امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 277140
۸۲۱
۱
۰
نسخه چاپی

با نماد اعتماد الكترونیكی یا اینماد از خرید اینترنتی خود مطمئن شوید

با نماد اعتماد الكترونیكی یا اینماد از خرید اینترنتی خود مطمئن شوید

نماد اعتماد الكترونیكی (اینماد) چیست؟

یكی از عوامل مهم توسعه تـجارت الكترونیكی، ایـجاد اعتماد و اطمینان در میان كاربران خدمات الكترونیكی می بـاشد.با توجه به بررسی های انجام گرفته، مهمترین عوامـل مراجعه و اعتماد خـریداران به کسب و کار های ایـنترنتی به شرح ذیل می باشند:

- شناسایی مالك کسب و کار و امكان مراجعه در صورت بروز اشكال.
- كامل و صحیح بودن اطلاعات كالا یا خدمات ارائه شده.
- گارانتی محصولات و ارائه خدمات پس از فروش.
- واضح بودن روند برگرداندن كالا و بازپس گیری پول.
- محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران.
- تایید امنیت سایت توسط یك موسسه و مركز ملی اعتماد.

طبق مطالعات انجام شده تائید کسب و کار اینترنتی توسط یك موسسه و مركز ثالث ، بیشترین تاثیر در مراجعه و اعتماد خریداران به کسب و کار اینترنتی را دارد . در این حالت خریدار از محفوظ ماندن اطلاعات خود احساس امنیت بیشتری دارد و اگر از اطلاعات شخصی وی سوء استفاده شود ، می تواند برای شكایت از کسب و کار اینترنتی متخلف به مراجع قانونی مراجعه نماید.

در ایران مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای نماد اعتماد الكترونیكی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد.

اعطای نماد اعتماد الكترونیكی برای وب‌سایت های تجاری با هدف قانونمند كردن و چارچوب دهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی در حال انجام می باشد.

نماد اعتماد الكترونیكی به شكل یك علامت در بالای سایت‌هایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می آید. ساماندهی سایت‌های تجاری در كشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الكترونیكی به‌خصوص B2C خواهد بود. به نحوی‌كه مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این‌كه سایت‌ها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند كرد و حقوق مصرف كنندگان را به رسمیت می‌شناسند،‌ اقدام به خرید می كنند.

خریداران می باید با جستجو در فهرست وب سایت های مورد تایید، از صحت "نماد اعتماد الكترونیكی" به نمایش درآمده در وب سایت ها اطمینان حاصل کنند.

دلیل اهمیت نماد اعتماد الکترونیکی

- جهت ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی
- احراز هویت صاحبان کسب و کارها
- مشخص شدن صلاحیت ایشان
- حفظ امنیت پرداخت مشتریان
- ایجاد بستر پرداخت مطمئن
ا- مکان پیگیری حقوقی و قضایی از نهاد های ذی ربط و قانونی، در صورت بروز مشکل برای مشتریان و جلوگیری از متضرر شدن کاربران کسب و کار اینترنتی

کسب و کارهایی که مشمول مقررات نماد اعتماد الکترونیکی نمی شوند

- سایت هایی که در قبال خدماتی که ارائه می دهند، پولی دریافت نمی کنند. به بیان دیگر ارائه خدمات و سرویس آن ها رایگان است.

- پلتفرم هایی که به خریداران امکان سفارش نمی دهند.

- درگاه هایی که زیردامنه درگاه اصلی هستند. در این حالت صرفا دامنه اصلی باید اینماد دریافت کند و درگاه زیردامنه نیازی به تقاضای اینماد نخواهد داشت.

- اگر سایت ها قسمتی تحت عنوان فروشگاه دارند، صرفا برای همان بخش باید نماد اعتماد دریافت کنند.

- مدت نماد اعتماد الکترونیکی یک سال است. پس از انقضای مدت می بایست نسبت به تمدید آن اقدام نمایید؛ در غیر این صورت به عنوان متخلف شناخته خواهید شد. فرآیند تمدید به این شکل است که صاحب اینماد می بایست سه هفته قبل از انقضای مدت، درخواست تمدید خود را به مرکز ارائه دهد. مرکز پس از ارزیابی طول مدت فعالیت، نسبت به تمدید مجوز اقدام می نماید.

- کسی که می خواهد درخواست اینماد را به مرکز تقدیم کند، باید مالک کسب و کار باشد. مالک کسب و کار می تواند شخص حقیقی (افراد) و یا شخص حقوقی (شرکت ها و موسسات) باشند.

- نماد اعتماد قابل واگذاری و انتقال است. این انتقال شرایط خاص و پیچیده ای ندارد. صرف معرفی فرد مورد نظر به مرکز، ارزیابی و موافقت مرکز انتقال انجام می شود.

برخی کالا و خدمات هستند که از طرف پلیس فتا جزو فهرست اقلام ممنوعه می باشند. ارائه خدمات در خصوص این اقلام غیر مجاز می باشد، در نتیجه حتما توجه داشته باشید که نوع ارائه خدمت و محصول در شمار اقلام فهرست شده نباشد. در غیر این صورت، نماد اعتماد الکترونیکی به کسب و کار معرفی تعلق نخواهد گرفت. فهرست مزبور در سایت enamad.ir  وجود دارد.

پس از اخذ اینماد، نهادهای نظارتی و ارزیابی مدام پلتفرم ها را که می تواند سایت، نرم افزار و یا هر پلتفرم دیگری که اینماد برای آن اخذ شده، مورد سنجش قرار می دهند. نتیجه ارزیابی ها بدین شرح است:

- در صورت تخطی از مقررات مرکز و اثبات تخلف، نماد اعتماد الکترونیکی ابطال می شود. در صورت ابطال نماد اعتماد الکترونیکی مالک، به مدت 24 ماه حق دریافت نماد اعتماد را نخواد داشت. به بیان دیگر از این حق محروم خواهد شد.
گاه نتیجه نظارت و ارزیابی ها، عدم تمدید نماد خواهد شد.

- به منظور جلوگیری از ابطال و یا عدم تمدید نماد اعتماد سعی کنید به تمامی مقررات و شرایط مرکز پایبند باشید.

فرآیند اعطای نماد اعتماد الکترونیکی

- ورود به سایت اینماد
- تقدیم درخواست
- بررسی درخواست
- امضای تعهد نامه (همان مقررات و قوانین)
- اعطای اینماد

جهت ثبت نام برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی کلیک کنید

  • منبع
  • دادسان
  • اینماد

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید