امروز: چهارشنبه, ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۴ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 275083
۱۱۰۲
۱
۰
نسخه چاپی
Bleaching

بلیچینگ دندان | انواع روش های بلیچینگ دندان | مزایا و معایب بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یکی از راه کار های عملی در سفید کردن می باشد که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان راه درمانیست‌ برای از بین بردن انواع لکه‌ها و رنگدانه‌های روی دندان که در اثر مرور زمان و یا ژنتیکی به وجود آمده‌اند و صرفاً برای زیبایی می‌باشد و هیچ خاصیت دیگری ندارد.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یکی از راه کار های عملی در سفید کردن  می باشد که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. افراد بسیاری برای داشتن دندان های زیبا و تغییر رنگ در دندان ها با انجام بلیچینگ برروی دندان های خود رنگ مطلوبی را برای دندان های خود ایجاد می کنند. رنگ دندان‌ها به مرور زمان و با افزایش سن تغییر می کند. این رنگ بد دندان در اثر نفوذ رنگ دانه ها به ساختار لوله ای شکل مینا و تغییر مواد معدنی عاج صورت می‌گیرد و موجب ایجاد رنگ زرد در دندان می شود. بسیاری از افراد نیز به دلایل مادرزادی دارای رنگ مناسبی در دندان نمی باشند. از آن جائی که سفیدی دندان‌ها به طور ناخود آگاه نشانه‌ای از جوانی و زیبایی بر شمرده می‌شود و در زیبایی فرد تاثییرات بسیاری دارد، همواره سفید کردن دندان ها که در علم پزشکی به آن بلیچینگ نیز گفته می شود، از محبوبیت برخوردار بوده است. این نکته قابل ذکر است که بلیچینگ دندان برروی دندان های روکش شده و همچنین روکش ایمپلنت دندان قابل انجام نمی باشد.

روش های انجام بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان با دو روش قابل انجام است:

1. Office Bleaching یا بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی

این روش از بلیچینگ در مطب دندانپزشک توسط متخصص بلیچینگ انجام شده و از مواد شیمیایی مخصوص با غلظت بالا و مدت زمان کوتاه استفاده می شود. دندانپزشک دندان های شما را با محلول اسیدی آغشته یا اصطلاحا اچ می کند سپس یک ماده اکسید کننده به مینای دندان شما می زند. سپس دندان ها را در معرض نور شدید یا لیزر قرار می دهند (این روش با نام بلچینگ دندان با لیزر هم شناخته می شود).

انجام کامل بلیچینگ در این روش معمولا سه تا چهار جلسه طول می کشد و هر جلسه هم حدودا 30 الی 60 دقیقه زمان می برد. دندانپزشکی که شما به آن مراجعه می کنید باید مهارت کافی در این زمینه داشته باشد تا مواد شیمیایی باعث ایجاد حساسیت و ناراحتی همچون درد لثه و دندان درد نشود.

دندانپزشک برای جلوگیری از تماس مواد اکسید کننده با لثه، از ژل های محافظت کننده استفاده می کند که با یک نور آبی آن را روی دندان در طی مدت زمان انجام بلیچینگ، ثابت نگه می دارد. هزینه بلیچینگ دندان در کلینیک دندان پزشکی نسبت به خانه معمولا گران تر است. البته به موادی هم که برای بلیچینگ استفاده می شود هم بستگی دارد.

بلیچینگ فوری دندان

یک روش جدید که اخیرا  برای بلیچینگ فوری دندان انجام می شود، پاور بلیچینگ یا سفید کننده نیرو نام دارد که در آن از هیدروژن پراکسید غلیظ استفاده می شود. استفاده از این روش می تواند دندان های شما را فقط در یک جلسه به صورت کامل سفید کند. اما توجه داشته باشید که دندان های شما به صورت موقت سفید می شوند و بعد از یک تا سه سال دوباره تیره می شوند و ممکن است لازم باشد دوباره این روش را تکرار کنید.

2. Home Bleaching یا بلیچینگ دندان در خانه

این روش بلیچینگ زیر نظر دندانپزشک در منزل و توسط خود فرد انجام می شود. نوع ماده ای که در این روش استفاده می شود، با ماده ای که در مطب توسط دندانپزشک استفاده می شود، متفاوت است. در این روش دندانپزشک از یک قالب از دندان های فرد تهیه کرده و در لابراتوار توسط آن قالب، تری پلاستیکی (نایت گارد) ساخته می شود. ژل بلیچینگ درون قالب نایت گارد ریخته شده و روی دندان قرار داده می شود. مدت زمانی که باید قالب روی دندان ها قرار گیرد بسته به وضعیت دندان های فرد، بین یک الی شش ساعت در روز است. کل پروسه یک دوره درمانی بین یک الی دو هفته برای هر فک می باشد. زیرا در هر بار باید فقط روی یکی از فک ها، قالب قرار گیرد. این روش صبر و حوصله شخص را می طلبد. چنانچه شخص فرصت کافی نداشته و بخواهد بلیچینگ دندان را سریع و در کوتاه ترین زمان انجام دهد، بهتر است این کار را در مطب دندانپزشکی انجام دهد. هزینه این روش نسبت به بلیچینگ دندان در کلینیک دندانپزشکی ارزان تر است.

لازم به ذکر است که قبل از بکار گیری هر کدام از روش های بلیچینگ، باید دندانهایی که پوسیده و دچار مشکل شده اند، ترمیم و جرم گیری صورت گیرد.

دلایل تغییر رنگ دندان ها

بد رنگ بودن دندان ها‌ یکی‌ از مشکلات رایج بیشتر مراجعین‌ به دندانپزشکی است. این‌ امر حتی‌ در کسانی‌ که تصور می کنند دندان های‌ آنها سفید و معمولی‌ است، ضرورت‌دارد. زیرا رنگدانه‌های مواد غذایی به‌مرور زمان موجب تغییر رنگ دندان ها‌ می شود. در مواردی‌که دندان های‌ بیمار به دلایل ژنتیکی و یا مصرف برخی داروها به‌ طور حاد بد رنگ شده‌اند و زیبایی‌ او را تحت تاثیر منفی قرار داده‌اند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

مهمترین علل تغییر رنگ دندان ها شامل موارد زیر است:

• تغییرات ژنتیکی

• مصرف آنتی بیوتیک و فلوراید

• پوسیدگی دندان

• سیگار کشیدن

• استفاده از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه و ...

• افزایش سن

• عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان

مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان

1. در ساعات اولیه لثه خود را با آب گرم تمیز نمائید. بهتر است برای جلوگیری از درد لثه دندان و التهاب آن را به آرامی ماساژ دهید.

2. از استعمال دخانیات و کشیدن سیگار و قلیان خودداری کنید.

3. دندان های خود را روزی دو بار با آب گرم بشویید.

4. از خوردن غذا ها و مواد غذایی حاوی رنگدانه ها همچون نوشابه تا 24 ساعت اولیه خودداری نمایید و برای داشتن دندان های سفید اگر این مواد به دندان های شما برخورد نمود بهتر از به شستشوی سریع دندان ها اقدام نمایید.

5. از خوردن نوشیدنی هایی مثل چایی پررنگ و قهوه خودداری کنید.

6. از مصرف غذاهایی که سرد می باشند خودداری نمائید.

7. در چند روز اول که می خواهید مسواک بزنید از خمیردندان ضد حساسیت استفاده نمایید تا دندان های شما کمتر دچار حساسیت شود و در بروز حساسیت هیچ نگران نباشید برطرف می گردد.

8. یک هفته بعد از انجام بلیچینگ به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا بررسی لازم صورت گیرد.

9. می توانید بعد از بلیچینگ دندان، از نوشیدنی های بی رنگ همچون شیر و آب استفاده کنید.

10. از میوه هایی همچون موز و سیب پوست گرفته شده استفاده نمائید.

11. از برنج، ماکارونی، نان و سیب زمینی پخته استفاده نمائید.

12. از لبنیات همچون پنیر، ماست، خامه می توانید استفاده کنید.

بلیچینگ دندان

مزایا و معایب بلیچینگ دندان

با استفاده از محلول سفید کننده در روش بلیچینگ، عمل سفید کنندگی دندان صورت می‌گیرد. درمان در کمتر از یک ساعت به طور کلی انجام می‌شود و نتایج آن نیز بسیار قابل توجه است.

یکی از بزرگترین مزایای استفاده از روش بلیچینگ دندان موثر بودن و دوام آن است. نتایج استفاده از روش بلیچینگ دندان، بسیار چشمگیر‌تر از نتایج دیگر روش‌های سفید کنندگی دندان است.

دلیل این امر این است که استفاده از این روش شیمیایی، بسیار قوی‌تر از محصولات مشابه است. اما نظارت دندانپزشک هم ضروری است. حتی دندان‌های بسیار زرد و جرم گرفته را می‌توان با روش بلیچینگ دندان، به صورت حرفه‌ای سفید سازی و درمان کرد.

به طور کلی، تنها خطر و عارضه عمده‌ای که در مورد بلیچینگ دندان به چشم می‌خورد، حساسیت برخی افراد نسبت به آن است و این حساسیت به ویژه در ساعت‌های اولیه پس از درمان مشخص می‌شود.

دندانپزشک شما اطمینان حاصل خواهد کرد که این حساسیت حاد نیست. اگر احساس حساسیت جزئی دارید، توصیه می‌شود که دهان خود را با آب گرم بشویید تا از ناراحتی جلوگیری کنید. حساسیت دندان به تدریج محو خواهد شد.

  • منبع
  • اسمایل اسپا
  • برترینها
  • کلینیک دندان پزشکی مبین
  • کلینیک دندانپزشکی و زیبایی دکتر مهرداد افتخاری

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید