امروز: پنج شنبه, ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 278233
۹۹۰
۱
۰
نسخه چاپی

رابطه بین افسردگی و بیماری های قلبی | آیا با اندازه‌گیری تغییرات ضربان قلب می توان افسردگی را پیش بینی کرد؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد كه در بزرگسالان جوان مبتلا به افسردگی یا اضطراب، احتمالاً سطح پایینی از سلامت قلب و عروق وجود دارد.

رابطه افسردگی و بیماری های قلبی

رابطه افسردگی و بیماری های قلبی

افسردگی که به سرماخوردگی روان معروف است، نه تنها در ابعاد شخصی و اجتماعی ما اثر می گذارد بلکه می تواند سلامت جسمی ما را هم تهدید کند.

محققان می گویند شدت افسردگی فرد با افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته رابطه دارد.

آنها در یک مطالعه، رابطه بین افسردگی و بیماری های قلبی غیرکُشنده نظیر نارسایی قلبی، بیماری قلبی عروق کرونر، آنژین، حمله قلبی و سکته را در بیش از ۱۱ هزار فرد مبتلا به افسردگی که سنشان از ۲۰ سال بیشتر بود، بررسی کردند و دریافتند که حدود ۱۲۰۰ نفر از این افراد مبتلا به بیماری قلبی هستند یا تجربه سکته قلبی را دارند.

در بررسی ارتباط بین افسردگی و بیماری قلبی و سکته غیرکُشنده مشخص شد به ازای افزایش میزان افسردگی از خفیف، متوسط، نسبتا شدید یا شدید، احتمال بیماری قلبی و سکته ۲۴ درصد افزایش می یابد.

همچنین تحقیقات جدید نشان می‌دهد كه در بزرگسالان جوان مبتلا به افسردگی یا اضطراب، احتمالاً سطح پایینی از سلامت قلب و عروق وجود دارد.

به گزارشNews  Health Day، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه اموری در آتلانتا با مطالعه بر روی ۸۸۲ بزرگسال جوان دریافتند که سلامت قلب و عروق شرکت‌کنندگان دارای اضطراب متوسط ​​تا شدید در آزمون‌های قلبی عروقی، از سایر افراد، ۰.۹۱ امتیاز کمتر است. همچنین سطح کلسترول و فشار خون این افراد بسیار بالاتر از افرادی است که دچار افسردگی و اضطراب نیستند.

افراد مبتلا به افسردگی واکنش شدیدتری نسبت به استرس دارند که باعث آزاد شدن سطح بالاتری از هورمون کورتیزول می‌شود. به گفته محققان، تولید بیش از حد کورتیزول می‌تواند به سلامت قلب آسیب برساند.

همچنین افرادی که افسرده هستند بیشتر رفتارهایی را انجام می‌دهند که خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد، مانند خوردن یک رژیم غذایی ناسالم، افزایش وزن، سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و عدم ورزش کافی.

بیانیه علمی انجمن قلب آمریکا که امسال در مجله Circulation منتشر شد، پیشنهاد می‌کند که به دلیل وجود پیوند واضحی بین سلامت روانشناختی و سلامت قلب، پزشکان باید به عنوان بخشی از مراقبت‌های معمول، سلامت روان بیماران قلبی را بخصوص در گروه سنی جوان ارزیابی کنند.

مطالعه ژورنال قلب اروپا نشان داده که تقریباً از هر ۵ فرد مبتلا به بیماری قلبی، یک نفر افسردگی اساسی را تجربه می‌کند.

پیش‌بینی ابتلا به افسردگی با اندازه‌گیری تغییرات ضربان قلب

پیش‌بینی ابتلا به افسردگی با اندازه‌گیری تغییرات ضربان قلب

محققان دانشگاه گوته فرانکفورت دریافتند با اندازه‌گیری تغییرات ضربان قلب در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته می‌توان با دقت بالایی احتمال ابتلای شخص به افسردگی را تشخیص داد.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، این تحقیقات با کمک ۱۶ داوطلب مبتلا به اختلال افسردگی ماژور (MDD) و ۱۶ داوطلب سالم انجام گرفت. محققان ضربان قلب این افراد را به مدت ۴ روز و سه شب با استفاده از یک ابزار ECG کوچک اندازه‌گیری کردند. سپس با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نتیجه این بررسی‌ها محققان توانستند افراد افسرده و سالم را با دقت بیش از ۹۰ درصد شناسایی کنند.

در این تحقیقات مشخص شد ضربان قلب پایه افراد مبتلا به افسردگی بالاتر از سایرین بوده و تغییرات ضربان قلب آن‌ها کمتر است.

در واقع قلب افراد افسرده بین ۱۰ تا ۱۵ مرتبه در هر دقیقه بیش از افراد سالم ضربان دارد. این تحقیقات نشان می‌دهد تغییرات ضربان قلب، یک نشانگر زیستی برای افسردگی است.

افسردگی یک اختلال خلقی است که با احساس غم و اندوه و بی‌انگیزگی همراه است.

افسردگی بر نحوه تفکر، احساسات و رفتار تاثیرگذار است و در موارد شدید بر سلامت فیزیکی بیمار نیز تاثیر می‌گذارد.

برخی افراد به غلط بر این باورند که افسردگی تلقین ذهنی شخص است، باید گفت این حالت روحی کاملا جدی بوده و می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

علاوه بر سلامت روحی و جسمی بیمار، روابط عاطفی و شغلی نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل آشنایی با علائم افسردگی و پیشگیری از بروز آن برای تمام افراد حائز اهمیت است.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهم  ترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب می‌شود. زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند.

تغییرات هورمونی، ساختار مغز و عوامل محیطی و اجتماعی می‌تواند در این امر دخیل باشد.افسردگی در مراحل اولیه قابل شناسایی و درمان است.

مهم ترین علایم افسردگی عبارتند از:

- احساس غم، اندوه، پریشانی و ناامیدی به صورت مستمر

- تحریک‌پذیری عصبی حتی در مواجهه با مسائل کم اهمیت

- بی‌علاقگی و عدم تمایل نسبت به انجام امور عادی، شرکت در جمع دوستان و خانواده، تفریح، ورزش و کارهای گروهی

- اختلال خواب شامل کم‌خوابی یا پرخوابی

- احساس خستگی مزمن و کمبود انرژی

- کاهش یا افزایش اشتها

- کاهش یا افزایش وزن

- احساس سردرگمی، بی ارزش‌بودن، بی حوصلگی و احساس گناه

- بروز دردهای ناگهانی و مشکلات جسمی جدید از قبیل درد پشت و سردرد

- عدم تمرکز

- اضطراب

- اختلال در قدرت تصمیم‌گیری و حافظه

- تکرار افکار مرگ و خودکشی

گزارش کامل این تحقیقات در کنگره مجازی کالج اروپایی عصب‌روانپزشکی ارائه شده است.

  • منبع
  • دویچه وله فارسی
  • روزنامه اطلاعات
  • ایرنا

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید