امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 280385
۸۴۸
۱
۰
نسخه چاپی

اگر از نوع والدین سهل گیر هستید، شیوه تربیت خود را تغییر دهید!

اگر بخواهیم والدین سهل گیر را در یک کلمه خلاصه کنیم آن‌ها (دموکرات‌ترین) کسانی هستند که ممکن است در زندگی ببینید، پدر و مادرانی که شاید در ظاهر خوب و مهربان به نظر برسند!

والدین سهل گیر

والدین سهل گیر خواسته یا ناخواسته پیامدهای منفی بسیاری را برای سلامت روان فرزندان‌شان می‌خرند. حتی شاید بتوان گفت که آن‌ها در آینده رابطه والد و فرزندی خوبی را هم تجربه نخواهند کرد.

این موضوع باعث می‌شود تا روانشناسان کودک همیشه و همه‌جا راجع به اهمیت توجه به سبک‌های فرزند پروری به والدین هشدار بدهند.

ویژگی های والدین سهل گیر

کودکی‌ های سخت

تجربه نشان داده که بسیاری از این والدین سهل گیر خودشان کودکی سختی را پشت سرگذاشته‌اند. آن‌ها معمولاً یک کودک آسیب‌دیده درون خودشان دارند که نیاز به دریافت محبت اطرافیان دارد. به همین خاطر می‌توان گفت رفتاری که با فرزندشان نشان می‌دهند درواقع پاسخی است که به کودک آسیب‌دیده درون خودشان می‌دهند. آن‌ها هر بار که می‌خواهند به فرزندشان سختگیری کنند یاد شرایط سخت کودکی خود می‌افتند و به همین خاطر سعی می‌کنند از بروز ناراحتی در فرزندشان جلوگیری کنند.

والدین سهل گیر هیچ قانونی ندارند

والدین سهل گیر معمولاً هیچ قانون مشخصی برای فرزندانشان در نظر نمی‌گیرند. کودکانی که در این خانه بزرگ می‌شوند هرگز مجبور نیستند چهارچوب خاصی را رعایت کنند. این خانواده‌ها فقط یک قانون دارند و آن هم این است که فرزندانشان نباید هیچ ناراحتی یا فشاری را تحمل کنند. به همین خاطر هرج‌ومرج و آشفتگی یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که در این خانواده‌ها دیده می‌شود.

تنبیه شدن معنی ندارد

همان‌طور که گفتیم در خانه والدین سهل گیر قانونی وجود ندارد. فرزندان آزاد هستند که هرطور دوست دارند رفتار کنند. پس طبیعتاً چیزی به‌عنوان تنبیه هم در این خانواده‌ها وجود ندارد. البته وقتی از تنبیه صحبت می‌کنیم منظورمان تنبیه‌های سختی مثل کتک‌زدن فرزندان نیست. اما به‌طورکلی فرزندانی که در این خانواده‌ها بزرگ می‌شوند هرگز بابت رفتار خود مسئول نیستند.

والدین سهل گیر قاطع نیستند

شخصیت والدین سهل گیر مدام بین کودکی که در درونشان دارند و پدر یا مادری که هستند جابه جا می‌شوند. به همین خاطر آن‌ها ممکن است برای سروسامان دادن به شرایط تصمیم بگیرند قوانینی وضع کنند، اما هرگز نمی‌توانند آن را اجرا کنند. برای اجرایی شدن قوانین لازم است که در درجه اول پدر و مادر در مورد آن قاطعیت داشته باشند. اما والدین سهل گیر معمولاً نمی‌توانند این اقتدار را به خرج بدهند. آن‌ها هر وقت که از فرزندشان می‌خواهند مطابق قانون باشد بلافاصله نگران این موضوع می‌شوند که نکند فرزندشان را ناراحت کرده باشند یا بیش‌ازحد به او سخت گرفته باشند. به همین خاطر خیلی زود قوانین را کنار می‌گذارند.

والدین سهل گیر

خصوصیات فرزندان در خانواده های سهل گیر

هوش هیجانی پایین

هوش هیجانی  یا EQ به توانایی اشاره می کند که به ما کمک می کند تا احساسات و هیجانات خودمان را بفهمیم و مهار کنیم. هوش هیجانی همینطور در درک احساسات و هیجانات دیگران نیز به ما کمک می کند.

هوش هیجانی سبب میشود فرزندان بتوانند با دیگران همدلی کنند، به خودشان انگیزه بدهند، در موقعیت های دشوار کوشش کنند، رفتارهای تکانشی و ناگهانی و بدون فکر خودشان را مهار کنند و بتوانند زمانی که نیاز است خواسته های خودشان را به تاخیر بیندازند.

فرزندان تربیت شده در خانواده هایی با سبک فرزند پروری سهل گیرانه تقریبا هوش هیجانی پایین تری نسبت به دیگران دارند. هوش هیجانی یکی از ملاکهای مهم موفقیت در زندگی، کار و تحصیل است و دقت به آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

ارتباطات اجتماعی ضعیف

یکی دیگر از مشکلاتی که فرزندان خانواده های سهل گیر دارند (که البته باز هم به هوش هیجانی و بلوغ عاطفی آنها ها ارتباط پیدا می کند) این است که روابط اجتماعی آن ها با دیگران ضعیف است.

علت این مشکل این است که این اشخاص همیشه خواسته های خودشان را برتری بر دیگران می دانند و در همدلی کردن و تشخیص احساسات دیگران ناتوان هستند. همینطور اگر شرایط و ارتباطات بر خلاف خواست آن ها پیش برود، نمی توانند هیجانات و احساسات خودشان را کنترل کنند.

بنابراین نتیجه این می شود که حتی در مدرسه نیز شاید دوست زیادی نداشته باشند و نتوانند ارتبایطات دوستی خودشان را با بقیه نگه دارند.

پرخاشگری

همان گونه که گفتیم کودکان تربیت شده در سبک سهل گیرانه به علت اینکه کنترل هیجانی ندارند و در بچگی قانون مند نشده اند، شیوه برخورد با مشکلات و موقعیت های دشوار و را به درستی یاد نگرفته اند.

این اشخاص همینطور به علت اینکه نمی توانند در مواقع انجام خواسته هایشان را به عقب بیندازند، در شرایط سخت از خودشان پرخاشگری و خشم نشان میدهند و با این کارشان سبب رنجش و ناراحتی دیگران می شوند.

همین طور ممکن است دانش آموزان خانواده های آسان گیر به علت قانون مند نشدن در محیط خانواده ، در شرایط اجتماعی و مدرسه هم از قانون سرکشی کنند و قوانین را رعایت نکنند که در این صورت مشکلات اجتماعی به وجود آمده از عدم رعایت قانون نیز گریبانگیرشان می شود.

اعتماد به نفس پایین

این اشخاص شیوه صحیح برخورد با مشکلات را نمی دانند. بنابراین وقتی که اشتباهی از آن ها سر می زند و یا شکست می خورند، دچار ناامیدی می شوند و اعتماد به نفسشان پایین می آید. چنین افرادی زود تسلیم می شوند، اشتباهاتشان را توجیه می کنند و یا اشتباه را به گردن دیگران می اندازند و به تایید شدن احتیاج دارند.

کاهش پیشرفت تحصیلی

انتخاب و انجام سبک فرزند پروری سهل گیرانه از طرف والدین همگی ویژگی هایی را در بچه ها به وجود می آورد که همه آن ها بر تحصیل فرزندان اثر می گذارد و سبب کاهش پیشرفت تحصیلی و حتی افت تحصیلی دانش آموزان می شود.

خود شیفتگی

اساسا خود شیفتگی حسی است که سبب می شود فکر کنیم شخص خاصی هستیم یا با دیگران فرق می کنیم و خواسته های ما بر خواسته های دیگران برتری دارد. بچه های خانواده های آسان گیر کم کم خودشان را بهتر و برتر از دیگران می بینند.

والدین سهل گیر

انتقاد پذیر نبودن

از دیگر خصوصیت های این اشخاص این است که انتقادی را نسبت به خودشان قبول نمی کنند. طبیعتا افرادی که خودشان را از دیگران برتر می دانند و اگر خطایی انجام دهند آن را نمی پذیرند و اشتباه را به گردن بقیه می اندازند، نمی توناند افراد انتقاد پذیری باشند.

انتقاد پذیری یک مهارت مهم در افراد هست که سبب پیشرفت آن ها در زندگی می شود و به این معنی است که دیگران اطلاعاتی را به شما منتقل می کنند تا شما بتوانید آنها را برای اصلاح کارهایتان به کار ببرید. در حقیقت می توانیم بگوییم انتقاد شیوه ای است برای افزایش رشد فردی و اجتماعی انسان ها.

عدم همدلی با دیگران

همدلی کردن با دیگران یکی از علامت های داشتن هوش هیجانی در افراد به حساب می آید و در کیفیت و بهتر شدن ارتباطات شان با دوستان و افراد خانواده بسیار اثر گذار و مهم است. همدلی کردن به معنی درک دنیای طرف مقابل به طوری که انگار دنیای خودتان است می باشد. چرا همدلی در زندگی ما مهم است؟

همدلی به ما اجازه می دهد دیگران را بفهمیم و آنها هم در مقابل ما را بفهمند. پس همدلی رابطه شما را با دیگران محکم و پر از اعتماد می کند. بنابراین قطعا کمبود این مهارت سبب ضعف ما در ارتباطات مان با خانواده و دوستان می شود که متاسفانه از اثرات بد سبک فرزند پروری سهل گیرانه است.

  • منبع
  • بیتوته
  • نی نی مایند

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید