امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 278868
۹۶۴
۱
۰
نسخه چاپی

تجهیزات پزشکی ضروری، که بودن آن ها در هر خانه ای حیاتی است!

تجهیزات پزشکی مهم

تجهیزات پزشکی مهم و ضروری در خانه

کمبود ورزش، زندگی تحت فشار و سایر عادات ناسالم مهم‌ترین عوامل ایجاد بیماری‌های شایعی مانند دیابت، فشار خون، چاقی و بیماری‌های قلبی هستند. همه‌ی افراد باید به صورت روزانه یا حداقل به صورت هفتگی بر سلامتی خود نظارت داشته باشند. این کار ممکن است با وجود مشغله‌های کاری برای همه امکان پذیر نباشد. اما علم پزشکی پیشرفت کرده است و شما می‌توانید برای بررسی وضعیت سلامتی خود چندین دستگاه پزشکی را در خانه داشته باشید. این موضوع، نیاز به افزایش آگاهی در مورد تجهیزات پزشکی لازم در خانه و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها را افزایش داده است. از این رو کاملا ضروری است که به طور منظم چهار علایم حیاتی در سیستم بدن یعنی دمای بدن، فشار خون، ضربان قلب یا نبض و میزان تنفس را کنترل کنید. بررسی مداوم سطح قند خون و تغییرات وزن بدن نیز به همان اندازه مهم است.

علاوه بر این، فوریت‌های پزشکی در هر زمان ممکن است پیش بیاید. این واقعیتی است که همه‌ی ما از آن آگاه هستیم. بنابراین برای مقابله با اتفاقات اورژانسی لازم است برخی تجهیزات پزشکی را در خانه داشته باشید تا در مواقع لزوم برای ارزیابی وضعیت اولیه‌ی بیمار، از آن‌ها استفاده کنید.

جعبه‌ی کمک‌های اولیه

جعبه‌ی کمک‌های اولیه و سازمان یافته، یکی از تجهیزات پزشکی است که می‌تواند به شما در نجات یک زندگی کمک کند. توصیه می‌شود برای کسب دانش و مهارت لازم برای ارائه کمک‌های اولیه، در دوره‌های آموزش کمک‌های اولیه شرکت کنید.

پس از استفاده از وسایل موجود در جعبه‌ی کمک‌های اولیه، در اسرع وقت محتویات جعبه را تعویض کنید. پس از هر بار استفاده یا در صورت عدم استفاده، هر ۱۲ ماه یک بار، جعبه‌ی کمک‌های اولیه را بررسی کنید. مطمئن شوید که تجهیزات در وضعیت مطلوبی قرار دارند، خراب نشده‌اند و تاریخ انقضای آن‌ها تمام نشده است. اطمینان حاصل کنید که موارد استریل، هنوز هم پلمپ و استریل هستند.

بسته‌های کمک‌های اولیه را می‌توان از داروخانه‌ها یا فروشگاه تجهیزات پزشکی خریداری کرد و یا اینکه خودتان آن را جمع کنید. در این صورت، ظرفی را انتخاب کنید که جادار باشد و به راحتی حمل شود. اگر تصمیم دارید خودتان جعبه‌ی کمک‌های اولیه را تهیه کنید، در اینجا ۲۰ مورد ضروری وجود دارد که باید مطمئن شوید که آن‌ها را در جعبه قرار می‌دهید:

• کتابچه‌ی راهنمای کمک‌های اولیه

• گاز پانسمان استریل در اندازه‌های مختلف

• چسب نواری

• باند در اندازه‌های مختلف

• باند کشی

• دستمال مرطوب ضد عفونی کننده

• پماد آنتی بیوتیک

• محلول ضد عفونی کننده (مانند پراکسید هیدروژن)

• استامینوفن و ایبوپروفن

• موچین

• قیچی

• بسته‌های سرد فوری یکبار مصرف

• دستمال الکلی

• دستکش پلاستیکی غیر لاتکس

• چراغ قوه با باتری اضافی

• دماسنج

• پتو

• راه هوایی دهانی-حلقی برای استفاده در CPR یا احیا

• لوسیون کالامین

• آتل

جعبه‌ی کمک‌های اولیه

دستگاه اندازه گیری فشار خون

اگر از فشار خون بالا یا پایین رنج می‌برید، با استفاده از دستگاه اندازه گیری فشار خون می‌توانید از مراجعه‌ی روزمره به پزشک جلوگیری کنید. پیشنهاد می‌شود از مقادیر فشار خون اندازه گیری شده خود یک لیست تهیه کنید و عددهای فشار خون ثبت شده را به طور مرتب به پزشک خود نشان دهید. دستگاه‌ها فشارسنج برای نظارت بر اثرگذاری داروهای تجویز شده نیز کمک کننده هستند. توصیه می‌شود فشار خون را هر روز در یک زمان مشخص اندازه بگیرید.

فشار خون طبیعی معمولا در حدود ۱۱۰/۷۰ تا ۱۲۰/۸۰ است.

دستگاه اندازه گیری فشار خون

دستگاه سنجش قند خون (گلوکومتر)

یکی دیگر از تجهیزات پزشکی لازم در منزل، دستگاه گلوکومتر است. گلوکومتر یک وسیله‌ی الکترونیکی قابل حمل است که سطح قند خون را در یک قطره‌ی کوچک خون، که معمولا از نوک انگشت گرفته می شود، اندازه گیری می‌کند. وجود دستگاه گلوکومتر در منزل افراد مبتلا به دیابت، ضروری است. بیماران باید به طور فعال و منظم سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند. این دستگاه نیاز به مراجعه‌ی روزانه به پزشک را کاهش داده است و بیماران می‌تواند به راحتی از آن در خانه استفاده کنند. خودآزمایی قند خون می‌تواند ابزاری مهم در مدیریت برنامه‌ی درمانی و پیشگیری از عوارض دیابت باشد.

دستگاه سنجش قند خون

دماسنج

اگرچه دماسنج ممکن است یکی از تجهیزات پزشکی ابتدایی به نظر برسد، اما باید یک دماسنج با کیفیت مناسب در دسترس داشته باشید. اهمیت دماسنج در فصل آنفولانزا بالاتر نیز می‌رود. دماسنج به شما کمک می‌کند تا دمای بدن خود را اندازه گیری کنید. در صورت مشاهده‌ی دمای بالاتر از حد معمول که نشان دهنده‌ی تب است، می‌توانید بلافاصله اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید. تب نشانه‌ای از مبارزه‌ی بدن در مقابل عفونت است. دماسنج به دو شکل دیجیتالی یا جیوه‌ای در دسترس است. هنگام استفاده از هر نوع دماسنج، مطمئن شوید که دستورالعمل‌های آن را بخوانید.

دماسنج

نبولایزر

نبولایزر دستگاهی است که دارو را از حالت مایع به غبار ریز تبدیل می‌کند تا استنشاق دارو به ریه‌ها راحت شود. اصولا از نبولایزرها برای درمان آسم، COPD یا بیماری انسدادی مزمن ریوی، فیبروز کیستیک و سایر بیماری‌های تنفسی استفاده می‌شود. این دستگاه به طور موثری داروهای آسم را به ریه‌ی افراد مبتلا به آسم مخصوصا نوزادان و کودکان می‌رساند. معمولا برای رسیدن دارو به ریه‌ها ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان لازم است.

از نبولایزرها برای استنشاق داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها برای مبارزه با التهاب (مانند بودزوناید، فلوتیکازون و تریامسینولون) و گشادکننده‌های برونش برای باز کردن مجاری تنفسی (مانند آلبوترول، فورموترول و سالمترول) استفاده می‌شود.

نبولایزر

پالس اکسیمتر

از دیگر تجهیزات پزشکی لازم در منزل، پالس اکسی متر است. پالس اکسی متر، دستگاهی است که برای اندازه گیری غلظت اکسیژن موجود در خون استفاده می‌شود و میزان ارسال اکسیژن به قسمت‌هایی از بدن که از قلب دورتر هستند مانند بازوها و پاها را می‌سنجد.

برای عملکرد طبیعی اندام‌ها، اکسیژن کافی باید از طریق سلول‌های خونی به تمام اندام‌های بدن منتقل شود. وقتی اکسیژن کافی در خون وجود نداشته باشد، باعث هیپوکسی می‌شود، که می‌تواند منجر به نارسایی اعضای حیاتی مانند قلب و مغز شود.

دستگاهی شبیه به گیره، به نام پروب بر روی بخشی از بدن مانند انگشت یا گوش قرار می‌گیرد. پروب پالس اکسی متر از نور برای اندازه گیری میزان اکسیژن خون استفاده می‌کند.

پالس اکسیمتر

ترازو

تصور نکنید که فقط افرادی که وزن خود را کنترل می‌کنند یا رژیم غذایی خاصی برای لاغری یا چاقی را دنبال می‌کنند، باید در خانه ترازو داشته باشند. اما داشتن ترازو به عنوان یکی از تجهیزات پزشکی لازم در منزل، بسیار مفید است. اگر از تغییرات وزن خود آگاه نباشید، ممکن است نتوانید مسائل اساسی در مورد سلامتی تان را تشخیص دهید. افزایش ناگهانی وزن می تواند بیانگر فشار خون، دیابت، عدم تعادل هورمونی، متابولیسم نامنظم چربی و دیگر بیماری‌ها باشد. بنابراین لازم است وزن خود را در فواصل منظم اندازه بگیرید.

وزن بدن بر اساس مقیاسی به نام BMI یا شاخص توده‌ی بدنی سنجیده می‌شود. فرمول محاسبه‌ی شاخص توده‌ی بدنی عبارت است از وزن (کیلوگرم) تقسیم بر قد (متر) به توان ۲. شاخص توده‌ی بدنی طبیعی بین ۱۸/ تا ۲۴/۹ است.

  • منبع
  • دکترتو

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید