امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 285848
۱۸۲
۱
۰
نسخه چاپی
رئیس قوه قضاییه

محسنی اژه ای: قابل قبول نیست یک پرونده بعد از پنج سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد

رئیس قوه قضاییه گفت: به هیچ وجه قابل قبول نیست که پرونده‌ای در دستگاه قضایی مفتوح باشد و با گذشت ۵ سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد.

قابل قبول نیست یک پرونده بعد از پنج سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد

رئیس قوه قضاییه گفت: به هیچ وجه قابل قبول نیست که پرونده‌ای در دستگاه قضایی مفتوح باشد و با گذشت ۵ سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در بخش پایانی همایش سراسری هفته قوه قضاییه، بار دیگر از تلاش‌ها و مجاهدت‌های کلیه کارکنان عدلیه اعم از مدیران، قضات، کارمندان و همچنین رؤسا و کارکنان سازمان‌های تابعه دستگاه قضایی قدردانی کرد و خطاب به حاضران در این همایش گفت: خانواده‌های شما مدیران، قضات و کارکنان دستگاه قضا، به‌خاطر کار و مشغله زیادتان، متحمل رنج، زحمت و محدودیت‌های فراوانی هستند و به همین خاطر از شما انتظار می‌رود که در زمینه توجه و عنایت به خانواده و فرزندان دچار غفلت نشوید.

محسنی اژه‌ای سپس با اشاره به مشکلات و سختی کار در قوه قضاییه، تصریح کرد: اعتقاد من این است که به سبب حجم و سختی کار در قوه قضاییه و همچنین فشارهای بیرونی که بر این مجموعه وارد می‌شود، حقوق و مزایای کارکنان قوه قضاییه متناسب با تلاش آن‌ها نیست.

محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: علی‌رغم تمام تلاش‌های صورت‌گرفته، اما همچنان مشکلات مربوط به امکنه و ساختمان‌ها و تجهیزات واحدهای قضایی در برخی از نقاط کشور حل نشده است و امیدواریم که با استمرار تلاش‌ها و همچنین مساعدت دولت و مجلس، تمامی این مشکلات حل شوند.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت نظارت‌های میدانی، اظهار کرد: مسئولان و مدیران دستگاه قضایی در سراسر کشور، بازرسی‌ها، سرکشی‌ها و نظارت‌های میدانی را نسبت به زیرمجموعه خود و سایر مجموعه‌های مرتبط با مأموریت‌های عدلیه، گسترش و بسط دهند؛ قطعاً مسئول و مدیری که در میدان حاضر می‌شود و از نزدیک و بصورت ملموس مسائل و نارسایی‌ها را مشاهده می‌کند، نسبت به مدیری که صرفاً در اتاق کارش به مطالعه گزارشات اکتفا می‌کند، در اتخاذ تدابیر برای رفع مشکلات، از درک و جامعیت مطلوب‌تری برخوردار است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به مسئولان ذیربط قضایی دستور داد در رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی نهایت سرعت و دقت و لحاظ موازین قانونی را به کار ببندند تا در این قبیل پرونده‌ها هر چه زودتر برای مال‌باختگان احقاق حق صورت گیرد.

محسنی اژه‌ای در همین راستا تصریح کرد: مسئولان ذیربط قضایی باید جهات و ابعاد ناظر بر برخی پرونده‌های مستعد برای کثیرالشاکی شدن را به گونه‌ای مدیریت و تمشیت کنند که از تبدیل شدن آن‌ها به پرونده‌های کثیرالشاکی جلوگیری به عمل آید.

رئیس قوه قضاییه افزود: البته طی دو سال اخیر، از میزان ایجاد و تشکیل پرونده‌های کثیرالشاکی کاسته شده است.

رسیدگی سریع و دقیق به پرونده‌های مُسن از دیگر توصیه‌های رئیس قوه قضاییه خطاب به مسئولان ذیربط قضایی و رؤسای کل دادگستری‌ها بود؛ قاضی‌القضات در همین راستا گفت: به هیچ وجه قابل قبول نیست که پرونده‌ای در دستگاه قضایی مفتوح باشد و با گذشت ۵ سال هنوز در مرحله بازپرسی باشد؛ در پرونده‌هایی ممکن است متهم یا متهمین متواری باشند، اما وقتی متهم در دسترس است و ادله و قرائن احصاء شده‌اند، تأخیر و تعلل در رسیدگی‌ها، قابل قبول نیست؛ لذا مسئولان ذیربط قضایی تدابیر ویژه‌ای را برای رسیدگی هر چه سریعتر به پرونده‌های مُسن اتخاذ کنند.

محسنی اژه‌ای در ادامه توصیه‌هایی مهم را در راستای حفاظت و صیانت از مجموعه قضایی کشور خطاب به همه مسئولان ذی‌صلاح قضایی در مرکز و استان‌ها مطرح کرد و در همین راستا بیان داشت: توصیه‌ها و تذکرات مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه و دادسرای انتظامی قضات از جانب همه بخش‌های قضایی و دادگستری‌ها مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: هر یک از مسئولان و کارکنان قضایی باید در مجموعه خود نسبت به وظایف و تکالیف نظارتی و مراقبتی اهتمام و عنایت داشته باشند و این قبیل امور را صرفاً مختص مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه و یا دادستانی انتظامی قضات ندانند؛ چنانچه ملاحظه کردید رفت‌وآمدهای برخی وکلا یا کارشناسان یا افراد دیگر به مرکز و واحد قضایی‌تان نامتعارف و خارج از قاعده است، اقدامات مقتضی را انجام دهید و از باب خیرخواهی و دلسوزی تذکرات لازم را به همکاران خود بدهید.

رئیس قوه قضاییه گفت: لازم است که روسای کل دادگستری و دادستان‌های سراسر کشور در تعامل با نمایندگان حوزه‌های انتخابیه خود، مشکلات و محدودیت‌های موجود در محیط‌های قضایی را به صورت عینی به اطلاع آنها برسانند.

همچنین در این مراسم، رؤسای کل دادگستری‌های استان‌های خوزستان، گلستان و بوشهر، به نمایندگی از روسای کل دادگستری‌های سراسر کشور به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان ضمن بیان راهکارهایی در رابطه با کاهش ورودی پرونده به عدلیه و کاهش اطاله دادرسی در محاکم قضایی، اظهار کرد: برخورد با فساد و جلوگیری از وارد آمدن خسارت‌های کلان به بیت‌المال، بدون تلاش و مجاهدت کارکنان دستگاه قضایی میسر نخواهد بود.

آسیابی رئیس کل دادگستری استان گلستان نیز طی سخنانی اظهار کرد: متعاقب سفر رئیس قوه قضاییه به استان گلستان و ماموریت‌هایی که ایشان به دادگستری استان محول کردند، موضوع پتروشیمی گلستان که طی سالیان گذشته به یک معضل لاینحل در این استان تبدیل شده بود، حل شد و در نتیجه پیگیری‌های ۱۸ ماهه، نقل و انتقال سرمایه به شرکت جدید اتفاق افتاد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دادگستری استان گلستان در زمینه جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در روستای زیارت گفت: پس از دستورات رئیس دستگاه قضا در این خصوص، دادگستری استان گلستان بر اساس مصوبه شورای حفظ حقوق بیت‌المال، اقدام به برقراری ایست بازرسی در ورودی روستای زیارت کرد و اکنون یک سال و نیم است که در این روستا ساخت‌وسازی صورت نمی‌گیرد.

مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیز در این مراسم با اشاره به سفر بدون تشریفات مردادماه سال گذشته رئیس قوه قصاییه به بوشهر و بازدید وی از انبارهای اموال تملیکی این استان، گفت: در نتیجه این سفر، تمامی ماشین‌آلات سنگین و سبک اموال تملیکی تعیین تکلیف شدند و امروز فروش اموال تملیکی در استان بوشهر به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

مهرانگیز با اشاره به قلع و قمع ۷۷۰ هکتار از اراضی موضوع تغییر کاربری غیرمجاز در استان بوشهر، از صدور اسناد مالکیت حدنگاری برای بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی و بیش از ۴۰ درصد اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

در این همایش، تعدادی از مسئولان و کارکنان نمونه قوه قضاییه از سوی رئیس دستگاه قضا مورد تجلیل قرار گرفتند. «القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران، «دهقانی» رئیس کل دادگستری خوزستان، «عتباتی» رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی، حجت‌الاسلام والمسلمین «موسوی» رئیس کل دادگستری استان فارس، «اسپانلو» دادستان مرکز استان گلستان، «فلاح تفتی» مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک، «افراسیاب» معاون قضایی رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران، خانم «غلامی» کارمند دادگستری کل استان تهران و همچنین آقایان طهماسبی و نظرنیا، از مدیران نمونه دستگاه قضایی طی یک سال گذشته بودند که امروز از سوی رئیس قوه قضاییه مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • منبع
  • ایسنا

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید