امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 277585
۱۲۷۱
۱
۰
نسخه چاپی

تعریف درونگرایی | اطلاعاتی که باید در مورد درونگرایی بدانید

درونگرایی یکی از مباحثی است که تصورات نادرست زیادی درباره‌اش وجود دارد و فرد درونگرا، معمولا در باور عامهٔ مردم به‌عنوان انسانی جامعه‌ستیز، سرد، خجالتی و تنها شناخته می‌شود و چنین ویژگی‌هایی به او نسبت داده می‌شود.

درونگرایی

درونگرایی

درونگرایی یکی از اصلی ترین خصوصیات شخصیتی است که در بسیاری از نظریه های شخصیتی تعریف می شود. افرادی که درون گرا هستند اغلب به جای دنبال کردن یک محرک از بیرون، متمایل به درون خود هستند یا بیشتر روی افکار، احساسات و خلق و خو های درونی خود متمرکز اند. درونگرایی معمولاً به عنوان بخشی از یک زنجیره در کنار برونگرایی مشاهده می شود. درون گرایی یک انتهای طیف را نشان می دهد ، در حالی که برونگرایی نشان دهنده انتهای دیگر آن است.

درونگرا ها تمایل دارند ساکت تر، کم حرف تر و بیشتر درون نگر باشند. بر خلاف برون گرایانی که از تعاملات اجتماعی انرژی می گیرند، افراد درونگرا مجبورند در موقعیت های اجتماعی انرژی زیادی مصرف کنند. افراد درونگرا اغلب بعد از شرکت در مهمانی یا گذراندن وقت در گروه زیادی از افراد، به وسیله ی گذراندن یک دوره زمانی تنهایی ، به “شارژ شدن مجدد” نیاز پیدا می کنند.

علت درونگرایی

مهم‌ترین دلیلی که برای درونگرا بودن مطرح می‌شود، نقش فیزیولوژی و هورمون‌های بدن است. روشی که بدن شما به محیط خارج پاسخ می‌دهد نقش مهمی در تعیین سطح برون گرایی و درونگرایی شما دارد. شبکه‌ای از نورون‌ها در مغز هستند که مسئول تنظیم مقادیر آشفتگی مثل خواب و بیداری، تحریک‌پذیری و مقابله با تهدیدات است. این سیستم در افراد درونگرا سطح تحریک پذیری پایین‌تری دارد.

یعنی نسبت به برونگراها، راحت‌تر تحریک می‌شوند. مثلا فرد برونگرا برای اینکه به تحریک برسد باید میزان بالایی از محرک‌ها وارد بدنش شود، اما درونگرا‌ها با محرک‌های کمتری به این بی قراری می‌رسند و اطلاعات بیشتری از محیط می‌گیرند. به همین دلیل سعی می‌کنند از محیط‌های تحریک آمیز دوری کنند. تربیت خانواده، تجربیات شخصی، جو محیط و ژنتیک نیز از دیگر دلایل درون گرا بودن است.

ویژگی‌ های افراد درون گرا

نکته بسیار همه این است که هیچ فردی همه این ویژگی‌ها را با هم ندارد و این ویژگی‌ها در حقیقت، ویژگی‌های عمومی درون گراها هستند و افراد درون گرا اکثر این ویژگی‌ها را دارند.

1. ترجیح به تنهایی دارند

2. از جمع‌های جدید استقبال زیادی نمی‌کنند

3. معمولاً تمرکز بالایی دارند

4. عموماً به کتاب خوانی علاقه زیادی دارند

5. به نوشتن خاطرات علاقه مند هستند

6. حریم شخصی و اطلاعات شخصی برایشان اهمیت دارد.

7. دوستان محدود با روابط عمیق دارند

درون گراها افسرده نیستند!

متأسفانه در کشور ما اکثر افراد شناخت صحیحی از موضوع درون گرایی ندارند و از همین جهت یا افراد درون گرا (علی‌الخصوص کودکان)‌ را افسرده می‌دانند و یا افرادی که مطالعات ناقصی دارند افراد افسرده را درون گرا فرض می‌کنند که هر دو این موضوعات خطرناک هستند!

فرد درون گرا افسرده نیست! افسردگی توضیحات خاص خود را دارد و فرد درون گرا فقط ترجیحات متفاوتی دارد و از تنهایی لذت بیشتری می برد و تمایل دارد فقط دوستان معدود اما عمیقی داشته باشد.

پس مراقب باشید که این تفکر باعث نشود که شما از این موضوع برداشت اشتباهی داشته باشید.

نحوه رفتار با افراد درونگرا

درونگرایی خود یک ویژگی است، نه اختلال. درست مثل چپ دست بودن که ممکن است در برخی از جایگاه‌ها برای شما دشواری ایجاد کند اما کاملا عادی است و باید پذیرفته شود. واژه‌هایی مثل گوشه گیر، افسرده، خجالتی، جمع گریز یا مضطرب به اشتباه برای درونگراها استفاده می‌شود و آن‌ها را آزرده می‌کند.

درونگرایی اختلال نیست. کاری که شما باید بکنید این است که آن‌ها را بپذیرید، به تنهایی آن‌ها احترام بگذارید و با اصرار یا کنایه، سعی نکنید که خلوت آن‌ها را به هم بزنید. همچنین درونگرایی در شخصیت‌های اسکیزوئید، بخشی از وجود آن‌ها محسوب می‌شود.

درونگرایی دارای یک طیف است و نه یک حد مطلق

بسیاری از افراد، درون گرا یا برون گرای مطلق نیستند، بلکه دارای صفاتی از هر دو قطب هستند و ممکن است به یک قطب نزدیکتر باشند. همچنین ممکن است برخی از ویژگی های درونگرایی یا برونگرایی در آنها قوی تر باشد و به همین دلیل است که آنها معمولا خود را درونگرا یا برونگرا می پندارند.

البته باید گفت که ژن های شما نیز در تعیین این که دقیقا در کجای این طیف قرار دارید و به کدام قطب نزدیک تر هستید، نقش اساسی دارند.

تحقیقات نشان داده اند که افراد برونگرا، به ترشح دوپامین که ماده ای شیمیایی در مغز است، به گونه ای متفاوت پاسخ می دهند. در واقع به دلیل ترشح این ماده است که افراد برونگرا، با شرکت در تعاملات اجتماعی، انرژی، رضایت و نشاط دریافت می کنند. اما در مورد درونگراها موضوع به این صورت نیست.

تجربیات زندگی هر فرد نیز بر روی شکل گیری شخصیت او نقش دارد. بنابراین ممکن است فردی طی دوران عمر خود، خودخواسته یا ناخوداگاه، در این طیف به جهت مقابل پیشروی کرده و از این طریق، ویژگی های شخصیتی خود را تعدیل کند.

مثلا افراد بزرگسال نسبت به زمان کودکی خود، برای به دست آوردن پاداش و یا در تعاملات اجتماعی خود، به گونه ای متفاوت عمل می کنند.

به هر صورت چه درونگرا باشید و چه برونگرا، شخصیت شما بخش فوق العاده ای از وجود شما است و نیازی به تغییر آن نیست.

افراد مشهور درونگرا

در دنیای ما افراد درون گرای بسیار مشهوری وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنم:

• استیو جابز (مالک سابق شرکت اپل)

• آلبرت انیشتین (از بزرگترین فیزیکدان تمام تاریخ)

• گاندی (رهبر هندوستان)

• وارن بافت (از ثروتمندترین افراد دنیا)

  • منبع
  • هنر زندگی
  • سلامتی ۲۴
  • بیشتر از یک

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید