جزای نقدی توهین در سال ۱۴۰۳ بین 20 تا 80 میلیون تومان متغیر است؛ البته این مجازات برای مواردی تعریف شده که جرم صورت گرفته لفظی و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بیان شده باشد. اگر فحاشی صورت گرفته توهین جنسی محسوب شود و شامل حد قذف گردد، مجازات سنگین تر خواهد بود؛ حتی در برخی از موارد مجرم به حبس یا اعدام محکوم خواهد شد.
در ادامه جزای نقدی توهین در سال 1403 را به صورت حضوری، مجازی و پیامکی بررسی کرده ایم. در این شرایط برای ثبت شکایت از مجرم و محکوم کردن او، باید با شیوه ثبت شکایت و روند آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید فحاشی را به اثبات برسانید و کارهای اداری را به سادگی طی کنید.
شما با مراجعه به تیم های تخصصی و حرفه ای به سادگی می توانید مجرم را مجازات کنید برای این کار کافی است به سراغ تیم های خبره چون گروه حقوقی نیکرا بروید. این تیم حرفه ای از بهترین وکیل های مشهد تشکیل شده و شما می توانید از این مجموعه برای رسیدگی به شکایات خود کمک بگیرید.
جریمه نقدی فحاشی در سال جدید (1403)
مطابق با قوانین، میزان جریمه های نقدی با توجه به نرخ روز اعلام شده توسط بانک مرکزی، معمولا هر سه سال یک بار تغییر می کند. در سال های اخیر، مبلغ جریمه های نقدی افزایش زیادی داشته است. جزای نقدی توهین در سال ۱۴۰۳ با استناد ماده 28 اصلاح قانون مجازات اسلامی، به عنوان یکی از جرم های درجه 6، بین بیست میلیون تومان (200.000.000 ریال) تا هشتاد میلیون تومان (800.000.000 ریال) بسته به شدت و موقعیت متغیر می باشد.
اهمیت انتخاب بهترین وکیل برای شکایت فحاشی
یکی از مهم ترین اقدامات برای آشنایی با قیمت های به روز جزای نقدی توهین در سال ۱۴۰۳ و طی کردن روند ثبت شکایت، انتخاب وکیلی حرفه ای است. شما می توانید با مراجعه به بهترین وکیل مشهد یا شهر محل زندگی خود، در کمترین زمان ممکن، اقدامات مورد نیاز در پرونده های فحاشی را به نتیجه برسانید.
مجازات توهین به سران و مسئولین کشور
در هر کشوری قوانینی برای جلوگیری از توهین به مسئولین و سران آن کشور وجود دارد و در صورت توهین به این شخصیت ها، فرد خاطی مجازات می شود. در ادامه برخی از جرائم توهین به مسئولین و مجازات آنها را بررسی کرده ایم.
جرم توهین به رهبری در ایران
طبق ماده 514 در تعزیرات قانون مجازات اسلامی، چنانچه فردی به شخص اول جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) یا مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) توهین کند، به شش ماه تا دو سال حبس محکوم می شود.
جریمه نقدی توهین به مقامات دولتی در ایران
مطابق با ماده 609 قانون مجازات اسلامی، هرکس به یکی از مسئولین زیر در حین انجام وظیفه یا به دلیل سمت و جایگاهی که دارند توهین کند، به یک و نیم تا سه ماه حبس، 74 ضربه شلاق یا معادل نقدی آن مطابق با نرخ قانونی در آن سال محکوم می شود.
- رئیس جمهور
- رئیس مجلس شورای اسلامی
- رئیس قوه قضاییه
- نماینده مجلس شورای اسلامی
- قضات
- عضو دیوان محاسبات
- کارکنان وزارتخانه ها، شهرداری و موسسات دولتی
- اعضای شورای نگهبان
- نماینده مجلس خبرگان
توهین به نماینده سیاسی کشورهای دیگر
هرکس به نماینده سیاسی یا رئیس کشوری که وارد خاک ایران شده است توهین نماید، مطابق با ماده 517، به یک تا سه ماه حبس محکوم می شود؛ البته این در شرایطی انجام می شود که در کشور مذکور نیز برخورد متقابلی به لحاظ قانونی وجود داشته باشد.
جریمه فحاشی به مقدسات اسلام
هرگونه توهین به مقدسات اسلام، ائمه طاهرین (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س) یا هر یک از انبیاء الهی، در صورتی که شامل سب النبی باشد، مجرم به اعدام محکوم می شود؛ در غیر این صورت مجازات آن بین یک تا 5 سال حبس خواهد بود.
مجازات توهین جنسی در ایران
بهتر است بدانید جزای نقدی توهین در سال ۱۴۰۳، تنها شامل مواردی است که شخص مرتکب قذف نشده باشد. هرگاه شخصی به دیگری بگوید تو با فلان شخص (زن یا مرد) زنا یا لواط کرده ای، قاذف محسوب می شود و در صورت وجود شرایط زیر، به 80 ضربه شلاق محکوم می شود.
- شخصی که مورد فحاشی قرار گرفته بالغ، عاقل، مسلمان، معين و غير متظاهر به زنا يا لواط بوده باشد.
- جرم زنا یا لواط برای قذف شونده (فرد مورد فحاشی) برای قاضی اثبات نرسد.
- شخص بیش از سه مرتبه قذف نکرده باشد؛ زیرا در مرتبه چهارم به اعدام محکوم می شود.
- چنانچه مجرم به مادر، پدر یا اعضای خانواده شخص توهین کرده باشد، قذف شونده آن عضو خانواده خواهد بود.
مجازات توهین مجازی، تلفنی و پیامکی
چنانچه فحاشی با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و مخابراتی صورت گیرد، مجازات آن بین یک تا 6 ماه حبس به همراه محدودیت های ارتباطی خواهد بود؛ البته این در صورتی است که توهین شامل حد قذف نشود. اگر شخصی در رسانه ها یا با استفاده از ابزارهای الکترونیکی اقدام به توهین جنسی مانند "مادر بدکاره" کند، به شلاق حدی محکوم می شود و در بسیاری از موارد این مجازات قابل خریدن نیست.
توهین در فضای مجازی
این نوع توهین معمولا در شبکه های اجتماعی یا پیام رسان ها دیده می شود. اگر شخصی در کامنت یا در شخصی افراد اقدام به توهین نماید. فرد مورد توهین قرار گرفته می تواند از توهین کننده شکایت نماید. برای این نوع شکایت باید یک اسکرین شات از توهین فرد تهیه و آن را به مراجع قانونی پیگیری این جرائم ارائه داد.
اگر این توهین به فرد شامل تغییر صدا، تصویر یا تحریف اطلاعات شخص باشد، طبق قانون مجازاتی برابر با 91 روز تا 2 سال حبس دارد یا برای آن جریمه نقدی برابر با 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال در نظر گرفته می شود.
نکته: در نظر داشته باشید که قانون توهین در فضای مجازی به صورت مجزا بوده اما می تواند در ذیل فحاشی با ابزار الکترونیکی و مخابراتی تعریف شود.
آیا می توان مجازات شلاق در توهین را خرید؟
از آنجایی که مجازات شلاق به دلیل توهین، از نوع جزای تعزیری است، با وجود شرایط زیر می توان آن را به جزای نقدی توهین تبدیل کرد:
- مجرم سوء سابقه نداشته باشد.
- توهین موجب حد قذف نگردد.
- توهین به افراد عادی صورت گرفته باشد.
جزای نقدی انواع فحاشی در سال 1403
جزای نقدی توهین در سال ۱۴۰۳ برای فحاشی به افراد عادی بین 200 تا 800 میلیون ریال متفاوت است. اگر شخصی به سمت های بلند پایه مانند ریاست جمهوری، مقام معظم رهبری توهین کند، مجازات همراه با حبس یا شلاق خواهد بود؛ البته این موارد برای بی احترامی های غیر جنسی است.
چنانچه فحاشی شامل حد قذف شود؛ مانند تهمت زنا یا لواط، حتی اگر به صورت غیر مستقیم گفته شده باشد، مجرم به شلاق حدی محکوم می شود و قابل خریدن نیست. سنگین ترین مجازات فحاشی، توهین به مقدسات اسلام است که اگر شامل سب النبی گردند، مجازات اعدام خواهند داشت. هرگونه بی احترامی به پیامبران الهی نیز بین 1 تا 5 سال حبس در پی دارد.
دیدگاه