امروز: سه شنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 287304
۵۵۲
۱
۰
نسخه چاپی

بایدها و نبایدهای صبحانه: چه خوراکی‌هایی باید در صبحانه مصرف کنیم و چه خوراکی‌هایی را باید دور بیاندازیم

بایدها و نبایدهای صبحانه: چه خوراکی‌هایی باید در صبحانه مصرف کنیم و چه خوراکی‌هایی را باید دور بیاندازیم

صبحانه مهمترین وعده غذایی می باشد زیرا روز را با آن آغاز می کنیم و کالری دریافتی در این وعده غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است.

خوراکی هایی که نباید در صبحانه مصرف شوند

در زیر خوراکی هایی که بهتر است آنها را در وعده صبحانه حذف کنید آورده شده است:

صبحانه‌های شیرین: مصرف خوراکی‌های شیرین مانند کیک، کلوچه، پنکیک و وافل به دلیل دارا بودن قند بالا و کالری زیاد، توصیه نمی‌شود. این نوع صبحانه‌ها باعث افزایش سریع قند خون می‌شوند و ممکن است باعث افزایش وزن و افزایش خطر بروز بیماری‌های مرتبط با چاقی شوند.

صبحانه‌های چرب: مصرف صبحانه‌هایی که حاوی چربی‌های اشباع شده و نمک بالا هستند، مثل سوسیس و کالباس، به دلیل افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه نمی‌شود. به جای آن‌ها می‌توانید از منابع پروتئینی سالم مانند تخم مرغ، ماهی، لبنیات کم چرب و آجیل‌ها استفاده کنید.

صبحانه‌های پرکالری: مصرف صبحانه‌های سنگین و پرکالری مثل پیتزا، ساندویچ‌های چرب و برگرهای چرب به دلیل افزایش خطر چاقی و مشکلات مربوط به کنترل وزن، توصیه نمی‌شود. بهتر است از صبحانه‌های سبک و متعادل با مقدار مناسبی از مواد غذایی سالم مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و پروتئین‌های سالم استفاده کنید.

نوشیدنی‌های شیرین: مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه‌های شیرین شده و نوشیدنی‌های حاوی قند بالا در صبحانه توصیه نمی‌شود. این نوع نوشیدنی‌ها حاوی قند بالا و کالری زیادی است و می‌توانند باعث افزایش و سقوط سریع قند خون و افزایش احساس گرسنگی در طول روز می‌شوند. به جای آن‌ها می‌توانید از آب، آبلیمو، چای سبز یا نوشیدنی‌های بدون قند مانند آب هویج و آب خیار استفاده کنید.

به هر حال، همیشه بهتر است با توجه به نیازهای خاص خود و با مشاوره پزشک یا متخصص تغذیه، یک برنامه صبحانه مناسب را برای خود تنظیم کنید.

خوراکی های سالم و متعادل برای صبحانه

برای کنترل وزن و حفظ سلامت، می‌توانید از صبحانه‌های سالم و متعادل استفاده کنید که شامل موارد زیر باشد:

صبحانه‌های پرپروتئین: مصرف صبحانه‌هایی که حاوی پروتئین باشند، می‌تواند احساس سیری و اشباع را بهبود بخشید و کنترل اشتها را تسهیل کند. پروتئین‌ها مانند تخم مرغ، ماهی، مرغ، سویا، لبنیات کم چرب و مغزهای آجیلی منابع خوبی از پروتئین هستند.

غلات کامل: صبحانه‌هایی که از غلات کامل مانند جو، گندم کامل، آرد سبوس‌دار و نان‌های چندغلاتی تهیه می‌شوند، حاوی فیبر بالا و انرژی پایداری هستند. فیبر به تأخیر رسیدن احساس گرسنگی کمک می‌کند و باعث می شود تا احساس سیری برای مدت طولانی‌تری حفظ شود.

میوه‌ها و سبزیجات: همراه کردن میوه‌ها و سبزیجات در صبحانه می‌تواند مقدار مصرف فیبر، ویتامین‌ها و مواد مغذی ارزشمند را افزایش دهد. آن‌ها حاوی آب، فیبر و مواد مغذی با کالری پایین هستند و احساس سیری را افزایش می‌دهند.

لبنیات کم چرب: انتخاب لبنیات کم چرب مانند ماست، پنیر و دوغ به عنوان بخشی از صبحانه می‌تواند به تأمین پروتئین، کلسیم و سایر ویتامین‌ها و مواد مغذی کمک کند.

نوشیدنی‌های سالم: به جای نوشیدنی‌های شیرین و آبمیوه‌های شیرین شده، می‌توانید از آب، آبلیمو، چای سبز یا نوشیدنی‌های بدون قند مانند آب هویج و آب خیار استفاده کنید. این نوشیدنی‌ها کم کالری هستند و به آب‌ بدن کمک می‌کنند.

  • منبع
  • حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید