امروز: جمعه, ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 264942
۲۶۰۷
۱
۰
نسخه چاپی
اشکان خطیبی در مراسم بدرقه پیکر ناصر چشم‌آذر

متأسفم باید بگویم ناصر چشم‌آذر را ما کشتیم

مراسم بدرقه پیکر ناصر چشم‌آذر ـ آهنگساز، نوازنده و تنظیم‌کننده پیشکسوت موسیقی ـ در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم که خانواده و جمع کثیری از هنرمندان حضور داشتند، درباره این هنرمند فقید و بویژه نامهربانی ها و محدودیت هایی که در طول سالها با آن روبرو بود، صحبت شد

متأسفم باید بگویم ناصر چشم‌آذر را ما کشتیم
 

به گزارش حقوق نیوز مراسم بدرقه پیکر ناصر چشم‌آذر ـ آهنگساز، نوازنده و تنظیم‌کننده پیشکسوت موسیقی ـ 16 اردیبهشت در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم که خانواده و جمع کثیری از هنرمندان حضور داشتند، درباره این هنرمند فقید و بویژه نامهربانی ها و محدودیت هایی که در طول سالها با آن روبرو بود، صحبت شد.

بیتا فرهی: باورم نمی شود

فرهی که با گریه سخن می‌گفت، بیان کرد:‌ من نمی‌دانم چه بگویم. این مرگ بسیار ناگهانی بود. ناصر چشم‌آذر از دوستان خانوادگی، معرف من به سینمای ایران و استاد موسیقی دخترم بود. (مرگ او) باورم نمی‌شود. او همچنین شعری را برای این موسیقیدان تازه درگذشته خواند.

رسول ترابی: قرار بود 16 اردیبهشت کنسرت برگزار کنیم

رسول ترابی ـ تهیه‌کننده کنسرت‌های ناصر چشم‌آذرـ گفت: امروز ۱۶ اردیبهشت است و قرار بود امشب در همین تالار وحدت کنسرت ناصر چشم‌آذر را برگزار کنیم اما حیف شد. ما سعی کردیم بهترین اتفاق‌ها رخ بدهد. روحش شاد.

شاهد احمدلو: ناصر چشم‌آذر را به تلویزیون راه ندادند

 شاهد احمدلو –کارگردان سینما و برادرهمسر چشم‌آذرـ با گریه پشت تریبون رفت و اظهار کرد: ناصر می‌گفت (به مخاطبانش) نگو مردم، بگو یاران باران عشق. (باران عشق یکی از معروف‌ترین قطعات بی‌کلام این هنرمند بود) من تنها کارگردانی نبودم که ناصر برای تمام فیلم‌هایش موسیقی ساخته بود. او رفیق جانی من بود. من با ملودی‌های او عاشق سینما شدم.

احمدلو در ادامه بیان کرد: او در سرزمینی زندگی می‌کرد که به عشق مردمش آن را رها نکرد.

او سپس با بیان خاطره‌ای گفت: هفته گذشته او را به یک برنامه تلویزیونی دعوت کرده بودند. مانند همیشه کت و شلوار شیکی پوشید و رفت، اما خیلی زود برگشت. ما همه پای تلویزیون منتظر دیدن برنامه او بودیم. از او پرسیدیم چرا برگشتی، خندید و گفت (به تلویزیون) راهم ندادند و گفتند ممنوع‌الورود هستی. این تلویزیون را ما راه انداختیم.

این کارگردان سینما اظهار کرد: امیدوارم پرکشیدن او آیینه‌ای باشد برای روسای ما که قدر پیشکسوتان را نمی‌دانند. یک بار با همدیگر در قطعه هنرمندان قدم می‌زدیم. به من گفت یک روز من را هم به این قطعه می‌آورند، مرگ حق است اما اگر سر خاک من آمدید گریه نکنید و به جایش آن بگویید «پی‌.او. پی».

اشکان خطیبی: باید بگویم ناصر چشم آذر را ما کشتیم

اشکان خطیبی ـبازیگر و خواننده - که در کنسرت‌های اخیر چشم‌آذر به عنوان خواننده حضور داشت، بیان کرد: متأسفم باید بگویم ناصر چشم‌آذر را ما کشتیم. من، شما و همه کسانی که با او بی‌مهری کردند. آنجایی که باید از او حمایت نکردند و به او اجازه حضور ندادند اما او در مقابل این بی‌مهری‌ها انگیزه عجیبی داشت. بنابراین راهی نماند مگر اینکه او را بکشیم. وقتی «یاران باران عشق» آهنگ‌های او را می‌خواندند برق عجیبی در چشمانش بود.

در بخش بعدی این مراسم پیام منوچهر چشم‌آذر –آهنگساز و برادر ناصر چشم‌آذرـ برای حاضران به شکل صوتی پخش شد که او در بخشی از آن بیان کرده بود: من و ناصر در زندگی یک هدف را دنبال کردیم. احساسات ما یک روح در دو بدن بود. هنرمند واقعی در هیچ شرایطی نمی‌میرد.

بیژن بیرنگ: زمانی را می‌بینیم که هنرمند موسیقی برای اینکه سازش را جابه‌جا کند باید مانند اسلحه مجوز حمل می‌گرفت

بیژن بیرنگ ـ تهیه‌کننده و کارگردان تلویزیون ـ آخرین سخنران مراسم بدرقه ناصر چشم‌آذر بود که گفت: شاید اگر از من خواستند درباره استاد ناصر چشم‌آذر صحبت کنم به دلیل این است که همشهری و در دوره‌ای همبازی بودیم. ما در نوجوانی هر دو آکاردئون می‌نواختیم اما من کجا و او کجا.

او ادامه داد:‌حالم خیلی خوب است، نه. هنرمندان ما به ویژه هنرمندان موسیقی هر چه خواستند گرفتند و انجام دادند! به نظرم این طور نیست. یک موزیسین را نمی‌توان تحلیل کرد مگر دوره‌ای که او گذرانده را نگاه کرد. اگر به ۴۰ سال گذشته برگردیم زمانی را می‌بینیم که هنرمند موسیقی برای اینکه سازش را جابه‌جا کند باید مانند اسلحه مجوز حمل می‌گرفت.

بیرنگ گفت: یقینا و مطمئنا موسیقی بخش غریب، مظلوم و صدمه دیده این مملکت است که هنوز تکلیف‌اش معلوم نیست و به تبع هنوز تکلیف موسیقیدانان مشخص نیست. زمانی که چشم‌آذر داشت این دنیا را به ما واگذار می‌کرد مغزش از چراها و گله‌ها پر بود. اینکه هنوز هنرمندی به دلیل اینکه در زمانی و در جایی دیگر در این مملکت هنرمند بوده ورودش به کشور ممنوع است و اگر وارد کشور شود مانند جانی با او رفتار می‌شود و اگر نزدیکانش فوت کردند نمی‌توانند در آنجا حضور داشته باشند. هنوز هنرمندان برای مجوز اینکه در جشنواره‌ای که به آن دعوت شدند حضور پیدا کنند رنج می‌کشند.

او اضافه کرد: مگر زبان با زبان چه فرقی دارد. چه تفاوتی است میان منی است که می‌نویسم و کسی که با نت‌ها و فواصل حرف می‌زند و ملودی می‌آفریند. مگر خداوند توانایی هنرمند بودن و خلقت را به انسان نداده است. انسان تنها خالق هستی است. اگر خداوند به او اجازه خلق داده و اگر به او صدای خوش بخشیده پس چگونه مانع او می‌شویم؟

بیرنگ در ادامه بیان کرد: هنوز یک هنرمند دائم نگران است. برای کلمه‌ای که امیدوارم پایش را از این مملکت بیرون بگذارد، واژه «اجازه کار». حق کار کردن، حقی نیست که بتوانند آن را از انسان بگیرند. بارها تن هنرمندان لرزیده که نکند خانه نشین شوند. یادمان باشد هیچ هنرمندی متعلق به خودش نیست بلکه متعلق به همه کسانی است که قرار است موسیقی او را بشنوند. خانواده هنرمندان نیز در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

او گفت: یقینا وقتی چشم‌آذر آن روز صبح از خواب بیدار شد و طبق معمول با یار و عشق‌اش (ساز) صحبت می‌کرد چنین فکرهایی از سرش می‌گذشت. او آدم خاصی بود. در سرنوشت آدم‌های خاص اول درک نشدن است و دوم اینکه با وجود آدم‌های زیاد اطرافشان احساس تنهایی می‌کنند.

بیرنگ اظهار کرد:‌ رعنا (دختر چشم آذر) روی سن گفت پدر حقت را می‌گیرم. وقتی پایین آمد از او درباره این جمله پرسیدم، به من پاسخ داد پدرش به او گفته «حقم  را بگیر». به نظرم او با استعدادی که در موسیقی دارد حق پدرش را بیشتر از پدرش خواهد گرفت.

از جمله حاضران در این مراسم که صبح ۱۶ فروردین ماه در تالار وحدت می‌توان به هوشنگ کامکار، حمید حامی، فریدون آسرایی، رضا بنفشه‌خواه، بیژن کامکار، همایون اسعدیان، ایرج حسابی، ستار اورکی، محمدرضا عقیلی، پوری بنایی، غلامحسین شاه‌علی، محمد سریر، فرهاد هراتی، بیتا فرهی، بابک چمن‌آرا، علی ثابت‌نیا، شهرام صارمی، همایون نصیری، رسول ترابی، بابک صحرایی، مهراج محمدی، حمیدرضا نوربخش، سامان احتشامی، خشایار اعتمادی، حسن رضایی، منوچهر اسماعیلی، بیژن بیرنگ، محمد فرشته نژاد، حبیب اسماعیلی، باربد بیات و... اشاره کرد.

مراسم یادبود ناصر چشم‌آذر سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ در مجتمع فرهنگی پیامبر اعظم (ص) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید