بسیار متغیر است .

پرده بکارت سپتوم دار یا تیغه ای

پرده ای كه پل پوستی در طول ورودی واژن دارد.گاهی این پل شناسایی نمی شود و فقط باعث نزدیکی های دردناک می شود. گاهی برای اولین بار طی زایمان طبیعی دیده می شود.

پرده بکارت غربالی (سوراخ سوراخ)

این پرده به طور كامل در عرض واژن كشیده شده و کاملا واژن را پوشانده ، اما سطح آن سوراخ سوراخ است. این سوراخها معمولا ریز هستند.

پرده بکارت دندانه دار ( شرابه ای) 

شبیه پرده حلقوی است با این تفاوت که کنره هایش نا منظم است. در واقع تفاوت این نوع پرده با پرده حلقوی یا گرد فقط در مضرس یا هفت و هشتی بودن لبه های حفره می باشد.

پرده بکارت مسدود (بدون سوراخ) 

این نوع پرده هیچ سوراخی ندارد و کاملا مسدود است.در دخترانی كه به سن بلوغ می رسند، در صورتیكه دارای پرده بسته باشند، خون قاعدگی پشت آن جمع شده و نمی تواند خارج شود در نتیجه باعث بروز درد می شود، اینگونه افراد باید به دكتر مراجعه كرده تا طی عمل جراحی و ایجاد برشی در سطح پرده، خون قاعدگی از آن خارج شود.

طی اولین دخول، پرده بكارت، معمولا در چند جا پاره شده و به چند قطعه تقسیم می شود.گاهی بندرت پرده ی بکارت به قدری ضخیم است که بهتر است با جراحی اندکی باز شده ، سپس دخول انجام شود.

عوامل مؤثر در پاره شدن پرده بکارت

برخی فعالیت‌ها می‌تواند سبب آسیب و پارگی برگشت ناپذیر پرده بکارت (پرده مهبل) شود از جمله:

• ورزش‌های سنگین از جمله ژیمناستیک

• برداشتن وزنه سنگین

• ضربه‌های شدید در منطقهٔ مهبل (مانند لگد خوردن)

• داخل کردن شیء خارجی به داخل مهبل مانند انگشت

• تصادف

• عمل های لگنی وخیم

• برخی نیز بطور مادرزادی پردهٔ مهبل ندارند

• عمل جنسی که همراه با ورود آلت جنسی به مهبل باشد

• حرکات ناگهانی

بررسی انواع پرده بکارت و تاثیر آن بر عملکرد جنسی و رضایت زنان

سوالاتی متداول درباره پرده بکارت

1. آیا ممکن است دختری بدون داشتن رابطه جنسی پرده بکارتش را از دست دهد؟ اگر دختری به طور طبیعی پرده بکارت نداشه باشد، آیا آزمایشی وجود دارد که ثابت کند او به طور طبیعی بکارت نداشته است؟

برخی دختران ممکن است به طور مادرزادی پرده بکارت نداشته باشند. همچنین پرده بکارت ممکن است در اثر فعالیت‌های روزمره مثل دوچرخه‌سواری، اسب‌سواری، پریدن، ژیمناستیک و دیگر انواع فعالیت‌ها به مرور زمان از بین برود.

هیچ آزمایش وجود ندارد که نشان بدهد دختری به طور طبیعی پرده بکارت داشته یا نداشته است.

زمانی که آلت تناسلی در جنین شکل می‌گیرد، بعضی جنین‌ها به پسر تبدیل می‌شوند، بعضی به دختر و بعضی هم به انترسکس یا بیناجنسی. جنینی که به دختر تبدیل می‌شود، برخلاف جنین پسر، قسمت تناسلی آن به طور کامل بسته نمی‌شود و پرده بکارت هم در واقع قسمت زایدی از آن روند است و کاربردی در بدن ندارد. مثل آپاندیس که قسمت زایدی از بدن است که در اثر تکامل بشر در بدن باقی مانده است.

2. پاره شدن پرده بکارت لزوما همراه با درد و خونریزی است؟ آیا استفاده از تامپون به بکارت آسیب میزند؟

ممکن است برای نزدیکی بار اول، مقدار کمی خونریزی ایجاد شود. آن هم به خاطر کشیدگی که به وجود می آید و مقداری پارگی که در این پرده ایجاد می‌شود.

بعضی‌ها این خونریزی را دارند و بعضی‌ها ندارند. این خونریزی خیلی وحشتناک و شدید نیست و در حد چند قطره است. در مواردی هم ممکن است به دلیلی خونریزی نداشته باشد که رابطه جنسی بار اول با احتیاط زیاد و تدریجی صورت بگیرد.

در مواردی ممکن است برای استحکام برخی پرده‌ها به جراحی موضعی برای برداشتنش نیاز پیدا شود.

ممکن است بر اثر معاینه پزشک زنان و زایمان و استفاده از تامپون و یا اگر فردی برای شناخت بیشتر بدنش انگشتش را داخل واژنش کند، پرده بکارت از بین برود.

دخول برای بار اول با وجود داشتن پرده بکارت برای همه دردناک نیست و ممکن است باعث خونریزی هم نشود. کسانی که در دخول بار اول خیلی درد دارند، معمولاً پیشنوازی کافی ندارند.

ترمیم یا دوختن دوباره پرده بکارت از نظر پزشکی توصیه نمی‌شود، به این دلیل که ممکن است عواقبت ناخواسته‌ای مثل عفونت و خونریزی و دردهای شدیدی احتمالی به هنگام دخول داشته باشد.

3. آیا خودارضایی می‌تواند باعث پارگی پرده بکارت شود؟

خود ارضایی در صورتیکه باعث ضربه مستقیم به پرده بکارت شود، می‌تواند باعث پارگی آن شود. ذکر این نکته ضروری است که پرده بکارت به طرق مختلف پاره می‌شود هرچند مقاربت متداول ترین راه آن است.

دختران فعال با ورزش‌هایی نظیر دوچرخه سواری، رقص، پریدن و سایر فعالیتهای فیزیکی بیشتر در معرض کشیده شدن و پارگی پرده بکارت قرار دارند. وارد کردن تامپون با نیروی کافی نیز ممکن است باعث پارگی شود. ضربه‌های شدید در منطقه مهبل مانند لگد خوردن می‌تواند باعث پارگی پرده بکارت شود.

باید توجه داشت که پارگی پرده بکارت تنها از طریق ضربه مستقیم به آن یا مقاربت اتفاق نمی افتد و جز به این دلیل هیچ مورد دیگری مثل سقوط از ارتفاع یا بلند کردن جسم سنگین، کوهنوردی و موارد مشابه نمی‌تواند علتی برای این پارگی باشد.

4. آیا آزمایش پرده بکارت در ایران هم متداول است؟

آزمایش پرده بکارت در ایران وجود دارد. خیلی از دختران قبل از ازدواج به پزشک مراجعه می‌کنند تا برگه‌ای بگیرند که تصدیق کند باکره بوده‌اند. یکی از دلایلی که گفته می‌شود افراد این کار را می‌کنند، عواقب قانونی و حقوقی آن است.

در مورد دیگری که در ایران انجام می‌شود با حکم قضایی است که در صورتی که دادگاه برای اثبات جرم دستور صادر کند، این آزمایش انجام می‌شود.

  • منبع
  • حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید