امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 275108
۲۶۲۰
۱
۰
نسخه چاپی

تیپاکس چیست؟ | تخلفات تیپاکس | شکایت از تیپاکس به مراجع قضایی | شکایت از توهین کارمند شرکت تیپاکس

تخلف های یک شرکتی حمل و نقل مثل تیپاکس بیشتر ممکن است ناشی از دیر رسیدن یا تاخیر کالا باشد یا اینکه ناشی از عیبی باشد که در کالا به وجود آمده است

تیپاکس چیست؟ | تخلفات تیپاکس | شکایت از تیپاکس به مراجع قضایی | شکایت از توهین کارمند شرکت تیپاکس

تیپاکس یک شرکت غیر دولتی و خصوصی مخصوص پست کالا است که حمل و نقل و خدمات پستی را بر عهده می گیرد این شرکت این کار را به صورت بین المللی نیز انجام می دهد. یکی از تعهدات شرکت تیپاکس این است که کالاهای ارسال شده را بیمه کند و در کوتاه ترین زمان ممکن تحویل فرد بدهد.

تیپاکس چیست؟

تیپاکس، یک سرویس پستی خصوصی است که خدمات پستی از جمله حمل و نقل و ارسال کالا و محصولات مختلف را در داخل ایران و هم به صورت بین المللی انجام می دهد.

شرکت تیپاکس امروزه شعبات زیادی در اکثر شهرهای ایران دارد و هر نمایندگی، محدوده وسیعی از حوزه نمایندگی خود را تحت پوشش خدمات پستی خود قرار میدهد.

این شرکت متعهد شده است تا تمامی مرسولات را بیمه نماید؛ در اسرع وقت و در زمان مقرر به مقصد رسانده و بسته های پستی را بدون آسیب تحویل نماید.

برای ارسال بسته های خود به وسیله شرکت تیپاکس، دو روش در نظر گرفته شده است:

1- مراجعه حضوری به نزدیکترین نمایندگی تیپاکس

2- تماس با شعبه، درخواست جهت مراجعه آنها و تحویل گرفتن بسته از شما

فرق بین شرکت تیپاکس با شرکت پست

اگر دقت کنید در شرکت پست شما وسایل را می توانید در قالب های مختلف و کارتن های مختلف نیز در این زمینه وجود دارد اما در شرکت تیپاکس بسته بندی مخصوص نباید از حداقلی کمتر بشود لذا حداقل بسته شما برای این که از این شرکت ارسال شود اندازه یک جعبه کفش است.

تفاوت دیگر این که شرکت ملی پست دولتی اما این شرکت خصوصی است‌.

مورد دیگر اینکه شرکت پست بسته ها را در تمام نقاط ایران ارسال میکند اما شرکت تیپاکس صرف در جاهایی که نمایندگی دارد این عمل را انجام می دهد.

در هنگام ارسال بسته از طریق شرکت تیپاکس لازم است که قبل از اینکه بسته را ارسال کنید مطمئن شوید که این شرکت در مقصد مورد نظر دارای نمایندگی باشد در غیر این صورت فرد گیرنده مخاطب شما یا باید به شعبه تیپاکس در شهر خود مراجعه کند یا اینکه هزینه بدهد و با آژانس یا پیک برایش فرستاده شود.

 

علل عدم تحویل مرسولات توسط تیپاکس

بسته های پستی به دلایل مختلفی ممکن است به فرستنده عودت داده شوند و به گیرنده تحویل داده نشود.

در این صورت، بسته مذکور طی ۷۲ ساعت کاری به فرستنده عودت داده خواهد شد.

دلایلی که موجب برگشت بسته پستی میشوند عبارتند از:

- نقص نشانی گیرنده
- نقل مکان گیرنده (تغییر آدرس)
- مختوش شدن آدرس
- عدم پاسخگویی مشتری
- درخواست فرستنده به عودت بار قبل از تحویل آن توسط تیپاکس به گیرنده: در این حالت، فرستنده باید درخواست بازپس گیری بستۀ خود را به شعبه مبدا به صورت کتبی ابلاغ نماید. عودت بار توسط گیرنده، امکانپذیر نمیباشد.

تخلفات تیپاکس

تخلف های یک شرکتی حمل و نقل مثل تیپاکس بیشتر ممکن است ناشی از دیر رسیدن یا تاخیر کالا باشد یا اینکه ناشی از عیبی باشد که در کالا به وجود آمده است.

 در سایت خود تیپاکس محلی برای شکایت در نظر گرفته شده است.

- اگر مشکل شما در بسته دیر رسیدن کالا است می توانید از طرق مختلفی گه پیش بینی شده است آن را پیگیری کنید در سایت تیپاکس یا اینکه با تلفن های مربوطه تماس بگیرید و از جریان ارسال مرسوله خود با خبر بشوید.
- اگر مشکل شما دیر رسیدن نیست اما در شکل بیرونی بسته آسیبی دیده می شود ابتدا و قبل از اینکه امضا کنید بسته را باز کنید تا از سلامت آن باخبر بشوید حال اگر درون بسته کالا هم آسیب دیده بود آن را تحویل نگیرید و بعد می توانید از طرق تماس با نمایندگی شهر خود خسارت را پیگیری کنید.
شکایت در دادگاه از شرکت تیپاکس
- ممکن است شکایت و درخواست شما از طریق محل هایی که خود شرکت در نظر گرفته شده به سرانجام نرسد که این نیز امری محتمل است.

زیرا آنچه ظاهر است خود شرکت در مقام داوری بر می آید اما از طرفی که خود او نیز یکی از طرفین است جانبداری رعایت نخواهد شد لذا می توان از دادگاه یا شورای حل اختلاف شکایت کرد به این ترتیب که اگر کالای شما تا ۲۰ میلیون تومان قیمت دارد می توانید از شورای حل اختلاف شهری که نمایندگی آن شرکت در شهر شماست پیگیری کنید و خسارات عیب و تلف شدن آن را مطالبه کنید و اگر آن کالا بیش از ۲۰ میلیون تومان است باید از طریق دادخواست آن را از دادگاه مطالبه کنید.

شکایت از تیپاکس به مراجع قضایی

چنانچه مشتری تیپاکس در دریافت هریک از خدمات ارائه شده توسط این شرکت دچار مشکل گردید و با توجه به پیگیری های مداوم، موفق به سرانجام رسانیدن شکایت خود نشد و شرکت تیپاکس در مقام پاسخگویی برنیامد، میتواند به مراجع قضایی صالح مراجعه کند.

مرجع قضایی صالح در این امر، به طور معمول «شورای حل اختلاف» است که در محدودۀ قضایی شعبه ای که مورد شکایت واقع شده است، قرار دارد.

شاکی میتواند با در دست داشتن مدارک و ادله ای که ادعای وی را ثابت میکند به شورای حل اختلاف مراجعه نماید و دادخواست تنظیم شده ای که حاوی ادعای مورد درخواست وی میباشد، به همراه مدارک بدانجا تسلیم نماید.

مراحل اداری بعدی شامل ابلاغیه به شعبه تیپاکس، رسیدگی به دعوا، صدور رای و نحوۀ اجرای آن طبق قانون انجام خواهد پذیرفت.

نکته قابل توجه آن است که برخی افراد تصور میکنند مرجع رسیدگی به شکایات از تیپاکس، سازمان بازرسی کل کشور است، اما از آنجا که تیپاکس یک شرکت خصوصی است، شکایت از آن در سازمان بازرسی قابل طرح نمیباشد؛ زیرا مطابق نص صریح شرح وظایف این سازمان که در سایت رسمی آن به آدرس https://shekayat.bazresi.ir/ ذکر شده است:

«رسیدگی به شکایت از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی، در صلاحیت سازمان بازرسی کل کشور نبوده و این سازمان امکان رسیدگی به آن را ندارد.»

تامین دلیل از تخلف شرکت تیپاکس

به نظر می رسد که قبل از شکایت از دادگاه یا شورا بسته معیوب را اگر تحویل گرفته اید تامین دلیل کنید که تامین دلیل در هر حال در صلاحیت شورای حل اختلاف است خود تامین دلیل یعنی صورت برداری از ادله به این معنا که برای مثال شما لب تاپی ناقص و معیوب را تحویل گرفته اید آن را تامین دلیل می کنید که اگر بعد آن را تعمیر کردید این شرکت در مقام دفاع نگوید لب تاپ سالم است زیرا لب تاپ از ابتدا معیوب بوده و شما آن را تعمیر کرده اید.

در نظر داشته باشیم که شرکت تیپاکس دولتی محسوب نمی شود که بگوییم در صلاحیت شورا یا دادگاه نخواهد بود. زیرا این شرکت، شرکتی خصوصی به حساب می آید.

شکایت از توهین کارمند شرکت تیپاکس

ممکن است از بابت تاخیر در دریافت کالا کارمند را سرزنش کرده و با توهین از جانب این شخص مواجه شوید باید گفت توهین این شخص جرم محسوب می شود و شما می توانید از طریق دادگاه کیفری آن را پیگیری کنید و با مراجعه ب دادسرای آن محل روال کار را پیگیری کنید اگر توهین آنجا شده مشمول قذف نباشد ذیل ماده ۶۰۸ قانون تعزیرات خلاصه می شود.

 مجازات جرم توهین در قانون جدید

قبل از سال ۹۹ جرم توهین هم مجازات شلاق را داشت و هم مجازات جزای نقدی را اما با تصویب قانون کلاهش مجازات حبس تعزیری این ماده م اصلاح شد و قانون گذار به جزای نقدی بسنده کرده است آن هم به میزان ۲ میلیون تا ۸ میلیون تومان‌.

 طبق این ماده:

ماده ۶۰۸ (اصلاحی سال ۱۳۹۹) – توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات جزای نقدی درجه شش (بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال) خواهد بود.

شکایت از ضرب و جرح کارمند شرکت تیپاکس

ممکن است در اثر مجادله با کارمند شرکت این مجادله منجر به عصبانیت زیاد و ضرب و جرح شود در این خصوص این امر هم جنبه کیفری دارد و کسی که از این طریق آسیب دیده می تواند با شکایت به دادسرا از آن فرد شکایت کند و در صورت درخواست وی دیه هم برای او تعلق می گیرد.

 ماده ۶۱۴ قانون تعزیرات مواردی را در این زمینه پیش بینی کرده است:

ماده ۶۱۴ (اصلاحی سال ۱۳۹۹) – هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی ‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم ‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به حبس تعزیری درجه شش (شش ماه تا دو سال) محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب ‌به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.

تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.

شکایت خیانت در امانت از شرکت تیپاکس

شکایت خیانت در امانت مکن است علیه شخص حقیقی طرح شود یا علیه شخص حقوقی فرض کنید بسته ارسالی شما چیزی کسر شده است یا اصلا ان را به شما تحویل نمی دهند در این صورت شما می توانید علیه این شرکت در دادگاه کیفی طرح دعوای خیانت در امانت مطرح کنید.

 مجازات جرم خیانت در امانت در قانون جدید

 ماده ۶۷۴: هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته ‌هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا‌ هر کار با اجرت ‌یا بی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او ‌بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

طبق تبصره ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال ۱۳۹۹، مجازات حبس ماده فوق به نصف تقلیل می‌یابد.

  • منبع
  • وکیل تاپ
  • بنیاد وکلا

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید