امروز: جمعه, ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
کد خبر: 276796
۱۲۷۸
۱
۰
نسخه چاپی

کم فروشی و مجازات آن بر اساس قانون صنفی کشور

کم فروشی و مجازات آن بر اساس قانون صنفی کشور

تعریف کم فروشی

کم فروشی از جمله اعمالی است که به دلیل تاثیرات فردی و اجتماعی منفی آن در جامعه جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین گردیده است. در قانون نظام صنفی کشور و در ماده 58 آن کم فروشی و میزان مجازات های آن در قانون تعیین گردیده است.

بر اساس ماده 58 قانون نظام صنفی کشور کم‌فروشی عبارت است از عرضه یا فروش کالا یا ارائه خدمت کمتر از‌ میزان یا معیار مقرر شده.

بر اساس این تعریف کم فروشی هم عرضه و فروش کالا و هم  ارائه خدمات را در بر می گیرد. همچنین بر اساس تبصره ی این ماده عدم انجام خدمات پس از فروش در دوره ضمانت (گارانتی) نیز مشمول کم فروشی شده و مجازات و جریمه های این ماده را شامل می شود.

‌مجازات کم فروشی

برای کم فروشی مجازات هایی در نظر گرفته شده است که بر اساس فرایند تکرار جرم شدیدتر می گردد، به این معنی که در دفعات اولیه مجازات و جریمه ها سبک تر اما با تکرار کم فروشی مجازات ها سنگین تر می شود.

بر اساس ماده 58 قانون نظام صنفی کشور جریمه کم‌فروشی با عنایت به دفعات تکرار در طول هر سال به شرح زیر است:

متخلف علاوه بر الزام به پرداخت خسارت وارد شده به خریدار یا مصرف‌کننده در مرتبه اول به دو برابر مبلغ کم‌فروشی و در مرتبه دوم به چهار برابر مبلغ کم‌فروشی جریمه می‌شود.

در مرتبه سوم به شش برابر مبلغ کم‌فروشی جریمه می‌شود و علاوه بر پرداخت جریمه پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی به‌مدت دو هفته نصب می‌شود.

در مرتبه چهارم به هشت برابر مبلغ کم‌فروشی جریمه می‌شود و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی به‌مدت یک‌ماه نصب می‌شود.

در مرتبه پنجم و مراتب بعدی به ده برابر مبلغ کم‌فروشی جریمه می‌شود و به‌مدت دو ماه پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به‌عنوان متخلف صنفی نصب می‌گردد. همچنین به مدت شش ماه پروانه کسب وی تعلیق و محل کسب تعطیل می‌گردد.

بر اساس تبصره ماده 58 عدم انجام خدمات پس از فروش در دوره ضمانت(گارانتی) توسط متعهد در حکم کم‌فروشی است و متخلف از این امر علاوه بر انجام خدمت مربوط، به جریمه‌های موضوع این ماده نیز محکوم می‌شود. مبنای محاسبه ارزش خدمات پس از فروش، قیمت کارشناسی خدمات مورد نظر است که توسط کارشناسان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می‌شود.

  • منبع
  • حقوق نیوز

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید