امروز: یکشنبه, ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 286614
۳۸۴
۱
۰
نسخه چاپی

کنگر فرنگی و خواص فراوان برای سلامتی

مصرف عصاره کنگرفرنگی میتواند تعداد سلولهای کبدی و غلظت RNA داخل سلولی را افزایش دهد. براساس این یافته ها سینارین دارای اثر حفاظتی قابل توجهی بر کبد است.

کنگر فرنگی و خواص فراوان برای سلامتی

کنگر فرنگی چیست؟

کَنگَر فرنگی یا اَنگَنار (نام علمی: Cynara scolymus) که در طب سنتی ایرانی ارده شاهی یا خار مریم نامیده می‌شود، نوعی گیاه علفی یکساله و بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه است. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌پز پخته می‌شود. همچنین، در ایتالیا، این گیاه سبزیِ اصلی پیتزای چهارفصل در فصل بهار است. در زبان فرانسوی به آن آرتیشو و در انگلیسی به آن آرتیچوک (Artichoke) می‌گویند.

در ایران کنگر فرنگی در استان‌های شمالی، خراسان رضوی و تهران به صورت خودرو انتشار داشته و کاشته نیز می‌شود. در طب جدید عصارهٔ آن به صورت آمپول یا قطره به نام کوفیتول تجویز می‌شود.

کنگر فرنگی از نظر گیاه شناسی گیاهی پایا با ساقه راست، شیاردار به ارتفاع 20 تا 100 سانتی متر و برگهایی پهن و بلند است. گل های این گیاه به رنگ آبی و بنفش و میوه آن قهوه ای درخشان است که در انتهای آن تارهای سفیدی دیده می گردد و گل اذین آن دارای چندین کلاپرک انتهایی گوشتی است.

خواص کنگر فرنگی برای سلامتی

️در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص کنگر فرنگی شرح داده می شود.

1- کنگر فرنگی و سلامت دستگاه گوارشی

مقادیر بالای فیبر موجود در کنگر فرنگی برای درمان نفخ ،سوء هاضمه و سندرم روده ی تحریک پذیر بسیار مفید است.کارشناسان طب سنتی بر این باورند مصرف روزانه عصاره برگ کنگر فرنگی به مدت شش هفته موجب کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیرمی شود.

همچنین کنگر فرنگی دارای ماده ای به نام سینارین است که موجود سرعت بخشیدن به حرکت مواد غذایی و مواد دفعی به روده می شود. علاوه بر این اینولین موجود در کنگر فرنگی نوعی از پری بیوتیک است که موجب افزایش رشد باکتری های مفید در معده و روده می شود.

کنگر فرنگی در درمان اسهال و یبوست نیز بسیار مفید است. از این رو توصیه می شود در فصل بهار از مصرف این ماده ی غذایی و دارویی ارزشمند غافل نشوید‌.

2- کنگر فرنگی و کاهش کلسترول

کنگر فرنگی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدانی به نام لوتئولین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از تجمع چربی در رگ های خونی جلوگیری می کند. یک مطالعه میدانی نشان می دهد مصرف شش هفته عصاره ی برگ کنگر فرنگی موجب کاهش ۲۰ درصدی کلسترول بد در بیماران با کلسترول بالا می شود.

همچنین کنگر فرنگی برای کاهش وزن و تناسب اندام نیز بسیار مفید است.

3- کنگر فرنگی و فشار خون

پتاسیم موجود در کنگر فرنگی موجب کاهش فشار خون بالا شده و آن را تنظیم می کند.

4- کنگر فرنگی و سلامت قلب

کنگر فرنگی می تواند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون بالا و تنظیم آن سلامت قلب شما را تضمین و از بروز امراض قلبی و عروقی پیشگیری کند.

5- کنگر فرنگی و سلامت استخوان ها

ویتامین K موجود در کنگر در تقویت قدرت استخوان ها بسیار مفید است و از پوکی استخوان و روماتیسم در سنین میانسالی و بالاتر جلوگیری می کند. مصرف کنگر علاوه بر تامین ویتامینKسایر مواد معدنی مورد نیاز بدن چون منیزیم ،منگنز و فسفر ،آهن را تامین می کند.

6- کنگر فرنگی و سلامت مغز

ویتامین K موجود در کنگر فرنگی علاوه بر اینکه بر استخوان ها موثر است؛ برای مغز نیز بسیار مفیداست و موجب افزایش قدرت شناختی و محافظت از مغز در برابر زوال عقل و آلزایمر در دوران کهنسالی می شود.

کنگر به تنهایی ، 12 درصد از ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. همچنین کنگر به عنوان قدرتمند ترین پروبیوتیک در بهبود خواب شبانه نیز موثر عمل می کند.

7- کنگر فرنگی و دیابت

فیبر موجود در کنگر فرنگی برای کنترل قند خون بسیار مفید است. فیبر باعث جلوگیری از کاهش انسولین شده و به بدن کمک می کند قند را کند تر جذب کند.

8 - کنگر فرنگی و سلامت پوست

کنگر فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است از این رو با تولید کلاژن از پیری پوست جلوگیری کرده و باعث می شود پوستی جوان ،شاداب و بدون چین و چروک داشته باشید.

همچنین بیماری های پوستی چون اگزما را درمان می کند.

9- کنگر فرنگی و سلامت مو

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در کنگر همچون ویتامینC و کلسیم برای سلامتی موها بسیار مفید است و ضمن رفع شوره ی سر و جلوگیری از ریزش مو باعث می شوند موهای سالم و درخشان و پرپشت داشته باشید.

برای این منظور برگ های کنگر را جوشانده و یک شب برگ ها را درون آبی که جوشیده است نگه دارید؛سپس از آب آن به موهایتان زده و ماساژ دهید.

10- کنگر فرنگی و زنان

کنگر فرنگی دارای مقادیر بسیار مناسبی از آهن است و حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانه با آهن را تامین می کند. مصرف این گیاه برای زنان که بیشتر در معرض کم خونی هستند بسیار مفید است.و آهن مورد نیاز بدنشان را تامین می کند.

همچنین کنگر فرنگی به دلیل اسید فولیک موجود در آن می تواند برای زنان باردار مفید باشد. اسید فولیک از نقایص مادر زادی جنین جلوگیری کرده و باعث می شود نوزادی سالم به دنیا آورید.

با این حال به دلیل حساس بودن این دوران به ویژه در اوایل بارداری حتما حتماقبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

11- کنگر فرنگی ضد سرطان است

کنگر فرنگی به دلیل آنتی اکسیدان های فراوانی که دارد با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و مانع از رشد و گسترش سلول های سرطانی می شود. مطالعات علمی نشان می دهد عصاره کنگر رشد سلول های سرطانی پستان در زنان را مهار می کند.

12- کنگر فرنگی و سلامت کبد

یکی از مهمترین و شناخته شده ترین خواص کنگر فرنگی کمک به درمان اختلالات کبدی مانند درمان نارسایی های کبد، یرقان، بیماری های مربوط به کمبود آلبومین و .. است.

از دیگر فواید کنگر فرنگی می توان به پیشگیری از تشکیل مجدد سنگهای صفراوی اشاره کرد.

هشدارهایی در مصرف کنگر فرنگی (مضرات)

  • کنگر فرنگی و عصاره آن ممکن است در بعضی از افراد موجب واکنش آلرژیک و حساسیت شود.
  • کنگر فرنگی به دلیل اینکه طبیعتی گرم دارد ممکن است در بعضی از افراد تولید سودا کند، از این رو، بهتر است با سرکه مصرف شود.
  • از آنجایی که هنوز اطلاعات دقیقی از تاثیر کنگر فرنگی بر روی زنان باردار و شیرده وجود ندارد به همین دلیل توصیه می شود که زنان باردار و شیرده از مصرف آن اجتناب کنند.
  • مصرف کنگر فرنگی در زنان شیرده موجب کاهش شیر و تغییر در بو و مزه ی شیر می شود که ممکن است نوزاد عكس‌العمل نشان داده و شیر مادر را نخورد.
  • منبع
  • زرین بانو

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید