امروز: جمعه, ۲۰ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 275885
۱۶۲۰
۱
۰
نسخه چاپی
Blackhead

جوش سرسیاه | دلایل ایجاد جوش‌ سرسیاه | درمان جوش سرسیاه

جوش‌های سرسیاه جوش‌های زیرپوستی است؛ که به عقیدهٔ متخصصان پوست کاملاً قابل درمان است و در خیلی از موارد بعد از درمان ردّی از خود به‌جا نمی‌گذارد.

جوش سرسیاه

جوش‌های سرسیاه، جوش‌های ریزی هستند که در اثر گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود می‌آیند.

جوش سرسیاه

جوش های سر سیاه گونه ای از جوش ها هستند که در سطح پوست رشد می‌کنند. این لکه ها هنگامی به وجود می‌آیند که چربی و باکتری‌ها، زیر پوست شما به دام افتاده اندو معمولاً بر روی صورت گردن و کمر مشاهده می‌شوند. هرگاه پوست روی جوش ها بترکد، جوش ها در معرض نور و هوا، دی اکسید می شوند و به رنگ تیره و سیاه تغییر رنگ خواهند داد. هرچند هر نوع پوستی ممکن است دچار جوش سر سیاه شود اما این جوش های سرسیاه بیشتر در پوست های چرب تجمع می‌کنند.

اکثر مردم در بعضی از مقاطع زندگی خود از داشتن جوش سر سیاه به شکل فصلی یا در اولین مراحل تشکیل آکنه رنج می‌برند. این مسئله که شما باید پوست خود را پاکیزه کنید و پاکیزه نگاه دارید بسیار مهم است تا از پیشرفت جوش سر سیاه خود به سمت نوع های پیشرفته آکنه جلوگیری کنید.

دلایل ایجاد جوش‌های سرسیاه

جوش‌های سرسیاه در اثر مسدود شدن فولیکول مو در پوست شما به وجود می‌آید. هر فولیکول شامل یک مو و یک غده چربی است؛ این غده، چربی با نام سبوم تولید می‌کند که باعث نرم نگه داشتن پوست شما می‌شود.

در صورت تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی در منافذ فولیکول پوست، برآمدگی‌هایی به نام کومدون (comedo) تشکیل می‌شود. پس از تشکیل کومدون، اگر پوست بالای آن بسته بماند، به آن جوش سرسفید گفته می‌شود، اما در صورتی که پوست بالای آن باز شود، کومدون در اثر تماس با هوا به رنگ سیاه درآمده و به آن جوش سرسیاه می‌گویند.

بعضی از فاکتورهایی که موجب افزایش شانس ابتلا به آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شوند عبارت‌اند از:

• تولید بیش از حد چربی در بدن

• تجمع باکتری‌های  پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست

• تحریک فولیکول‌های مو، هنگامی که سلول‌های مرده پوست به طور منظم ریزش نمی‌کنند

• قرار داشتن در دوره تغییرات هورمونی (که موجب افزایش تولید چربی بدن در دوران نوجوانی می‌شود)، قاعدگی یا مصرف قرص‌های ضد بارداری

• مصرف داروهای خاص، از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها

عده‌ای بر این باورند که تغذیه شما می‌تواند در ابتلا به آکنه تاثیرگذار باشد. مطابق این فرض، فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند، مانند کربوهیدرات‌ها، می‌توانند در تحریک آکنه تاثیر داشته باشند، اما محققان هنوز ارتباط قدرتمندی میان آکنه و تغذیه پیدا نکرده‌اند.

علائم و نشانه های جوش های سرسیاه

در صورت مشاهده علائم زیر شما ممکن است روی پوست خود جوش سرسیاه داشته باشید.

• منافذ گسترده

• لکه های سیاه

• برآمدگی های سیاه رنگ انفرادی یا تجمعی

جوش های سرسیاه به آرامی رشد می کنند اگرچه آنها دردناک نیستند چرا که جوش های سرسیاه مانند جوش های معمولی منتهی نمی شوند.

جلوگیری از جوش های سرسیاه

با توجه به مجموعه اقدامات پیش گیرانه مشخص، شما قطعاً می توانید از بروز و تکرار جوش سرسیاه جلوگیری نمایید. نکات زیر را امتحان نمایید:

خوردن غذاهای دارای آنتی اکسیدان که در میوه ها پیدا می شود خصوصاً در میوه های رنگی همچون خانواده بِری ها، توت سیاه و همچنین خوردن سبزیجات.

داشتن روش های مداوم مراقبت از پوست به از بین بردن بخش های مرده پوست کمک می کنند. برای شستشو و مراقبت از پوست از لوازمی استفاده کنید که مرطوب کننده و فاقد چربی هستند. جوش سرسیاه در صورت عدم شست و شوی مناسب ایجاد می شود پوست خود را دو بار در طول روز بشوید.

استفاده از لوازم آرایشی با برچسب غیر کمدوژنیک ( non-comedogenic )، مواد تشکیل دهنده این نوع از لوازم آرایشی باعث بستن منافذ پوست شده و در نتیجه از ایجاد جوش سرسیاه جلوگیری خواهد شد.

جوش های سرسیاه

روش‌های درمان برای جوش سرسیاه

جوش شیرین

جوش شیرین نه تنها به عنوان یک اکسفالین، پوست های مرده را از بین می برد و پوست را نرم و لطیف می‌کند بلکه دشمن سر سخت این سیاه چاله های نامطلوب است. در یک کاسه کوچک یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقداری کمی آب هم بزنید تا به فرم چسب مانند درآید. محصول به دست آمده را بر روی مناطق دارای جوش سرسیاه بمالید و بگذارید تا خشک شود و پس از ۱۰ دقیقه با آب گرم پوست خود را آب بکشید.

عسل

عسل دارای خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده است که با از بین بردن میکروب ها و ناخالصی های پوست به از بین بردن جوش سرسیاه به شدت کمک می‌کند. عسل همچنین منافذ پوست را هیدراته و جمع می کند. یک قاشق غذاخوری عسل را درون ظرف ریخته و آن را گرم نمایید. عسل شل شده را به آرامی بر روی پوست خود که دارای جوش سرسیاه می باشد بمالید. پس از ۱۰ دقیقه با آب گرم آب بکشید این کار را هر روز انجام دهید.

بلغور جو دوسر

این دانه ی غنی برای بسیاری از پوست ها از جمله پوست های حساس و پوست های دارای جوش سرسیاه بسیار مفید است. در گذشته این دانه به عنوان یک پاک کننده مناسب برای کاهش منافذ پوست که منجر به جوش های سر سیاه می‌شوند استفاده می‌شد. یک لیوان جو دوسر را به همراه آب بپزید در صورت امکان از آب جوشیده استفاده نمایید. بگذارید جو دوسر سرد شود و سپس آن را بر روی قسمت های دارای جوش سرسیاه بمالید. ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بعد با آب گرم آبکشی نمایید. این کار را حداقل دو روز یکبار انجام دهید.

استفاده از داروهای بدون نسخه

داروهای زیادی برای درمان آکنه وجود دارند که شما بدون نیاز به نسخه پزشک، می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها یا به صورت آنلاین خریداری نمایید؛ این داروها به شکل کرم، ژل و پد بوده که مستقیما روی پوست شما قرار می‌گیرد. این دسته از داروها شامل موادی از جمله سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید و رزورسینول هستند. داروهای بدون نسخه درمان آکنه، با کشتن باکتری‌ها، از بین بردن چربی اضافه و وادار کردن پوست به دفع سلول‌های مرده، به بهبود عارضه پوستی شما کمک می‌کند.

استفاده از دارو با تجویز پزشک

در صورتی که داروهای بدون نسخه، تاثیری در بهبودی آکنه شما نداشت، پزشک متخصص به شما استفاده از داروهای قوی‌تری را پیشنهاد خواهد کرد. داروهای دارای ویتامین A، از مسدود شدن فولیکول‌های مو جلوگیری کرده و به چرخه حذف سلول‌های مرده پوست سرعت می‌بخشد؛ این داروها به صورت مستقیم روی پوست قرار گرفته و شامل موادی از جمله ترتینوئین، تازاروتن یا آداپالن هستند. مصرف این داروها حتما باید با نظر پزشک باشد تا دوز مناسب تجویز و عوارض احتمالی را کاهش دهد

علاوه بر این موارد، پزشک شما ممکن است داروهای موضعی دیگری که حاوی بنزوئیل پراکسید و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند نیز برایتان تجویز کند. در صورتی که در کنار جوش‌های سرسیاه، جوش‌های چرکی یا کیست‌های آکنه نیز در پوست شما مشاهده می‌شود، این نوع داروها می‌توانند در درمان شما موثر باشد.

تخلیه جوش‌های سرسیاه

متخصصان پوست، به خصوص افراد کارشناس در زمینه مراقبت از پوست از دستگاهی مخصوص برای تخلیه جوش‌های سرسیاه استفاده می‌کنند. با کمک این دستگاه می‌توان توده‌های مسدود کننده‌ای که باعث ایجاد جوش سرسیاه در پوست شده اند را خارج کرده و با این روش جوش‌ها را از بین برد.

درمان های متنوعی برای جوش سرسیاه وجود دارد که به کاهش و پیشگیری جوش سرسیاه کمک می کند. به شما پیشنهاد می‌کنیم که با متخصصین امر مشورت نموده تا آنها بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.

لایه برداری شیمیایی

این درمان شامل استفاده از یک راه حل شیمیایی غیر سمی برای پوست می باشد که باعث شادابی و لطافت پوست می گردد.

میکرودرم آبریژن

میکرودرم آبریژن به صورت مکانیکی با استفاده از میکرو کریستال ها و مکش، بافت سطحی مرده پوست را لایه برداری می کند.

لایه برداری با لیزر ایسولاز

این روش یک عملکرد دوگانه شامل نور آبی و مکش است که قسمت های سطحی و زیرین پوست را مورد هدف قرار داده تا به کمک آن بتوان جوش های سرسیاه را از بین برد. ایسولاز از نور با پهنای باند زیاد برای گرم کردن لایه های پوست استفاده می‌کند تا بتواند جوش های سرسیاه و همچنین التهاب پوست را از بین ببرد. همزمان با روش امن پاک سازی منافذ پوست به از بین بردن استخراج جوش سرسیاه و چربی‌های اضافی منافذ پوست کمک می نماید

لیزر درمانی

در روش لیزر درمانی، از پرتوهای شدید و تیز نور، برای کاهش تولید چربی یا کشتن باکتری‌ها در پوست استفاده می‌شود. در این روش، پرتوهای لیزر و نور، بدون صدمه زدن به لایه بالایی، وارد لایه‌های زیرین پوست شده و جوش‌های سرسیاه و آکنه را از بین می‌برند.

  • منبع
  • دکتر دکتر
  • کلینیک رخ آرا
  • دکتر ملیحه عسگری

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید