امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 280270
۵۱۴
۱
۰
نسخه چاپی

چگونه باید ایجاد مزاحمت را به اثبات رساند؟!

بر اساس قانون مجازات اسلامی، کسانی که برای مردم مزاحمت ایجاد می‌کنند به حبس از یک ماه تا یک سال محکوم شده و دادگاه می‌تواند علاوه بر اعمال مجازات، براساس نوع و مقدار آن، شخص مزاحم را به رفع مزاحمت و جلوگیری از حق و اعاده اوضاع بحالت قبل از ارتکاب جرم محکوم کند.

مزاحمت

اثبات دعوای مزاحمت

مهم‌ترین دلایل اثبات دعوا بدین شرح هستند: اقرار، سند، شاهد، امارت و قسم. شما می‌توانید جهت اثبات مزاحمت استشهاد محلی را تهیه کرده و همسایگان و آن را امضاء کنند یا این که از دادگاه درخواست کنید که برای شما را تحقیق و بررسی کند.

شاکی از دادگاه تقاضا می‌کند که شخص دیگری برای او مزاحمتی ایجاد نکند و تصرف عدوانی را که به جای آورده را به حالت قبلی خود برگرداند.

بدین ترتیب شخص مزاحم دیگر به کارها و اعمال خود ادامه نخواهد داد و مقام قضایی می‌تواند شخص مزاحم را مجبور به توقف مزاحمت کرده تا به شخص شاکی خسارت مادی یا معنوی بیشتری وارد نشود.

اقدامات لازم جهت مشاهده مزاحم

شما می‌توانید ضمن تماس با پلیس 110‌، نسبت به جمع آوری ادله لازم جهت ایجاد مزاحم اقدام کنید، بدین ترتیب مامور پلیس در محل جرم حضور یافته و براساس مشاهدات خود می‌تواند مزاحمت ایجاد شده را صورت جلسه کند.

این نوع صورت جلسه مانند شهادت شهود معتبر بوده و در دادگاه جهت دفاعیات کافی خواهد بود.

براساس قانون مدنی ایران، هیچ کسی نمی‌تواند برای کس دیگری مزاحمت ایجاد کند و قانون مدنی ایران نیز این چنین حقی به او نداده است.

یا هرگز نمی‌تواند هم در محل سکونت زندگی کرده و از طرف دیگر هم کسب درآمد کند، اشخاص هیچ حقی برای ایجاد مزاحمت برای افراد دیگر را ندارند و طبق قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد.

مجازات ایجاد مزاحمت

براساس قانون اسلامی مجازات شخص مزاحم از یک ماه تا یک سال متفاوت خواهد بود و دادگاه می‌تواند شخص مزاحم را به رفع مزاحم یا ممانعت از حق و اعاده اوضاع به شرایط قبل از ارتکاب جرم محکوم کند.

هرکسی که موجب آزار و اذیت مردم شود و با سروصدای خود یا دستگاه‌های تولیدکننده صدا، آرامش مردم را برهم زند یا مانع ادامه کار مردم شود، براساس قانون مجازات اسلامی به حبس سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد و براساس صلاحدید قاضی پرونده، مجازات شلاق هم شامل او خواهد بود.

ممانعت از حق چگونه اتفاق می افتد؟

در این حالت شخص مزاحمتی برای نفر دیگر ایجاد نمی‌کند و ملک او را نیز متصرف نمی‌شود بلکه شخص مزاحم مانع از دست یابی نفری به حق خود می‌شود.

متصرف عدوانی به کسی گفته می‌شود که مالی را به زور از کسی بستاند چنانکه رضایت او در استفاده کردن از او مال او نباشد و این چنین شخصی همان مال را به نفع خود استفاده کند.

ایجاد مزاحمت

حالتی که شخص مزاحم بدون خارج کردن متصرفات شخص از دست او، نسبت به تصرفات او مزاحمت ایجاد کند.

دعوای مزاحمت بدین معنی است که باعث ایجاد اختلاف در حقی که موجب مزاحمت شده نباشد، مدعی نمی‌تواند از شخصی که برای او ایجاد مزاحمت کرده درخواست کند که سوگند بخورد.

مگر در مواردی که در دعوای مزاحمت مدعی علیه ادعا می‌کند که ذیحق با عمل خود باعث ایجاد مزاحم برای وی شده که در این حالت مدعی می‌تواند نسبت به این چنین جریانی از شخص مزاحم درخواست کند که نسبت به مزاحمتی که ایجاد کرده سوگند بخورد.

به طور مثال در دعوی رفع مزاحمت کسی به نفری می‌گوید که خوانده مانع از بردن آب به مزرعه ام می‌شود و خوانده در پاسخ او می‌گوید که نهر ملک اختصاصی و شخصی من است و خواهان نمی‌تواند از این آب برای مزرعه خود آب ببرد ولی خواهان منکر جریان می‌شود و مالکیت و اختصاص بودن نهر را انکار می‌کند و خود مدعی مالکیت بر نهر است.

پس منشای دعوی مزاحمت نسبت به مالکیت نهر است، در این صورت خوانده درخواست رفع مزاحم از خواهان می‌شود و درخواست می‌کند که نسبت به مالکیت خود بر نهر سوگند یاد کند.

  • منبع
  • یاسا

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید