امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 275977
۱۱۹۶۳
۸
۱
نسخه چاپی

خودارضایی یا استمناء | حکم شرعی خودارضایی یا استمناء

از گناهان کبیره‌ای که بر آن وعده‌ عذاب داده شده، استمناء است و آن بیرون کردن منی خود است از راه غیر طبیعی، مانند مالیدن به دست یا سایر اعضاء خود یا به اعضاء دیگری غیر از همسر.

خودارضایی یا استمناء

خودارضایی که از آن به استمناء یاد می شود از گناهان کبیره و حرام است و مجازات سنگینی دارد.

خودارضایی یا استمناء

خودارضایی یا استمناء عمل حرام و گناه کبیره است و هرگاه شخصی این عمل زشت را انجام داد، باید غسل جنابت کند، توبه نماید و به دنبال ترک آن باشد.

متاسفانه به واسطه مشکلات بی‌حد و حساب ازدواج و تجرد جوانان، به قرار مسموع، این مرض خانمانسوز و گناه کبیره شیوع فوق العاده پیدا کرده و دانسته یا ندانسته بسیاری از جوانان عزیز را به انواع و اقسام بیماری‌ها مبتلا می‌سازد. صرف نظر از عقوبت‌های اخروی که دارد، وظیفه‌ی پدرها و مادرها است که فرزندان خود را بیاگاهانند و مواظب جوانان خود باشند. و همچنین در مرتبه‌ی دوم، وظیفه‌ی دبیران و آموزگاران تعلیمات دینی و بهداشت است که جوانان را به عواقب وخیم روحی و جسمی این بلیه با خبر سازند.

خودارضایی یا استمنا حرام است و هیچ کس، به هیج بهانه ­ای نمی ­تواند مرتکب آن شود، و کسانی که ازدواج شرعی برای آنان مشکل است، باید سعی کنند با ورزش­ کردن، روزه گرفتن، بلند نگه داشتن موهای بدن، پرهیز از خوردن غذاهای بسیار مقوی، پرهیز از نگاه کردن و فکر کردن به مسائل جنسی و تنها بودن در یک محیط، نیروی جنسی خود را تضعیف کرده و هر گونه مقدمات­ استمنا را از بین ببرند.

خودارضایی گناه و نافرمانی از دستور خدا است. زیرا روایات بسیار زیادی وجود دارد که این عمل را حرام می‌داند. از جمله کسی از امام صادق‌ (ع) حکم خود‌ارضایی را پرسید، حضرت فرمود این کار در حکم زنا می باشد و حرام است یا در جمله دیگری حضرت فرمودند خود ارضایی و استمناء گناه بزرگ است و کسی که استمناء کند مانند کسی است که با خودش ازدواج کرده و اگر بدانم کسی این کار را انجام داده با او غذا نمی خوردم و روایات دیگری از این قبیل.

پس حرام بودن این کار قطعی است و از گناهان کبیره می‌باشد و اگر کسی این کار را انجام داد باید غسل جنابت کند و اگر بدن او عرق کرد، با بدن یا لباسی که آلوده به عرق شده نمی‌تواند نماز بخواند، و باید توبه کند و در پی ترک این کار باشد و اگر در نزد حاکم شرع اثبات شود می‌تواند به اندازه‌ای که مصلحت ببیند آن شخص را تعذیر نماید و شلاق بزند.

مضرات خودارضایی

• بر اعصاب و روان تأثیر منفی دارد؛ زیرا شخص صحنه‌های خاصی را در ذهن خود مجسم می‌کند تا رفع شهوت کند و این تجسم و خیال باعث فرسودگی قوای ذهنی و ناراحتی‌های روحی مانند: عصبانیت، بی‌حوصلگی، ضعف و سستی اراده و... می‌شود.

• باعث تحلیل رفتن قوای جسمانی؛ مانند ضعیف شدن چشم و گوش، کم‌خونی، رنگ پریدگی، نقصان قوای حافظه، لاغری، سرگیجه و ... می‌شود.

• انجام دادن این کار در دراز مدت باعث نوعی اعتیاد می‌شود که حتی بعد از ازدواج هم نمی‌توان آن‌را ترک کرد؛ یعنی زنانی که مبتلا به خودارضایی می‌شوند پس از ازدواج دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند وظایف همسرداری را انجام دهند و از عمل زناشویی لذتی نمی‌برند.

• علاوه بر این، برای دختران ممکن است به پرده‌ی بکارت آسیب برساند و در آینده و برای ازدواج دچار مشکل شوند.

راه های جلوگیری از خودارضایی

راه‌های مقابله و ترک این عمل عبارت است از:

• پرهیز از تحریک جنسی توسط نگاه کردن فیلم‌های مبتذل و مجلات و عکس‌های سکسی.

• پرهیز از خلوت کردن و تنها بودن.

• تا وقت خواب نرسیده به رختخواب نرود و به محض بیدار شدن از رختخواب جدا شود.

• با افرادی که این عمل را انجام می‌دهند هم صحبت نشود.

• از پوشیدن لباس‌های نرم و تنگ خودداری کند و به جاهای حساس بدن مثل آلت تناسلی و سینه‌ها دست نزند.

• جایگزین کردن عادت خوب به جای آن مثل حل جدول و مطالعه و ورزش کردن و ...

• انتخاب رژیم غذایی مناسب و پرهیز از غذاهای محرک قوای جنسی مثل فلفل و پیاز و ...

• از خدا کمک بخواهد و دنبال توبه و ترک این معصیت باشد.

• تهیه‌ی برنامه‌ی فشرده برای تمام وقت.

• جایگزین کردن عادت جدیدی به جای آن عادت بد.

• خودداری از پوشیدن لباس‌های تنگ و نرم و چسبیده به بدن.

• از دست زدن به جاهای حساس بدن مثل آلت تناسلی و سینه‌ها پرهیز شود.

• استمداد از نیروی ایمان و عقاید مذهبی.

  • روزه گرفتن.

خودارضایی یا استمناء در آیات و روایات

خداوند در سوره مؤمنون می فرماید یکی از ویژگی های انسان های مؤمن این است که در مسائل جنسی خودشان را از آلوده شدن به گناه حفظ می کنند و صرفا از طریق ازدواج غریزه جنسی خود را ارضا می کند سپس می فرماید هر کس از غیر مسیر ازدواج غریزه جنسی خودش را ارضا کند از تجاوز کاران است «الذین هم لفروجهم حافظون. الا علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم فانهم غیر ملومین . فمن ابتغاء وراء ذلک فاولئک هم العادون » و عمل استمنا مشمول آیه 7 سوره مؤمنون می شود که می فرماید هر کسی غیر از این طریق را (جهت بهره گیری جنسی) طلب کند تجاوزگر است».

علاوه بر این در سخنان گهربار معصومین(ع) نیز از عمل استمنا به زشتی یاد شده و مورد نهی قرار گرفته است که در اینجا به احادیثی از پیامبر(ص) و امام صادق(ع) اشاره می کنیم:

1. امام صادق (ع): روز قیامت خداوند با شخص خودارضا گفت و گو نمى کند و از چشم خدا مى افتد. (میزان الحکمة، ح 18749)

2. رسول خدا (ص): لعنت خدا و ملائکه خداوند و تمام بشر بر شخص خودارضا. (همان، ح 18748)

3. رسول خدا (ص): کسى که خودارضایى مى کند، ملعون است. (همان، ح 18751)

4. امام صادق (ع): خودارضایى گناه بزرگى است که خداوند در قرآن از آن نهى فرموده است. (همان، ح 18750)

5. امام صادق (ع): براى کسى که خودارضایى کند در قیامت عذاب دردناکى در نظر گرفته شده است. (همان، ح 18749)

پاسخ دفاتر مراجع درباره خودارضایی یا استمناء

دفتر حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای «مدظله العالی»:

حرام است و صِرف دشوار بودن ازدواج، مجوّز حلیت استمنا نیست.

ممکن است ترک گناه در اول کار مقدارى مشکل به نظر برسد اما باید عواقب خطرناک دنیوى و اخروى آن را مدّ نظر داشته باشید و بدانید که با کار مذکور علاوه بر ضررهاى جسمى، خودتان را در دنیا و آخرت به هلاکت و بدبختى خواهید انداخت.

و لذا با عزم و اراده‌اى جدّى و با توکّل به خداوند متعال و استعانت از درگاه رحمت او، این گناه کبیره را ترک کرده و از دیدن و شنیدن صحنه‌ها و مطالب مفسده‌انگیز و معاشرت با دوستان ناباب هم خوددارى کنید.

مداومت در خواندن قرآن، شرکت در مجالس وعظ و خطابه، توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، تلاش و جدیت در تحصیل و کسب علوم و معارف، ورزش مستمر، اشتغال به کار مفید و هنرهاى سودمندى چون خطاطى، نقاشى، صنعت و…، غافل نبودن از یاد مرگ و روز قیامت مى‌تواند انسان را در این راه یارى کند.

و چنانچه ازدواج نکرده‌اید سعى کنید با ازدواجى ساده، کم خرج و سالم، دین و جسم خود را از آثار مخرب فعل مذکور، حفظ کنید.

إن شاء الله توفیقِ توبه واقعى نصیب شما شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی بجهت (مدظله العالی):

استمناء مطلقا حرام است و باید از آن توبه کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (مدظله العالی):

حرام است و باید غسل جنابت کند و توبه هم بکند.

باید توبه نصوح کند تا خداوند سبحان او را ببخشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

استمناء حرام است و از گناهان بزرگ محسوب می شود و عوارض نامطلوبی در پی دارد.

چنانچه از عوامل تحریک نظیر فیلم ها و کتاب ها و مجلات و نشریات فاسد و بد آموز و مجالس آلوده و دوستان ناباب و حتی مناظر تحریک کننده اجتناب ورزید و اوقات فراغت خود را با مطالعه و کار و مانند آن پر کنید و بر خداوند توکل کنید و هر روز مقداری ورزش کنید انشاء الله بر هوای نفس و وسوسه ی شیطان غلبه خواهید کرد ما هم برای موفقیت شما دعا می کنیم شرح بیشتر را در کتاب، مشکلات جنسی جوانان مطالعه فرمایید.

  • منبع
  • اسلام کوئست نت
  • پرسمان
  • ویکی فقه
  • afghanirca

۱ دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید