امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی

بیماری ها و اختلالات روانی

آیا افسردگی در نوزادان نیز وجود دارد؟ نشانه‌ها و راهنمایی برای والدین

نظر روان‌شناسان درباره افسردگی نوزاد گرچه تصور بیشتر افراد این است که نوزادی و کودکی دورانی شاد و بی‌دغدغه است، این دوره هم سختی‌ها و چالش‌‌های خاص خودش را دارد. درباره افسردگی در نوزادان اطلاعات کمی…
۲ هفته پیش

دوره شیدایی چیست؟: تفاوت مانیا و هیپومانیا

هیپومانیا چیست؟ هیپومانیا یا نیمه‌شیدایی حالتی است که به‌سبب آن احساسات، انرژی و فعالیت فرد غیرطبیعی تشدید می‌شوند. این تغییر به‌گونه‌ای است که اطرافیان فرد متوجه می‌شوند رفتارش مثل همیشه نیست.…
۴ هفته پیش

اختلالاتی که نباید با اوتیسم اشتباه گرفته شوند!

چند دهه پیش، اکثر مردم نام اوتیسم را نشنیده بودند، اما احتمالا اکنون به طور مرتب در مورد آن مطالب مختلفی می‌خوانید یا می‌شنوید. اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک بیماری مرتبط با رشد مغز است که بر نحوه…
۱ ماه پیش

عشق وسواسی: نشانه هایی که باید جدی بگیرید!

عشق وسواسی چیست؟ عشق برای همه ما احساسی آشناست. ما خانواده، دوستان و حیوانات خانگی خود را دوست داریم و عاشقشان هستیم. عشق وسواسی زمانی اتفاق می‌افتد که ما شخصی را بیش از حد دوست داشته و میل به کنترل…
۱ ماه پیش

اختلال ابولیا و ضعف اراده: علائم و دلایل ایجاد ابولیا

اختلال ابولیا چیست؟ اختلال ابولیا حالتی از کاهش انگیزه است. به طور کلی، ابولیا به نوعی از بی تفاوتی اشاره دارد که در نتیجه بیماری ایجاد می شود، به ویژه بیماری که بر مغز تأثیر می گذارد. برخی از افرادی…
۲ ماه پیش

اعتیاد به خرید کردن، از لذت به عذاب: وقتی خرید کردن تبدیل به وابستگی می‌شود

اعتیاد به خرید اعتیاد به خرید یک اعتیاد رفتاری است که شامل خرید اجباری به عنوان راهی برای احساس خوب و اجتناب از احساسات منفی مانند اضطراب و افسردگی است. مانند سایر اعتیادهای رفتاری، اعتیاد به خرید…
۲ ماه پیش

علائم سایکوز یا روان پریشی: شناخت و درک این وضعیت روانی چالش برانگیز

سایکوز Psychosis به دسته ای از اختلال های شدید روانی اطلاق می شود که در آن ارتباط بیمار با واقعیت قطع می شود. در این افراد به صورت چشمگیری حس واقعیت سنجی مختل شده، نسبت به بیماری خود بصیرت و آگاهی…
۲ ماه پیش

لالی انتخابی در کودکان: آیا لالی انتخابی درمان پذیر است؟

لالی انتخابی چیست؟ لالی انتخابی (SM) یک وضعیت سلامت روان است که در آن به دلیل ترس یا اضطراب فرد نمی تواند در موقعیت های خاصی صحبت کنید. معمولاً کودکان خردسال دچار این اختلال می شوند، اما می تواند…
۲ ماه پیش

بیماری های روانی؛ نشانه هایی که باید بدانید

نشانه های بیماری روانی سازمان جهانی بهداشت سلامت روان را اینگونه توصیف می‌کند: «وضعیت رفاهی که در آن فرد توانایی‌های خود را می‌شناسد، می‌تواند با استرس‌های عادی زندگی کنار بیاید، می‌تواند کارساز و…
۲ ماه پیش

مه مغزی: چالشی در برابر تمرکز و کارایی ذهنی

مه مغزی چیست؟ مه مغزی با سردرگمی، فراموشی و عدم تمرکز مشخص می شود. این می تواند ناشی از کار بیش از حد، کم خوابی، استرس و گذراندن زمان زیاد در رایانه باشد. در سطح سلولی، اعتقاد بر این است که مه مغزی…
۳ ماه پیش

اختلال شخصیت خودشیفته: نگاهی عمیق به چالش‌ ها و راه حل‌ ها

اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟ خودشیفتگی توجه زیاد از حد به خود است، تا حدی که باعث می‌شود فرد نیازهای اطرافیانش را نادیده بگیرد. در حالی که هر کس ممکن است گه‌گاه حالاتی از خودشیفتگی را نشان دهد،…
۳ ماه پیش

توهم فرگولی چیست؟! علائم و نشانه های توهم فرگولی

توهم فرگولی توهم فرگولی اختلال روانی نادری است که در آن فرد مبتلا باور دارد که دوستان و اطرافیانش یا کسانی که قصد آزار او را دارند، می‌توانند ظاهر غریبه‌ها را به خود بگیرند. به این معنا که افراد…
۳ ماه پیش

سندروم مرده متحرک: توهم ترسناک کوتارد، توهمی که فرد خود را مرده تصور می کند!

توهم کوتارد توهم کوتارد یک نوع بیماری روانی نادر است که در آن بیمار به این باور دارد که مرده است یا وجود ندارد، بدنش در حال متعفن شدن است و یا فاقد امعا و احشا و خون می باشد. در بعضی موارد بیمار به…
۳ ماه پیش

اختلال جنون دزدی یا کلپتومانیا: میل غیرقابل کنترل به دزدی

اختلال جنون دزدی یا کلپتومانیا کلپتومانیا یک وضعیت سلامت روانی است که در آن فرد میل شدید و مقاومت ناپذیری برای سرقت اشیا احساس می کند. افرادی که این اختلال را دارند می دانند که دزدی اشتباه است و می…
۳ ماه پیش

دزدی در نوجوانان: با برخورد صحیح، رفتار دزدی در نوجوان خود را خاموش کنید!

دزدی در نوجوانان برداشتن وسایل دیگران، زمانی دزدی محسوب می‌شود که فرد به حدی از توانایی ذهنی رسیده باشد تا بتواند مفهوم مالکیت را درک کند. برداشتن وسایل دیگران، در کودکان سنین پایین‌تر، معمولاً به…
۳ ماه پیش

اختلال قماربازی: اختلالی که می‌تواند زندگی شما را نابود کند

اختلال قماربازی اختلال قماربازی نوعی میل غیرقابل کنترل برای ادامه به قمار کردن با وجود صدمات جبران ناپذیر به زندگی است. قمار بدان معنی است که فرد مایل به ریسک کردن در به دست آوردن چیز با ارزشی است.…
۳ ماه پیش

اوتیسم در بزرگسالی: روایت‌های متفاوت از یک دنیای ناشناخته

اوتیسم در بزرگسالان اوتیسم در بزرگسالان یک اختلال رشدی عصبی است که بر نحوه ارتباط و تعامل افراد با دیگران تأثیر می‌گذارد. علائم اوتیسم در بزرگسالان می‌تواند در طیف گسترده‌ای از شدت‌ها وجود داشته…
۳ ماه پیش

سندروم فومو: آیا فکر می کنید در حال از دست دادن لحظات مهم زندگی هستید؟

سندروم فومو به ترس از دادن تجربه‌ها، رویدادها، فعالیت‌ها و ارتباطات اجتماعی اشاره دارد که در آن افراد احساس می‌کنند که در هر لحظه ممکن است رویدادی مهم را از دست بدهند و از تجربه‌های جذاب عقب بمانند.…
۳ ماه پیش

اختلال پدوفیلیا: چگونه می‌توان از سوء استفاده جنسی از کودکان جلوگیری کرد؟

اختلال پدوفیلی چیست؟ پدوفیلیا یک انحراف جنسی و یک اختلال روانی است که در آن فرد از لحاظ جنسی جذب کودکان می شود و می توان گفت این نوع جذب شدن غیر طبیعی و غیر عادی است. پدوفیلی با خیال پردازی ها و یا…
۴ ماه پیش

تاثیر استرس بر بدن؛ کدام بخش‌ها بیشتر آسیب می‌بینند؟

بدن ساختاری دقیق و عملکردی منظم دارد؛ کارش را بلد است و در مواجهه با بسیاری از محرک‌ها و عوامل مزاحم عالی عمل می‌کند. مهار تاثیر استرس بر بدن هم یکی از توانمندی‌های عجیب و حیرت‌انگیز آن است، البته نه…
۴ ماه پیش