طلاق توافقی فرآیندی ساده برای ترک زندگی مشترک و حل اختلافات است؛ اما این فرآیند به ظاهر ساده، چالشها و مشکلات فراوانی را به همراه دارد. مشکلاتی که نهتنها آینده زوجین، بلکه آینده فرزندان را نیز تحتتاثیر قرار میدهند.
زوجین پیش از مراجعه به وکیل طلاق توافقی، باید آگاهی کاملی در مورد مزایا و معایب این نوع از طلاق بهدست بیاورند. سپس از منطق خود و مشورت با وکلا، برای اخذ بهترین تصمیمات استفاده کنند.
مزایا و نکات مثبت طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی نسبتبه انواع طلاق مزایایی را با خود همراه دارد. این نوع از طلاق موجب تسریع در فرآیند حل و فصل اختلافات رابطه زناشویی شده و درگیری زوجین را کمتر میکند. مزایای طلاق توافقی زیر نظر وکیل طلاق خوب در موارد زیر شرح داده شدهاند:
-
هزینه کم: در طلاق توافقی زوجین نیازی به حضور در دادگاه ندارند. همین که یک وکیل طلاق توافقی خوب را انتخاب کنند و با مشورت او کارهای دفتر ثبت طلاق را انجام دهند، میتوانند طلاق بگیرند. این مزیت موجب کاهش هزینههای طلاق میشود.
-
سرعت بالا: طلاق توافقی سرعت بالایی دارد؛ زیرا در این نوع از طلاق مراحل قانونی چندانی طی نخواهند شد.
-
حفظ حقوق زوجین و فرزندان: در طلاق توافقی بدون اینکه دادگاه حکمی را صادر کند، این خود زوجین هستند که در مورد حضانت و مسائل مالی تصمیم میگیرند؛ بنابراین، حقوق فرزندان و همسر پایمال نمیشود.
-
کاهش تنشهای روحی و روانی: طلاق توافقی با هماهنگی از سوی زن و مرد انجام میشود؛ بنابراین، آسیبهای روحی و روانی چندانی را برای فرزندان ایجاد نخواهد کرد. آنچه که آینده فرزندان را با مشکل مواجه میکند، آسیبهایی است که بعد از طلاق متوجه آنها میشود.
طلاق توافقی چه معایبی دارد؟
طلاق توافقی اگرچه مزایایی همچون سرعت بخشیدن به روند طلاق و سهولت را به همراه دارد؛ اما معایبی خواهد داشت. معایبی که گاه روی روحیات طرفین تاثیر میگذارند و گاه آنها را با چالشهای جدیدتر در زندگی شخصی مواجه میکنند. از سوی دیگر، قانون در سال جدید شرایط سختتری را برای طلاق توافقی در نظر گرفته است که میتواند شما را سردرگم و درگیر سازد. برخی از مهمترین معایب طلاق فوری به شرح زیر هستند:
بیتوجهی به آینده فرزندان
تصمیم طلاق چه توافقی باشد چه نباشد، آینده فرزندان را با مشکلات فراوان همراه خواهد کرد. فرزندان پس از طلاق توافقی بدون اینکه خودشان تمایل داشته باشند، فصل جدیدی از زندگی را آغاز میکنند. پس ممکن است ضربه بخورند و بیتوجهی به آنها باعث سرکوب شدن عواطف، مهارتها و استعدادشان میشود.
پشیمانی در آینده
در طلاق توافقی به علت سرعت بالای پروسه، در کوتاهترین زمان ممکن قصه زندگی زوجین به پایان میرسند. شاید به ظاهر طلاق موجب آرامش خاطر شود؛ اما تاثیرات آن کاملا برعکس هستند. در اغلب موارد طلاق توافقی در دوران عقد و دوران پس از ازدواج پشیمانی را بهدنبال دارد. برای جلوگیری از پشیمانی ابتدا باید در جلسات مشاوره شرکت کنید و سپس مراحل طلاق را پشتسر بگذارید. چنانچه اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، میتوانید از یک وکیل طلاق توافقی کمک بگیرید.
تغییر دیدگاه جامعه به افراد
وقتی یک زن و مرد با توافق یکدیگر جدا میشوند، تبعات زیادی را به دوش خواهند کشید؛ زیرا جامعه ما هنوز ظرفیت مواجهه صحیح با افراد متارکه کرده را ندارد و این منجر به ایجاد فشارهای روانی زیاد میشود.
از طرفی دیگر، زوجین بهخصوص خانمها در بسیاری از موارد پس از طلاق تحت آزار و اذیت و نگاه بد جامعه قرار میگیرند. توصیه ما این است با صحبت کردن یا شرکت در جلسات مشاوره، طلاق توافقی کاهش یابد و جایگزین آن حل مشکلات با روش صحیح و تحکیم بنیان خانواده باشد.
تصمیمات عجولانه برای طلاق
برخی از افراد بدون سنجش منطقی شرایط، سریعا یک وکیل طلاق توافقی را انتخاب میکنند و تصمیمات هیجانی و بدون فکری اتخاذ میکنند و بعد از مدتی پشیمان میشوند. بسیاری از زوجین پس از طلاق توافقی متوجه میشوند تصمیمات آنها نادرست بوده است؛ اما دیگر راهی برای بازگشت وجود ندارد. تصمیم طلاق نباید از روی احساسات باشد، بلکه باید با عقل و منطق گرفته شود. در این صورت موجب پشیمانی نخواهد شد. ازآنجاییکه در چنین شرایط بحرانی، معمولا افراد توانایی اینکه درست فکر کنند را ندارند و ممکن است نتوانند با منطق جلو بروند، کمک گرفتن از وکلا برای آشنایی با حق و حقوق و راهکارهای صحیح میتواند بسیار کمککننده باشد.
افزایش آمار طلاق در جامعه
از دیگر آسیبهای طلاق توافقی، افزایش آمار طلاق است. سهولت و عدم پیچیدگی زیاد در این نوع از طلاق افراد را تشویق به ترک زندگی مشترک میکند. همین مسئله میتواند بنیان خانوادههای متعددی را در سطح جامعه به زوال بکشد. بهترین وکیل طلاق توافقی پیش از اینکه کارهای طلاق را انجام دهد، جوانب مختلف و مشکلات آن را برایتان بررسی خواهد کرد تا در شرایطی درست تصمیم خود را اتخاذ کنید.
عدم برنامهریزی برای آینده زندگی
اغلب زوجین بدون داشتن تجربه طلاق، تصور میکنند زندگی شاد و خرمی در انتظار آنهاست؛ اما طلاق آنها را وارد دوره جدیدی از زندگی میکند که ممکن است برای برخی چندان خوشایند نباشد. کمترین مشکلات برای زوجین مشکلات روحی، روانی و عاطفی هستند. گذشته از آن، این صدمات زندگی، آینده زوجین را با چالش مواجه میکنند. پیش از اینکه طلاق توافقی بگیرید، میتوانید از یک وکیل طلاق توافقی که با افراد مختلفی مواجه بوده است، در مورد آثار سوء آن بپرسید. همچنین با کمک درمانگران خانواده، احتمال بازگشت به بنیان گرم خانواده و احیای زندگی در صورت امکان وجود دارد.
لازم به ذکر است که طلاق توافقی برای بسیاری ممکن است بهترین تصمیم باشد؛ برای افرادی که تصمیم قطعی و آگاهانه برای جدایی و طلاق گرفتهاند. طلاق توافقی و مشورت با گروه وکلای خانواده میتواند بهترین گزینه باشد که منجر به کاهش تنش و درگیری خواهد شد.
جمعبندی
طلاق توافقی با مزایا و معایب زیادی همراه است که در متن فوق مطرح شدند. بسیاری از زوجین پیش از اینکه با یک مشاور و حتی وکیل طلاق توافقی صحبت کنند، خودشان کارهای طلاق را انجام میدهند. این کار تبعاتی همچون مشکل در آینده، آزار و اذیت، نابودی زندگی فرزندان و از همه مهمتر نادیده گرفته شدن حق و حقوق دارد. از سوی دیگر طلاق توافقی برای افرادی که ادامه زندگی آنها دیگر امکانپذیر نیست، موجب کاهش هزینه، کاهش تنش و افزایش سرعت خواهد شد. این خود شما هستید که در مورد زندگی خود تصمیم میگیرید؛ اما فراموش نکنید طلاق گاهی بهترین راه و گاهی بدترین تصمیم است. نکته مهم این است که با آگاهی درباره شرایط زندگیتان تصمیم بگیرید.
دیدگاه