امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 279214
۱۲۸۵
۱
۰
نسخه چاپی

روش های اعاده حیثیت در مورد اتهام سرقت

روش های اعاده حیثیت در مورد اتهام سرقت

اثبات بی گناهی فرد با هر دلیلی قابل اثبات است البته باید بدانیم اصل بر برائت و بی گناهی افراد است و اگر کسی مدعی باشد که فلان شخص سارق اموال اوست باید دلیل بیاورد و آن را ثابت کند حال اگر طرف دلیلی ارائه کرد طرف مقابل هم میتواند دلیل بر ضد آن ارائه کند برای مثال ثابت کند در آن موقع اصلا جایی دیگر بوده یا در مسافرت بوده و…

این مطلب اثبات بی گناهی با اعاده حیثیت اگر چه مرتبط اما یکی نیستند. در ادامه به بررسی اثبات بی گناهی در سرقت و نحوه اعاده حیثیت خواهیم پرداخت.

 جرم سرقت چیست؟

جرم سرقت طبق قانون یعنی ربودن مالی که متعلق به دیگری است.

اگر مال شخصی پیش شما باشد و آن را بدون اجازه شما بردارد سرقت نیست.

مورد بعد برای مثال این که اگر مثلا مرد برای همسر خود طلاهایی خریده باشد و بعد در اثر اختلاف با طرفین زن خانه را ترک کند و طلا ها را هم با خود ببرد سرقت انجام نگرفته است زیرا مرد آن را به زن هبه کرده و می تواند از طریق حقوقی و با طرح دعوای دیگری آن را پس بگیرد.

اثبات بی گناهی در سرقت

پس اگر کسی در سرقت مورد اتهام قرار گرفت اگر مال خودش بوده این میتواند بهترین دفاع باشد که این مال متعلق به خودش است و یا مثلا فاکتور خرید آن را ارائه بدهد و اگر چنین اتفاقی از ناحیه وی سر نزده میتواند با دلایل مختلف ثابت کند که این کار توسط وی انجام نگرفته.

مورد دیگر اینکه اگر شاکی با شهادت شهود سرقت فرد را اثبات کرد وی هم میتواند بر صلاحیت شاهد ها ایراد بگیرد و اصطلاحا جرح کند و مثلا بگوید این شاهد با من دشمنی دیرینه دارد و یا اصلا از اعضای خانواده شاکی است و جانبداری میکند در شهادت و…

نکته مهم دیگر نباید اگر واقعا سرقت را انجام نداده اید اقرار به این کار کنید زیرا اثبات سرقت را بسیار راحت میکند و علیه شما سند خواهد بود.

اعاده حیثیت از اتهام سرقت

برای اعاده حیثیت از اتهام وارد شده لازم است فرد ابتدا بی گناهی خود را ثابت کند و در مرحله دادسرا قرار منع تعقیب بگیرد و یا اگر در دادگاه است تبرئه شود حال که بی گناهی وی ثابت شر میتواند از شاکی پرونده که وی را متهم کرده شکایت کیفری کند.

برای این کار باید شکواییه ای از باب اعاده حیثیت تنظیم شود. برای تنظیم شکواییه می توانید از وکلا و مشاوران موسسه وکیل تاپ کمک بگیرید.

مجازات افترا زننده طبق قانون جدید

در این مسئله فرد شاکی به دیگری اتهام سرقت وارد کرده و وی هم بی گناهی اش اثبات شده حال میتوان با شکایت افترا  اعاده حیثیت کرد.

طبق ماده ۶۹۷ و اصلاحات انجام شده مجازات افترا جزای نقدی است و مجازات حبس برای آن حذف شده است.

ماده ۶۹۷ (اصلاحی سال ۱۳۹۹) – هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌ صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که ‌موجب حد است به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.

انواع افترا

گاهی افترا به این شکل است که فرد با طرح شکایت جرمی را به کسی منتسب میکند و گاهی هم با عملی خاص این کار را میکند برای مثال مالش را در اموال فرد پنهان میکند و سپس به وی افترا و تهمت دزدی میزند در هر دو صورت در با اثبات بی گناهی میتوان از فرد افترا زننده شکایت کرد.

هر یک از این نوع افتراها مجازات خاص خود را دارد.

مشاوره حقوقی برای اعاده حیثیت، افترا و تهمت

نوع تهمت و افترا و نحوه انجام آن باعث می شود حکم قانونی آن فرق کند و نحوه استدلال در شکواییه نیز فرق بکند ممکن است افترا عملی باشد که به عبارتی نوعی پاپوش باشد و این فرق میکند با زمانی که افترا به صورت شکایت انجام شده.

توصیه می شود برای شکایت اعاده حیثیت و تهمت و افترا و تنظیم شکواییه با مشاوران حقوقی در ارتباط باشید و از آنان مشورت های لازم را دریافت کنید.

  • منبع
  • حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید