جوش های سرسفید شایع ترین نوع از انواع جوش صورت محسوب می شوند.
جوش سرسفید
جوش سرسفید که به آن کومدون (comedone) هم میگویند، نوعی جوش است که بهدلیل بسته شدن حفرههای پوست توسط چرک، چربی پوست و سلولهای مردهی پوست بهوجود میآید. این جوشها معمولا روی بینی، گونهها، شقیقه و پیشانی ظاهر میشوند. جوش سرسفید شبیه جوش سرسیاه است، اما بهصورت برجستگیهای کوچک سفید یا زردرنگ زیر سطح حفرههای بستهشده نمایان میشود. جوشهای سرسیاه بهخاطر قرار گرفتن در معرض اکسیژن، رنگشان سیاه است. افرادی که غدد چربیشان بیش از اندازه فعال است و پوستشان چربی زیادی ترشح میکند، بیشتر به جوش سرسفید مبتلا میشوند. این اتفاق معمولا بهدلیل تغییرات هورمونی یا عوامل ژنتیکی روی میدهد. جوش سرسفید بیشتر روی پوستهای مستعد آکنه ظاهر میشود، زیرا سلولهایی که حفرهها را میپوشانند سختتر و چسبناکتر هستند و درنتیجه حفرهها را مسدود میکنند.
با توجه به عوامل مختلف، آکنه می تواند در هر سنی تجربه شود.
نوزادان
اگر نوزادتان به این عارضه مبتلا شود خواهید دید که روی صورت لکه های قرمز یا سفید کوچک، که توسط پوست قرمز یا صورتی محاصره شده است ایجاد شده. پاسخ روشن برای دلیل این عارضه وجود ندارد. اما بعضی از پزشکان بروز این ضایعات را به هورمون های دریافت شده توسط مادر در پایان بارداری نسبت داده اند. آکنه در نوزادان معمولا به درمان نیاز ندارد. مصرف منظم صابون ملایم و پاکسازی پوست می تواند در عرض چند هفته، این جوش ها را از بین ببرد.
نوجوانان
آکنه بیشتر در میان نوجوانان دیده می شود. چون دوران بلوغ باعث افزایش هورمون های مردانه به نام آندروژن ها می شود. افزایش تولید آندروژن ها منجر به افزایش تولید سبوم می شود. چربی بیش از حد سبب انسداد منافذ و بروز آکنه می شود. آکنه می تواند اثرات مخرب بیشتری را نسبت به تغییرات پوستی داشته باشد. این بیماری می تواند موجب انزاوی اجتماعی، اضطراب اجتماعی و مشکلات عاطفی شود.
بزرگسالان
آکنه همیشه در دوران نوجوانی ایجاد نمی شود. بسیاری از بزرگسالان نیز با آکنه ولگاریس مبارزه می کنند. بیشتر بزرگسالان در 30 یا 40 سالگی با این عارضه دست به گریبان هستند اما گاهی نیز مشاهده شده که جوش در سن 50 سالگی ایجاد شده است. آکنه بزرگسالان در زنان مبتلا به تغییرات هورمونی به دلایلی مانند یائسگی یا بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع است.
دلایل ایجاد جوش سرسفید
وامل متعددی در شیوع این جوش ها موثر هستند. روش پاک کردن صورت، شیوه زندگی و ژنتیک از جمله دلایلی هستند که در ایجاد این بیماری پوستی نقش دارند. یکی از دلایل سفید شدن این جوش ها تغییرات هورمونی است. در واقع نوسانات در سطوح هورمون های بدن می تواند باعث بروز آکنه شود. حوادث و مراحل خاص زندگی نیز می تواند تولید سبوم در منافذ پوست را افزایش دهد. چربی بیشتر در سطح پوست معادل با جوش بیشتر است.
پس علل منجر به ایجاد این ضایعات عبارتند از:
• بلوغ
• عوامل ارثی
• استرس
• تغییرات هورمونی
• سبک زندگی
برزو جوش های سر سفید در واقع شواهدی از این موضوع است که بدن در حال تلاش است تا عفونت را از بین ببرد.
بلوغ
اکثر موارد آکنه در دوران بلوغ رخ می دهند. این دوران زمانی است که تغییرات هورمونی سبب افزایش تولید سبوم می شود. هنگامی که یک جوان وارد دوران بلوغ می شود، مغز هورمون GnRH را آزاد می کند. این هورمون باعث می شود که غده هیپوفیز به انتشار دو هورمون اضافی شناخته شده به عنوان آندروژن بپردازد. این هورمون ها به غدد روغنی که در زیر پوست یافت می شوند، برای تولید چربی بیشتر یا همان سبوم کمک می کنند.
هر چقدر میزان این ماده در پوست بیشتر شود، منافذ پوست بیشتر پر می شود. بنابراین پوست نمی تواند به طور کامل سلول های مرده و باکتری را خارج کند. بنابراین فولیکول ها مسدود شده و آکنه ایجاد می شود.
بلوغ در سنین مختلف برای پسران و دختران رخ می دهد. دختران به طور کلی در سن 9 سالگی شروع به بلوغ می کنند. اما موارد هم مشاهده شده که در آن بین 6 تا 7 سالگی این اتفاق رخ داده است. پسران در سن 10 سالگی شروع به بالغ شدن می کنند. اما به طور متوسط بلوغ پسران در سن 12 سالگی شروع می شود. پسران نسبت به دختران ممکن است از آکنه مرتبط با بلوغ به مدت طولانی تری رنج ببرند.
عوامل ارثی
به نظر می رسد که آکنه بخشی از عوامل ارثی باشد. والدینی که سابقه آکنه دارند احتمال دارد بچه هایشان نیز چنین مشکلی را داشته باشند. مطالعات متعدد نشان می دهد که همبستگی شدیدی بین ژن ها و شیوع آکنه وجود دارد. با این حال، عادت های شایع زندگی در خانواده ها ممکن است بر روی ظاهر پوست و بیماری های پوستی تاثیر بگذارد. ژن ها ممکن است پوست شما حساس کنند و این حساسیت به تغییرات هورمونی بیشتر باشد. ژنتیک همچنین می تواند پاسخ التهابی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بدن برخی از افراد، نسبت به سایرین ممکن است به باکتری ها واکنش التهابی قوی تر نشان داده و این پاسخ بر شدت آکنه تأثیر بگذارد.
استرس
دانشمندان و متخصصین پوست با تحقیقات خود توانستند که پیوندی را بین استرس بالا و بروز ضایعات پوستی مشاهده کنند. اما واضح نیست که استرس دقیقا چگونه موجب ایجاد جوش می شود. دانشمندان دریافته اند که سلول هایی که سبوم تولید می کنند حاوی گیرنده هایی برای هورمون استرس هستند. هنگامی که فرد مبتلا به آکنه، تحت استرس شدید قرار می گیرد، این سلول های تولید کننده چربی، غیرقابل کنترل می شوند و باعث ایجاد سبوم بیش از حد بر روی پوست شده و احتمال انسداد منافذ را افزایش می دهند.
در حالی که هیچ مطالعه واضحی این حدس را تایید نکرده است، اما برخی از مطالعات بارها و بارها نشان داده اند که زمان هایی که استرس زیاد است افراد با آکنه مواجه شده یا بیماریشان شدیدتر می شود.
تغییرات هورمونی
حوادث مختلفی در زندگی وجود دارد که می تواند باعث تغییر در سطوح هورمونی ها، بیش از زمان بلوغ شود. بسیاری از این تغییرات، تنها زنان را تحت تاثیر قرار می دهند. بسیاری از زنان ممکن است در بارداری متوجه بدتر شدن آکنه صورت شوند. این اختلال ناشی از نوسانات هورمونی در 6 هفته اول بارداری است. برخی از زنان نیز معتقدند که جوش های سر سفید روی صورتشان در دوران قاعدگی بدتر می شود. در این دوران با کاهش استروژن، سطح پروژسترون افزایش می یابد، بنابراین سیگنال تولید چربی بیشتر به غدد ارسال می شود.
سبک زندگی
عادت های شخصی نیز ممکن است باعث بروز آکنه شود. در حالی که هنوز ثابت نشده است که رژیم غذایی علت ایجاد جوش های سر سفید است اما مطالعات متعدد ارتباط بین غذاهای خاص و شیوع این بیماری را نشان داده اند. یکی از شایع ترین سوالات مربوط به رژیم غذایی و بیماری های پوستی این است که آیا خوردن شکلات باعث آکنه می شود؟ پاسخ این سوال هنوز مشخص نیست. اما مطالعات نشان می دهند که رژیم های غذایی ما می توانند تاثیر زیادی بر پوست بگذارند. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه سیگار کشیدن می تواند آکنه به خصوص کومدون های سفید و سیاه را افزایش دهد.
مراقبت از پوست در مقابل جوش سر سفید
راهکارهای خانگی برای مقابله افراد دچار آکنه و جوش های سرسفید وجود دارد. این راهکارها شامل موارد زیر می شود:
• شستشوی آرام پوست با صابون ملایم و آب ولرم دو بار در روز
• دستکاری نکردن جوش ها و پوست
• اصلاح با دقت موهای زائد قرار نگرفتن زیاد در معرض نور خورشید که منجر به سوختگی و برنزه شدن می شود
• عدم استفاده بیش از حد از لوازم آرایش
• استفاده از محصولات مراقبت از پوست بدون چربی
• شستشوی آرایش از صورت پیش از خواب
• استفاده از محصولات پوست غیر کومدون زایی و مسدودی منافذ پوست
• استفاده از نرم کننده پایه آبی بدون عطر برای درمان پوست های خشک
• شستشوی منظم مو و پرهیز از تماس اسپری مو با صورت
• پوشیدن لباس های گشاد غیر پلاستیکی و از جنس نخ
•صورت خود را با پاک کننده های ضد جوش دو بار در روز شستشو دهید. پیشانی، بینی و چانه (منطقه T) مهمترین قسمت های صورت هستند که باید مورد توجه قرار دهید. زیرا جوش های سرسفید بیشتر در این نواحی ایجاد می شوند.
• از مالیدن پوست تان خودداری کنید. این کار باعث تحریک پوست تان و بدتر شدن وضعیت جوش سرسفید می شود.
• از فشاردادن، نیشگون گرفتن و ترکاندن جوش های سرسفید پرهیز کنید. این کار باعث التهاب پوست شده، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد و می تواند منجر به اسکار (جای جوش) شود.
راه های درمان جوش های سر سفید
1. استفاده از محصولات پاکسازی
در بازار محصولات پاکسازی متنوعی مانند چسب های پاکسازی وجود دارد. این چسب ها میتوانند پوست را در حالتی قرار دهند تا جوش های سرسفید را از بین ببرد. این راه در مجموع راه گرانی نیست، همینطور پوست شما را بدون هیچ زحمتی سلامت و درخشان نگاه خواهد داشت.
2. بخور دادن صورت
بخور دادن یکی از بهترین راههای خلاصی یافتن از شر جوش های سر سفید است که سبب مسدود شدن منفذهای باز پوست می شود، یکبار در هفته این کار را تکرار کنید. برای این کار آب جوشانده شده را داخل ظرفی بریزید و نواحی از پوست که جوش دارد را به بخار نزدیک کنید. همینطور میتوانید حوله ای بر روی سرتان قرار دهید تا بخار کاملاً با پوست در تماس باشد. آب گرم منفذهای پوست را تمیز می کند و به شما در رهایی از شر جوش های سر سفید کمک می کند.
3. اسکراب جو دوسر
اسکراب کمک می کند، تا فولیکول های بسته مو، باز شوند شما می توانید یک اسکراب خوب، از فروشگاه محل خود بخرید، یا اینکه آنرا در خانه تهیه کنید.
مواد لازم:
• یک سوم فنجان جو دو سر
• یک چهارم فنجان شکر قهوه ای و یک چهارم فنجان عسل
تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. و مقدار کمی از آن را روی پوست بمالید، به آرامی، به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید و بعد با آب گرم بشویید.
4. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها غنی از ویتامین c هستند، برای پوست های کدر نیز بسیار مناسب هستند آنها را له کنید، سپس روی پوست خود بمالید (مخصوصا روی جوش های سر سفید)، و بعد از 5 دقیقه، صورتتان را با آب بشویید.
5. شیر
شیر یک پاک کننده ی طبیعی فوق العاده خوب برای پوست است و تمام مواد موجودِ درونِ منافذ بسته را خارج می کند و از ایجاد جوش جلوگیری می کند. برای تمیز کردن صورت و رفع جوش شیر را آهسته با یک تکه پنبه تمیز یا لیف شیر را با حرکات آرام دَوَرانی روی صورت خود بمالید.این کار را هر روز انجام دهید تا صورتی نرم و بدون چربی و جوش داشته باشید.
می توانید 4 قاشق غذاخوری شیر را با یک قاشق غذاخوری نمک، در یک کاسه ترکیب کنید، و بعد به آرامی روی صورت ماساژ دهید و بعد از 20 دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید این کار را دوبار در روز تکرار کنید.
6. ماسک صورت سیب زمینی
برای این ماسک، تعدادی سیب زمینی خام را رنده کرده، و به آسانی روی پوست قرار دهید، و بعد از 30 دقیقه، آنرا بشویید.
7. خمیر دندان
فلوراید موجود در خمیر دندان، باعث درمان آکنه و جوش های سر سفید می شود ، آنرا به قسمت هایی که جوش دارند، بمالید و بعد از چند دقیقه، با آب سرد بشویید.
8. ترکیب تخم مرغ و عسل
سفیده تخم مرغ، منافذ پوست را می بندد و عسل نیز، خاصیت مرطوب کنندگی دارد، یک دوم قاشق چای خوری روغن بادام، یک قاشق غذاخوری ماست طبیعی، یک عدد سفیده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری عسل گرم را با هم و با استفاده از یک چنگال، به خوبی هم بزنید و مخلوط کنید. یک لایه نازک از این ترکیب را روی پوست صورتتان بمالید، و بعد از 30 دقیقه با آب گرم بشویید.
9. بنزوئیل پروکسید
بعنوان یک ماده ضد باکتریایی عمل می کند، که منافذ بسته پوست را کاهش می دهد از ای ماده، تنها زمانی استفاده می شود که پوست دارای منافذ بسته است.
10. ماسک خاک رس
خاک رس، کمک می کند تا سلول های مرده پوست از بین بروند کافیست، تا یک لایه نازک از آن را روی پوست بمالید، بعد از 10 دقیقه، آنرا با آب ولرم بشویید.
11. جوش شیرین
ترکیب جوش شیرین ، با آب می تواند یک ماسک خمیری را درست کند ، آنرا روی پوست بمالید، اجازه دهید تا خشک شود، بعد با آب گرم بشویید.
12. حوله گرم
حوله را در آب گرم بشویید، سپس آنرا بچلانید و آب های اضافی را خارج کنید بعد به روی پشت بدنتان دراز بکشید و حوله را روی صورتتان بگذارید. این کار، منافذ پوست را باز می کند، این کار را حداقل به مدت 10 دقیقه انجام دهید (ترجیحا قبل از خواب).
13. لیمو
با استفاده از یک پنبه، آب لیمو را به صورتتان بمالید، اسید سیتریک موجود در آن، منافذ را باز می کند و روغن های اضافی را خشک می کند.
14. سرکه سیب
این ماده بهترین درمانگر، بعد از حمام بخار است، سرکه سیب را روی صورتتان بمالید، اجازه دهید تا خشک شود و سپس صورتتان را با آب ولرم بشویید.
15. نشاسته ذرت
نشاسته ذرت را با سرکه، به نسبت سه به یک مخلوط کنید، سپس ماسک به دست آمده را، روی مناطق مورد نظر بمالید و بعد از 15 دقیقه ،با آب گرم بشویید.
16. بادام
مقداری بادام را آسیاب کنید و سپس با کمی گلاب و یک قاشق چایخوری جو دوسر، مخلوط کنید و یک ماسک خمیر مانند، به دست آورید، سپس این ماسک را بر روی جوش ها بمالید و بعد از 15 دقیقه، با آب سرد بشویید.
17. اسکراب برنج
برنج را به مدت یک شبانه روز یا 5 ساعت در آب بخیسانید و سپس آن را آسیاب کنید و روی صورت بمالید این اسکراب، برای از بین بردن تمام پوست های مرده صورت، مورد استفاده قرار می گیرد.
18. ترکیب شکر و روغن زیتون
مقدار کمی روغن زیتون و یک قاشق چایخوری شکر را با هم ترکیب کنید و با استفاده از یک مسواک نرم، آن را روی صورت خود بمالید و بعد از 5 تا 10 دقیقه با آب سرد، بشویید این کار را، یک بار در هفته تکرار کنید.
19. گلاب
یک تکه پنبه را در گلاب خیس کنید و سپس روی صورت بمالید نیازی به شستن ندارد. استفاده روزانه از گلاب به عنوان درمان خانگی، برای حذف از بین بردن جوش های سر سفید، بسیار مناسب است؛ شما می توانید برای بهبود عملکرد هرگونه ماسک، مقداری گلاب به آنها اضافه کنید.
20. اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک، برای حذف باکتری های موجود در سطح پوست، بسیار موثر است، اسید سالیسیلیک در قالب پماد نیز، موجود است آنرا روی پوست فقط در جاهایی که دارای جوش هستند، بمالید و مراقب باشید که در مناطق دیگر پوست نفوذ نکند.
21. کرم رتینوئید
این کرم ها، راه حل نهایی برای جوشهای سر سفید و هر نوع مشکلات پوستی دیگر، است آنها، منافذ بسته شده پوست را باز میکنند و باکتری ها و روغن های اضافه را از بین میبرند. این کرم ها، به راحتی در فروشگاه ها قابل دسترسی هستند.
22. آرد سبوس
مقداری از این آرد را با یک قاشق غذاخوری، شیر و گلاب مخلوط کنید و به عنوان ماسک صورت استفاده کنید بعد از اینکه روی صورت اعمال کردید، اجازه دهید تا خشک شود و بعد با استفاده از آب گرم آن را بشویید.
23. ماست
3 قاشق غذاخوری ماست، 2 قاشق غذاخوری جو دوسر، یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق چایخوری روغن زیتون را با هم ترکیب کنید، سپس، این ترکیب را کاملا روی صورت و گردن خود بمالید و بعد از 5 دقیقه با آب سرد بشویید.
24. ترکیب صابون و نمک
یک قاشق غذاخوری از صابون مایع را با یک دوم قاشق چای خوری نمک، مخلوط کنید؛ سپس، این ترکیب را روی جوش های سر سفید به آرامی بمالید بعد صورت خود را با آب سرد بشویید.این کار را چندین بار در روز تکرار کنید، تا زمانی که جوش های سر سفید به طور کامل از بین برود.
25. آرد سبوس دار سبز
یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا، را با یک قاشق غذاخوری از این آرد، با هم ترکیب کنید. سپس، از این اسکراب برای از بین بردن جوش های سر سفید، هر روز استفاده کنید.
26. برگ های گشنیز
یک ماسک از گشنیز آسیاب شده و مقداری پودر زردچوبه و کمی آب درست کنید سپس این ماسک را روی صورت بمالید، این کار را یک بار در هفته تکرار کنید که هم برای درمان جوش های سر سفید و هم جوش های سرسیاه مناسب است.
27. روغن درخت چای
روغن درخت چای، به عنوان یک آنتی باکتریال و ضد قارچ عمل می کند باکتری های موجود روی پوست را می کشند، همچنین پیشرفت جوش های سر سفید را متوقف می کنند. اگرچه، نباید از روغن درخت چای مستقیم روی پوست، استفاده کنید زیرا باعث ایجاد یک واکنش می شود. می توانید آن را با آب و یا ژل آلوورا به نسبت 1 به 9 ترکیب کنید. ابتدا، صورت خود را پاک کنید و با استفاده از یک پنبه، آن را روی جوش ها بمالید و اجازه دهید تا خشک شود و بعد نیاز نیست که صورت خود را بشویید.
28. چوب صندل
شما می توانید پودر چوب صندل را از فروشگاه های گیاهی خریداری کنید؛ پودر چوب صندل را با گلاب مخلوط کنید و ماسک به دست آمده را روی صورت بمالید، و بعد از خشک شدن آن را بشویید.
29. آلوورا
بعد از پاک کردن صورت، ژل آلوورا را روی پوست قرار دهید، این کار، باعث می شود که پوستتان نرم و مرطوب شود.
30. چای کیسه ای
هر چای کیسه ای استفاده شده ،را خالی کنید و سپس هر جایی که جوش سر سفید می بینید، قرار دهید این کار را حداقل دو بار در هفته، تکرار کنید.
31. ماسک برگهای شنبلیله
با استفاده از برگهای شنبلیله تازه، و اضافه کردن آن در مقداری آب، ماسک را درست کنید و آن را قبل از رفتن به رختخواب بر روی صورت خود بمالید و اجازه دهید،که تا صبح بماند و بعد با آب گرم بشویید.
دیدگاه